2014. október 29., szerda

More, more, more

A héten Budapest van, amiben a legjobb a mogyorós B&J's jégkrém, a reggeli futás a kutyával, a jóga, a Culinaris, a főzés, a kajálások, az esti fröccs meg a nagy beszélgetések a csajokkal a Bordóban (köszönöm, Mia&Ivory, az estét és a tanácsokat), a csokis-vaníliás gofri a Jégbüfében, de főleg a bringázás a budai rakparton, meg keresztül a hidakon. Ma is, délután csavarogtunk egy csomót, és aztán tekertünk hazafelé este, totális dugó mindenfelé, mi meg jókedvűen suhantunk mindenfelé, párhuzamosan az ácsorgó autósorral. Nagyon-nagyon szeretek kerékpárral (nem Bubival) közlekedni Budapesten (is). 

Van egy elég komoly bűntudatom mondjuk, hogy már csak 4 (!!!4négy) nap van hátra a szünetből, és nem vagyok biztos benne, hogy mindent kihoztam belőle, bár a láblógatás-sport-romantika háromszög eddig elég jól sikerült. A másik dolog, ami miatt totális lelkiismeret-furdalásom van, az a munkám. Dolgoznom is kellene ugyanis, a k!%/('"* portfóliómat kellene kidolgoznom, amit november végéig fel kell töltenem, de még annyira sem volt eddig lelkierőm, hogy megnyissam az emailt, amiben arról írnak, hogy mit várnak el. Pfuj. Na majd holnap.


love the journey, bizony

2014. október 27., hétfő

Better things will surely come my way

Mostanában az a benyomásom, mintha mindenki kevesebbet írna, én is, persze, nem szemrehányásként mondom, de időnként megnyitom a readert, és nincsen benne új bejegyzés, ami rendkívül nagy szomorúsággal tölt el engem, a függő blogolvasót. Találtam viszont néhány nagyon kellemes, számomra ismeretlen blogot, jól belepakoltam őket a bloglistámba, és most nagyon jó őket visszafelé szemezgetni.

Közben új eredményekre tettem szert a párkapcsolati vitákkal (veszekedésekkel) kapcsolatos kutatásaim során, és már nem tartok tőlük annyira, sőt. Na jó, nem sőt, de már látom a veszekedések pozitív oldalát, különös tekintettel a kibékülésre. Majd kifejtem ezt valamikor, nagyon érdekes. 

És ma voltak otthon óráim, és vonattal jövök be épp Budapestre találkozni a bloggerinákkal (És, honnan ismered ezeket a barátnőidet? Öööizé.), az utolsó diákom kihozott a vasútállomásra, kitett, vettem jegyet, majd majdnem odafagytam a peronra. Októberben. Télikabátban, sálban, kesztyűben, sapkában. Mikor lesz már tavasz???

2014. október 26., vasárnap

Things organized neatly - black

Ez a sapi új, és gondoltam szedek össze hozzá tárgyakat egy #thingsorganizedneatly fotóhoz, mert szerintem jól mutatna rajta. Ennyi sikerült, jól látszik, hogy milyen sok fekete cuccom van.  

Túl sok kolbász

Már nem tudom hol olvastam a pms-ről (amim nekem az ovulációm környékén is van), talán valamelyikőtöknél, vagy valami pinterest idézet volt talán, hogy az a baj vele, hogy tisztában vagy vele, hogy a hormonjaid játszanak veled, és mégis attól rettegsz, hogy ez az igazi személyiséged. És hát tényleg, elképesztő. A másik, hogy amikor az ember egyedül van, akkor elvan a kis gondolataival, nincs nagy baj, de hogy ha egy férfiember is van melletted, akkor értelemszerűen vele lesz mindenféle bajom, hisztim. Ma reggel például túl sok kolbászt szeletelt a reggelihez, és ezen azóta nem tudom túltenni magam, remélem érzitek a helyzet komolyságát.

mateja kovac - etui

2014. október 23., csütörtök

Country living

Biztos van, aki nem örül neki, de nekem bejön ez az időjárás, végre hordhatom a szép csizmáimat, meg a meleg pulcsikat, lehet jó rétegesen öltözni, és lehet kesztyűt meg sapkát húzni. Mondjuk a szél nem a barátom, ideges leszek tőle, meg hát össze-vissza fújja a hajam, lehet hogy Taftot kéne használnom, nem tudom. Láttam a Zarában gyönyörű igazi bőr csizmákat, és nagy a kísértés, hogy megint beruházzak egyre, nekem az összes csizmám onnan, és nagyon szeretem őket, bár kell venni beléjük harántemelős talpbetétet, és úgy már kényelmesek is, nem csak szépek. Egy gyönyörű barna bőr csizma szerintem bármilyen téli öltözetet, akár egy szűk farmert is, pulcsival, nagyon feldob.

Tegnap próbám volt délután-este, így úgy terveztük, hogy suli után bevásárolunk, összepakolunk, bemegyünk Budapestre, én próbálok a srácokkal, bent alszunk, és a következő néhány napot Budapesten töltjük, amihez nagyon volt kedvem. Ám egy ponton kicsit elbizonytalanodtam, és ránéztem a pasimra, hogy szíved szerint te inkább maradnál, vagy bemennél Budapestre? És rögtön mondta, hogy maradna, mert itt nálam olyan jó otthonos, van kényelmes kanapé, nagy TV,  jól felszerelt konyha, itt van Bobek, van a kutyiknak kert, csend van és nyugi... Sokkal jobbak a feltételek a kényelmes semmittevéshez. És mivel ugyanez volt a fejemben, úgy döntöttünk, hogy maradunk, majd bemegyünk holnap, vagy amikor kedvünk lesz aktívkodni, moziba, vagy koncertre menni. 

Úgyhogy itthon hagytam a pasim a bökikkel és bementem vonattal, elsétáltam a Podmaniczky utcáig a trolihoz, és hálát adtam az égnek, hogy nem ültünk autóba, hogy átszeljük a várost, elképesztő forgalom volt, a srácok közül ketten autóval jöttek, és 1 óra 45 perc alatt értek a városligethez Csillebércről (és így 45 percet késtek, amin kicsit kiakadtam). Éjjel pedig leszálltam a vonatról otthon, és ott állt a pasim a peron végén a hidegben, a két oldalán pedig a két fekete kutya üldögélt a pórázaik végén míg meg nem láttak, és ez a látvány nekem egy hosszú nap végén semmivel sem összehasonlítható.

(Don't) wake up!

Ha az ember 5 napon keresztül 5:50-kor kel, annak megvan az a hátránya, hogy hétvégén és ünnepnapokon is kipattan a szeme ugyanebben az időpontban, de úgy, hogy órát lehetne igazítani hozzá. Pedig minden hétköznap úgy érzem, hogy bármit megtennék, hogy aludhassak tovább, ilyenkor meg a félálomban forgolódás-nyűglődés megy, így jobbnak láttam átmászni a kanapéra. Legalább hosszú lesz a szünet, hihi. Persze gondolom, mire belejövök az alvásba, megint kezdődik a suli. 

Mert tegnap délután elkezdődött ám az őszi szünet, bár azt hiszem, még nem fogtam fel, hogy most másfél hét pihenés. Mindent összevetve alig kellett tegnap tanítanom, és azok mindig nagyon jó napok, mikor együtt lehetek a gyerekekkel anélkül, hogy az anyaggal kellene nyúznom őket, ehelyett beszélgethetünk, mesélek, mesélnek, nagyon szeretem. A töménytelen lyukasóra (másnak is volt sok, bár magasan nekem a legtöbb) miatt pedig a többiek írtak egy levelet az igazgatónak 2 hete, amit én fogalmaztam, és tegnap szólt a számítástechnikus kolléga, hogy nézzek rá a szünet utáni órarendemre, mert nekem változott, és képzeljétek, már csak 6-7 van 13 helyett, és van 2 nap, mikor az 5. óra után vége van a napomnak, pénteken pedig a 4. óra után, azaz 11:35-kor, ami teljesen elképesztő, ez azt jelenti, hogy hosszú délutánjaim lesznek, mikor még ezer dologra lesz időm a munkám mellett. Azt hiszem, szeretnek az istenek. Vagy a kollégák, nem tudom, de nagyon boldog és hálás vagyok. 

ciara panacchia

2014. október 21., kedd

SK

Reggel hajat mostam, és addig számolgattam, meg agyaltam rajta, hogy hogyan/mikor tudnék SOS eljutni fodrászhoz egy frufruvágás erejéig, hogy végül fogtam magam, és levágtam én, jó rövidre. És tök jó lett, probléma megoldva. 

Amúgy ma valahogy sikerült tökéletes időpontban ébrednem, nyűgösség/fáradtság nélkül pattantam ki az ágyból szundik nélkül, jólesett a hosszú zuhany, volt kedvem narancsot facsarni, és kivételesen egyből nyúltam a szoknyák és a harisnyák után, nem volt ott a megszokott kísértés, hogy kvázi melegítőben menjek dolgozni, de tényleg, legtöbbször úgy érzem, hogy max egy farmerhez meg egy kapucnis pulcsihoz van erőm, és legszívesebben a fejemre húznám a csuklyát. Mondjuk segít, hogy az utóbbi két hétben szinte alig kellett Budapestről jönnöm, hála a pasimnak, aki mostanában legtöbbször itt marad velem, igencsak megkönnyítve ezzel az életem. 

Tegnap voltunk épp két hónapja együtt, és szerencsére a vitáinkkal kapcsolatban úgy tűnik, én vagyok hiperérzékeny, és ha megsértődés helyett normálisan, érdemben fejtem ki a véleményem az ügyről, akkor annak ő nagyon örül, hirtelen valahogy a problémából elefánt helyett kisegér lesz és percek alatt megoldódik, és puffogás helyett egymás karjaiban kötünk ki a szép kis harmóniánkban. Hmmm. 

Ja és visszakaptam a bátyámmal Szentpétervárt megjárt fényképezőgépemet, majd fotózok nektek, jó?

2014. október 20., hétfő

Rövidke hétvége

Körülbelül ezer dolgozatot kellene kijavítanom. A legsürgősebbekkel készen lettem hétvégén, de komolyan, annál unalmasabb dolgot nem nagyon tudok elképzelni, a pontok összeszámolása és az osztályozás pedig konkrétan pfff. Most sincs kedvem hozzá, pedig a két egymást követő lyukasóra tökéletes alkalom lenne rá, de az én lelkemnek sokkal inkább arra van szüksége, hogy Lou Reedet hallgassak, blogoljak és pihenjek kicsit.

Hétvégén általában igyekszem úgy összeállítani a programot, hogy aktív is legyen, meg lazulós is, de ez a másfél nap sajnos nem elégített ki egyáltalán, fáradt vagyok, nyúzott és álmos. Szombaton dolgoztam, bevásároltunk, lasagne-t csináltam, sütöttem gyümölcsös lepényt almából és körtéből, délután Pannáztunk, mesét néztünk és aludtunk. Tegnap pedig sokáig ágyban maradtunk, csináltunk gombás rántottát, elmentünk kirándulni a Börzsönybe a kutyákkal együtt, ami gyönyörű volt viszont nagyon fárasztó, 14 km és 4 óra, hazaértünk, vacsiztunk, zuhanyoztunk, én dolgozatokat javítottam, és aludtunk. Ma pedig olyan izomlázam van a fenekemben, hogy lifttel mentem fel a legfelső szintre, pedig sosem szoktam.


Várom a szerda estét, meg az őszi szünetet nagyon.

2014. október 17., péntek

Na jó

Ma délután-este nagyon menő programunk lenne, megjelenős, kiöltözős, tehetséges, nagyon cool művészemberekkel ismerkedős, kulturálódós, iszogatós, olyan, amire már napok óta úgy gondolok, hogy mikor lesz már péntek délután, sőt, vettem egy szoknyát is az alkalomra. Erre valahogy benyaltam egy remek kis hányós-fosós vírust, ami pillanatok alatt kapott el, az utolsó két órámat alig bírtam megtartani - ja jó, hát persze, pont erre vágytam így egy kőkemény munkahét végére. Szóval asszem ki kell hagynom a jó kis programunkat. Mondjuk ajánlom, hogy néhány óra alatt átmenjen rajtam a dolog, mert erre nekem nincsen időm. No nem baj, legalább megnézhettem a Walking Dead vadiúj részét (jézusom, mennyire szar az 5. évad az elsőhöz képest, mondjuk nem tudom, mit várok egy zombis sorozattól). Na mindegy. 

És akkor most fontosabb dolgok. A szoknya, amit vettem, nagyon hasonló szabású, mint a színes, amit a múltkor mutattam, elég szűk, magasított derekú, A-vonalú, mini, nagyon szép sötétzöld, laza zsebekkel elöl, igazi 60-as évek sztájl. Én úgy találom, hogy nekem jól áll ez a fazon, még így a plusz 4 kilóm ellenére is, valami színes, állatmintás, vagy más látványos felsőt veszek hozzá (a virágoshoz is, nagyon tetszik, hogy így igazán bohókás hatást érek el), beletűröm a szoknyába, szépen formáz, és eddig bakancsot húztam hozzá, de kitaláltam, hogy tőlem jöhet a hideg, és majd szép harisnyákkal, színes garbókkal meg a hosszú csizmáimmal viselem. Még szeretnék beszerezni, meg anyuval varratni még néhány rövid, színes szoknyát az Ilonka AW14 kollekcióhoz. Ha tél, akkor nekem mini, lehet, hogy logikátlannak tűnik, de én úgy érzem, kell valami plusz nőiesség, amivel tudom kompenzálni a vastag kötött pulóvereket, meg a sok réteg ruhát. 

Ja és nekem nagyon tetszik Reese Witherspoon, bejön ez a nőcis szöszi típus (biztosan, mert én is szőke vagyok), és ebben a Vogue videóban körbemutatja a házát, miközben feltesznek neki 73 mindenféle kérdést, és annyira csinos, kedves, cuki és vidám, és vicces válaszokat is ad, meg simán nyomat egy hátraszaltót az interjú közepén, teljesen feltöltődtem tőle. Én is ilyen szeretnék lenni majd két gyerek után. 

Let's fall in love

Köszönöm szépen a jógahelyes ajánlatokat, a kommentben és az emailben érkezőket is. Az őszi szünetben többet leszek Budapesten, akkor felderítem az opciókat, meg persze otthon is járhatnék, csak ott időpontilag kevesebb megfelelő lehetőség van.   

Közben szépen folydogálnak a napok, most valahogy nyugodtabb, kipihentebb vagyok, a suliban is kevesebb a stressz, de nem tudom megmagyarázni, miért, mert nem vagyok kevésbé elfoglalt, mint eddig. Talán a tudat, hogy a jövő hét közepétől pihenhetünk, nem tudom. Szombaton mondjuk munkanap, először lesz ilyen, mióta ebben a suliban dolgozom, de csak két órám lesz, szóval talán kibírom valahogy, persze a tudat, hogy szombat és munka, brrrrr, és az sem segít, hogy reggel megint Budapestről jövök.  

Tegnap este bementünk a Bortársaság egyik üzletébe, a pasim ismeri az egyik borászt, mert fotózta őt, akartunk venni egy üveg bort a vacsinkhoz. Ezek a tágas, levegős, szép nagy üvegkirakattal rendelkező üzletek eleve nagyon tetszenek, és imádom nézegetni a millió üveget, amiben a jobbnál jobb borok rejtőznek, és ilyenkor eszembe jutnak a sztorik is az italok mögött, a családok, az emberek, a szőlő, a munka. Ja, és a címkék, bármeddig tudnám csodálni, meg persze kritizálni őket.  

Bevihettük a bicajt, meg a kutyát is, beszélgettünk egy kerékpárkészítő sráccal, a szép, jókedvű, vörös borászfiú a kezünkbe nyomott 1-1 pohár fehérbort, és énekelte a jazz dalt, ami a hangszórókból szólt, hogy Let's Fall In Love, és akkor úgy éreztem, hogy pályát tévesztettem. Szívesen dolgoznék egy ilyen helyen. 

Aztán vettünk egy üveg friss Sauska Portugiesert és hazasétáltunk, most épp össze vagyok veszve a Bubival.

2014. október 16., csütörtök

Futókör

Tegnap együtt autóztunk be (elképesztő dugó volt), és már délután időben bent voltunk Budapesten, úgyhogy miután bevásároltunk és kipakoltunk, felvettem az új, fekete, meleg futónadrágom, futócipőt húztam, és elmentem futni a városmajori futókörön. Meglepődve tapasztaltam, hogy 1. a futókörön futni maga a mennyország, csak úgy repül az ember, jobban is bírtam, mint szoktam 2. a legtöbb futónál (kocogónál) gyorsabb vagyok, na jó, a fiúknál nem 3. így, hogy nincs szép kilátás, meg fényképeznivalók, sokkal gyorsabb vagyok, és koncentráltabb, kitartóbb is, mint a Duna-parton. Ha fel bírnék kelni 4:50-kor (:D), járhatnék reggelente, mennyire jó lenne? Á, csak viccelek.

És esetleg tudtok ajánlani jó jógahelyet Budapesten?

2014. október 15., szerda

Not completely smooth

Csiszolódunk. Két felnőtt, karakán, kialakult személyiségről van szó, nagyon tudjuk mindketten, kik vagyunk, mit akarunk, hogyan jó nekünk, és próbáljuk összeilleszteni az életünket. Nekem ez nem megy olyan jól. A legapróbb konfliktust is úgy reagálom le sajnos, hogy nekem ez nem kell, engem vagy fogadjon el úgy a másik, ahogy vagyok, vagy fel is út, le is út, semmilyen kritikára, feszkóra nincsen szükségem. 

Ő teljesen értetlenül áll a reakcióm előtt, hiszen szerinte nincsen olyan, hogy két ember tökéletesen összeillik, nézeteltérések, szokásbeli, véleménybeli különbségek mindig vannak/lesznek, apróbbak, és később valószínűleg nagyobbak egyaránt, ezeket meg kell tudni beszélni. És nekem, a konfliktuskerülőnek ez nem megy. És hát tényleg, vicc, hogy milyen apróságokról van szó, ám ha ő megjegyzi, és meg van bántva, ezt én durva beszólásnak veszem, és teljesen kiakadok: én ilyen vagyok, hagyjon engem békén, nem tudok, nem akarok változni. 

És az a durva, hogy most, ahogy így visszagondolok, lehet, hogy én mindig ugyanígy csináltam: kerültem a konfliktust, és ha partnerre akadtam ebben, akkor nem is volt benne részem szinte egyáltalán, úgy tettünk, mintha minden tökéletes lenne, csak magunkban emésztgettük, ha valami nem tetszett. Hát, a mostani pasimmal ez nem így működik, ha neki nem tetszik valami, ő azonnal megmondja. Nekem pedig fogalmam sincsen, hogyan kell konfliktust megoldani, ne adj isten veszekedni. Sosem csináltam. Ráadásul az önbizalmam a béka feneke alatt, tehát minden kritikát teljes mértékben a szívemre veszek és összetörök, gyomorgörcs, sértődés. Tudom, nem normális.
Hétfőn majdnem szakítottunk emiatt, halál komolyan úgy gondoltam, hogy az én életem egyszerűbb pasi, meg bármilyen konfliktus nélkül. Aztán meg az jutott eszembe, hogy lehet, hogy én még nem állok készen arra, hogy kapcsolatom legyen. Vagy egyszerűen túlságosan megszoktam az egyedüllétet. 

Ja, és 4 kilóval vagyok több, mint a megismerkedésünkkor. Ööö?

2014. október 14., kedd

Akkor indulhat

Ma fél 12-kor a dupla lyukasórában úgy tettem, mintha csak kiugranék valahova, és hazamentem, annyira jó volt, teljes feltöltődés némi kert, pasi, unokaöcsihugi, kutyázás, főzőcske anyunál, meg szülők képében. Ha mindig hazamehetnék ilyenkor, letojnám az ezer lyukasórát.

Ma elutazunk amit nem tudom elmondani, mennyire vártam már, és még ez a csodás idő is, hát tökéletesen indul a hétvége, az új ruhámban, tornacipőben, harisnya nélkül. Mindig edzek, hogy minél kevesebb felesleges cuccot vigyek, aztán persze mindig túl sok lesz, de most talán sikerült ügyesen. Kellene egy minihajszárító. 

Élvezzétek ki ti is ezt a szép indián nyarat, töltsetek sok időt a szabadban, kiránduljatok, sportoljatok, igyatok finom vörösbort. Én ilyesmiket tervezek.



2014. október 9., csütörtök

Hát f*szom

Nagyon rosszkedvű vagyok, tudom, nem feltétlenül kellene ezt megörökítenem itt, de tényleg elegem van. Tegnap este 9-ig próbáltunk, született két új dal, az egyiknek szövege is van már*, amit a fiúk is nagyon bírnak, és az ilyen alkalmak mindig tökéletesen feltöltenek. Persze éjfél körül kerültem ágyba és 5:30-kor már magamtól, óra nélkül ébredek, kaptam reggelit, meg csomagolt uzsit, és a legjobb dolog úgy felszállni a villamosra, hogy ölelés, meg kutyasimi, és hogy tudom,  hogy találkozunk délután, de aztán a vonatom 20 percet késett, és jól elkéstem, az új órarend miatt keresnem kellett termet az osztállyal, de nem volt, ami konkrétan wtf, így 20 perc elment az órából míg valami lett, és aztán nem bírtak a fiúk viselkedni, mindent 20x megkérdeznek, én meg a türelmem határán, pedig nem jellemző rám. És nem volt időm hajat mosni, pedig SOS lenne, karikás a szemem, fáradt vagyok, álmos és 8 órám van ma is. A hétvége óta nincsen időm rendes kaját enni, főtt ételt, zöldséget, amit nagyon kívánok, napok óta nem láttam, csak banánra, szendvicsekre meg péksütire van időm, amihez semmi kedvem, de ez van, itt a suliban (vagy a környékén) nincs kantin, csak büfé, mondjuk nem is lenne rá időm. Jó, tegnapelőtt kaptam hamburgert a Manga Cowboyban, meg cidert, az jó volt nagyon.

Tegnap mondjuk a próba előtt volt 45 szabad percem Budapesten, és arra használtam, hogy vettem magamnak egy iszonyú jó NoN+ ruhát, fekete, pamut, kapucnis, kenguruzsebes és nagyon kényelmes, szerintem idén télen csak azt fogom hordani, de ez már a vég, hogy materiálisan kell magam kompenzálni, főleg, hogy cipőre lett volna szükségem, ruhára nem annyira. Nagyon kéne egy kis pihenés, nyűgös vagyok. Délután lazítani akarok, és kérem a pihe-puha kutyámat. Nyaú.

*Megint a vonaton írtam, 20 perc alatt, és tényleg tök jó lett, olyan érdekes, egy barátom költő, és neki is mindig a vonaton jön az ihlet, állítólag a vonat zakatolása inspirálja az agy működését.

2014. október 8., szerda

Are we there yet?

Most az van, hogy sok a munka, leginkább várok dolgokat. Például:

  • A lyukasóráimat vártam, de most megérkeztek végre. Ha már itt vannak, akkor pihenek, zenét hallgatok meg blogolok.
  • Várom a délután 3 órát, hogy hazamehessek.
  • A mai próbát, hogy lássam a fiúkat, zenéljünk.
  • A próba végét, hogy lássam a pasim, hogy zuhanyozhassak és aludhassak végre. 
  • A csütörtök délutánt otthon, mikor végre megint együtt lesz a falka, és picit mariocartozhatunk a kanapén, miközben ott horkol mellettünk a két kutya jól lefáradva, tele pocakkal.
  • Várom az elutazós minihétvégénket, hogy üljünk az autóban, suhanjon mellettünk a színes táj, megálljunk ahol kedvünk van, hogy nagyokat együnk, kiránduljunk és aludjunk. 
  • Várom, hogy eljussak az Ikeába meg a Kika Dekorba (voltatok már?).
  • De legfőképp az őszi szünetet várom, ami 2 hét múlva lesz, és 11 napig tart majd. Majd alszom sokat, futással indítom a napot vagy épp pizsamában leszek délig, felfedezem Budapestet biciklivel, finomakat főzök, koncertekre meg moziba járok, délután 5-kor iszom egy pohár vörösbort, vadászok végre cipőt, felpakoljuk az autóra a bringákat és keresünk valami szép, erdei bringautat, este filmeket nézünk... Meg ilyenek. Nagyon-nagyon várom. Utána meg majd lehet várni a téli szünetet (a kollégák szerint ez a követendő technika az év túléléséhez, hát, oké).
Ezt a zenekart pedig nagyon szeretem, ismerem a leányzót aki énekel, léptünk már fel együtt, szerintem kedves kis zene, ő lép fel Emiliana Torrini előtt november 19-én az A38 hajón, menőség, nem? 

 

2014. október 6., hétfő

Skateboard

És még az is volt, hogy megkaparintottam az unokaöcsim gördeszkáját egy órára, szinte rögtön elestem a blöki miatt, de nem adtam fel, és kiderült, hogy meglepően ügyesen megy (a családom: te mióta tudsz gördeszkázni?!?). Úgyhogy most szeretnék egy longboardot, és akkor mostantól én így. 

Történések

Péntek délután elmentem, hogy veszek magamnak valami csodásat, ruhát persze, mert megérdemlem, vettem egy gyönyörű farmernadrágot (alig hordok farmert, de gondoltam, majd most) jó drágán, aztán hazajöttem, kinyitottam a szekrényemet, és megállapítottam, hogy van egy színre-szabásra-kopottságra (merthogy ugyanott, ugyanolyan márkát vettem) tökugyanolyan farmerem már, csak nem hordom (mert, mint említettem, alig hordok nadrágot), ezért megfeledkeztem róla, ja, és ami már itthon volt, az jobb, mint az új. Hát nem annyira sikerült örömöt szereznem magamnak ezzel a projekttel. És persze mivel egyből leszaggattam róla a címkéket, nem tudom visszavinni, annyira béna vagyok, kidobtam egy csomó pénzt az ablakon. 

A hétvége csúcspontja pedig vitathatatlanul a 40 kilométernyi bringatúra, amiből 20 kilométer emelkedő volt, nem is akármilyen, néhol 12, 14%, ezt onnan tudom, hogy ki volt táblázva. Nagyon kemény volt, de elég simán ment, büszke vagyok magamra. Visszafelé pedig száguldottam (persze csak óvatosan) lefelé a lejtőn 20 km-en át, mondjuk nem mondom, hogy nem jutott eszembe közben a barátnőm (ugye, Andi?), meg a sógornőm, mindkettőjüknek eszméletvesztéses, borulásos balesete volt ilyen szituban, és az utóbbi 4(!!!) fogimplantátumot (első fogakról beszélünk) köszönhet egy hosszú lejtőnek, és annak, hogy nem tud jól biciklizni, illetve fogalma sincsen a fékezés hogyanjáról, valamint az első és a hátsó fék titkairól. Gyakorlott bringázóknak viszont csak ajánlani tudom a Kismaros-Királyrét-Kisinóc-Szent Orbán Fogadó (Nagyirtáspuszta) távot, majdnem végig erdőben, teljesen tekerhető, gyönyörű, és hatalmas élmény. Mondjuk vennem kéne sisakot meg kesztyűt. Este 10 mp alatt aludtam el a kanapén, alig bírtam átmászni az ágyamba.

Ami a munkámat illeti, megint változott az órarend, ettől a héttől kezdve heti 13 lyukasórám van a 26 tanórámon felül, napi 3-4. Dühönghetnék, de minek? Ez van, eléggé nagy szívás, tudom. Majd írom a portfóliót, meg gondolom blogolok sokat.

Ma itthon maradok, a diákjaim után kicsit takarítok (kéne egy takarítónő), találkozom a vizslás fiúval, visszaadja egy könyvem, sétálunk a kutyákkal, meg dumálunk, hogy kivel mizu. 

Hát ilyenek.

2014. október 4., szombat

Ugye

Luxusruhadaraboknak tartom a harisnyákat, de szerintem a pöttyösek bármennyi pénzt megérnek.



2014. október 2., csütörtök

Gone with the wind

Emlékeztek még rá, hogy régen tudtam szép kis fotókat csinálni, amiket rendszeresen fel is töltögettem ide nektek? Na, már nem tudok. Most vagy a telefonommal van gond, vagy velem. Visszanézegettem, és ez az elmúlt néhány nap legsikerültebb fényképe a telefonomon (a pasim kutyája a kisszoknyám társaságában): 



Oké, nem voltak a legjobbak a fényviszonyok, de hát na. Még jó, hogy nem én vagyok a családban a fotós. De majd edzek!

Curry

Nálam az ultimate comfort food az ananászos-kókusztejes csirkecurry, így ma este is azt főztem magamnak, csak magamnak, sok gyömbérrel, friss citromfűvel és korianderrel. Ha beteg vagyok, másnapos, szomorú, vagy csak biztonság kell és otthon-érzés, mindig működik. Fűszeres, édes-sós, fokhagymás, krémes a kókusztejtől, kicsit pikáns, számomra a tökéletes vacsi, ma épp rizstésztával. És nem bírom elrontani, mindig tökéletes lesz. ITT, ebben a régi bejegyzésben a recept. 

Unwind

Egyetlen percig se féltsetek engem. Ha arról van szó, hogy Milonka fáradt és töltődésre van szüksége, akkor Milonka pillanatok alatt lemondja minden programját, beleértve a pasiját, munka után két órát tölt a kozmetikusa ágyán félálomban miközben széppé varázsolják, hazafelé vesz két tábla csokit, otthon megebédel (anyuci frissen sült hallal várt, mikor farkaséhesen hazaérkeztem), illatgyertyát gyújt, feltelepszik a kanapéra, és... És nagyjából ennyi aktivitást tervezek mára, mondjuk a blökit kicsit megsétáltatom még. 

Valamelyik nap akadt két szabad órám, elpakoltam a nyári ruháimat, és olyan rendet vágtam a ruhásszekrényemben (szín szerint csoportosítva a felsők és a pulcsik), hogy azóta is elhúzom néha a sötét üveg tolóajtót, ha arra járok, és gyönyörködöm kicsit a szép rendben, mondjuk nem sokáig szoktam tudni ezt így megtartani. A pasinak pedig eddig volt 4 db fiókja itt nálam, de a múltkor már szomorkodott, hogy a nadrágjai és a bicajos szerszámai már közös fiókon kell, hogy osztozzanak. Úgyhogy kiürítettem egy komplett szekrényt neki, és az vár majd rá meglepetésként, töküresen, ha jön. 

Annyira jó most így a lakás, hogy átrendeztük, nagyon szeretem.  

All the fun

Tegnap volt a nap, amikor végre nem volt délutáni tanítvány (lett volna, de előrehoztuk hétfőre), nem volt próba, extra program, hanem munka után hazaugrottam, felvettem egy színes, magasderekú kisszoknyát (ami a kedvencem most, új, majd megmutatom, legszívesebben le sem venném), a bőrdzsekim meg a bakancsom, a Nyugatiban várt a pasim, fél 5-kor már könyveket nézegettem az Írók boltjában, kaptam kávét a Nespressonál (miután otthagytam egy vagyont), fél 6-kor már az Opera mellett ültem, miközben egy szép adag sütőtökkel töltött, spenótos-tejszínes tortellini gőzölgött előttem (mert ebédelni nem volt időm), 7-kor körbejártam a kutyával a parkot, míg a pasim még dolgozott egy kicsit, 8-kor pedig már lezuhanyozva, pizsiben, tökéletes lelki békében, 2 takaró alatt feküdtem az ágyban. Magyarul ha kiiktatnám a magántanítványokat, akkor mindenre lenne időm, és ennyire szuper hétköznapjaim lennének, csak nem lenne pénzem könyvekre, színes kisszoknyára, nespressora, meg sütőtökös tortellinire. Ez egy ördögi kör.




Csak élőben sokkal szebb, és rajtam értelemszerűen sokkal jobban áll.  Hiperrövid, suliba nem merem felvenni.Ja, és Zara, innen.

2014. október 1., szerda

ööö

Az imént összefutottam két 12.-es fiúval az aulában, integettem nekik, köszöntek, és az egyikük puszit dobott felém, így cuppantott a szájával, tudjátok. Lehet, hogy némileg át kellene gondolnom a diákokkal való kapcsolatomat.

Ó.

Ez komoly, hogy már október van?