2017. május 8., hétfő

Pacsker, bőrradír

2 kérdésem lenne:

  1. Van tapasztalatotok Birkenstock-ügyileg? Konkrétan az egy pántos Madridra (KATT) vagyok kíváncsi. Mennyire könnyű/kényelmes? 
  2. Mi a különbség a peeling és a bőrradír közt? Ha van ilcsis biológiai hámlasztó peelingem, mellé lehet/kell bőrradírozni? Tudtok ajánlani jó, szemcsés bőrradírt?
Kösziii:)

34 megjegyzés:

  1. Hahohaho! Nekem van 3 birkim is, az egyik ilyen, a masik labujjkozepes pacsker es meg egy szandalba is beruhaztam negy eve, mert hihetetlenul kenyelmesek. Eleg combos az ara, de megeri, s meg szerintem ezek a pantosak, labujjkozepes pacskerok jol is neznek ki. Balatont korbetekertem veluk, bejartam Marokkot is veluk....azt mondom, hajra 😀

    VálaszTörlés
  2. Nagyon leegyszerűsítve: a bőrradír a radírozó szemcsékkel éri el, hogy simább legyen a bőr. A peeling pedig hámlasztó hatású anyagok segítségével tisztítja meg a pórusokat, távolítja el az elhalt hámsejteket (ilyen pl. az AHA-sav vagy a BHA). Sokan azon a véleményen vannak, hogy a hámlasztás jobb a bőrnek, mert például a radírozó szemcsék mikrosérüléseket okozhatnak a bőr felületén, ez aztán további galibákat okozhat. Nekem egy BHA-t tartalmazó tonik nagyon széppé tette a bőröm, kevesebb mitesszerem volt a hatására.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megírod, melyik tonik? nem a G&G?

      Törlés
    2. Nem (de azt is ki fogom próbálni egyszer, mert igazán jónak tűnik), a Benton aloe bha tonikja volt az, amről írtam ezeket a szépeket.

      Törlés
  3. A peeling többnyire savas hámlasztást jelent.De már olyan kozmetikai cuccok vannak,hogy én is nehezen igazodok ki.A bőrradír pedig mechanikusan távolítja al az elhalt hámsejteket.Ledörzsöli.;)
    Az Ilcsi biológiai hámlasztó mellé szokták ajánlani a bőrradírt,bár én nem merném.Radírozni szoktam,lényegi különbséget nem tapasztaltam a radírok között.Gyanítom a kávézacc is tudja amit a bolti termékek.:D
    Lehúzos maszkok sem rosszak,de mondjuk az a fekete cucc nekem pont semmit nem ért,más pedig arra esküszik.
    Peelinget még sosem próbáltam.A kozmetikusom lebeszélt róla.Pedig én is az Ilcsivel szemeztem.Neked bevált?

    VálaszTörlés
  4. nekem van ilyen Madrid papucsom, szerintem kényelmes, csak mondjuk a keskeny pánt nem fogja annyira az ember lábát, ill. nem olyan "stabil" mint a kétpántos szerintem. és talán érdemes úgy megvenned, hogy előtte felpróbálod, nekem ebből a modellből egy számmal kisebbet vennem, mert valahogy olyan széles, hogy a normál méretem lecsúszik a lábamról (és mivel csak egy pánt van, nem lehet igazán szűkre állítani), pedig nincs is olyan vékony lábfejem.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is ilyen van -papucs - és imádom. Roppant kényelmes viselet. De érdemes felpróbálni, mielőtt rendeled, mert a felhúzott perem miatt az a tapasztalatom, hogy egy számmal nagyobb kell, hogy kényelmes legyen.

    VálaszTörlés
  6. Én a Geek&Gorgeus Smooth Out-ját használom egy ideje (a krémmániás boxban volt) és még sosem volt a bőröm ennyire szép, ami nem csak nekem tűnik fel, többen megjegyezték. Örök darab lesz nálam, szerintem a mi korunkban (kicsit több, mint 18) igazi must have.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mici, én is azt fogok venni szakértőim tanácsára:)

      Törlés
    2. Van most egy cuki pop-up bolt a Paulay Ede utcában, itt is van Geek&Gorgeus :)
      http://magazin.kremmania.hu/2017/05/10/pop-up-beauty-bolt-a-projekt-showroomban/

      Törlés
  7. Joy-kupon jó a pacskerhez most :) Nem egy nagy kedvezmény, de ha már pl. a Müllerben bevásárol az ember lánya, úgy megéri :)

    VálaszTörlés
  8. A birkenstock szuper választás, nekem mondjuk szandálom van, hogy futni is tudjak benne, ha kell. Nagyon kényelmes a talpa, nyafogok, ha cipőre kell váltani utána 😁

    VálaszTörlés
  9. nekem labujjkozepes van, az nagyon kenyelmes (a talpresz ugyanolyan). ilyen pantosat is szeretnek regota, csak nekem nem all jol.
    a borraddir mechanikailag dorzsoli a bort, idovel megvastagszik tole (mint a sarkon a borkemenyedes), a peeling kemiai hatasu. en AHA-t hasznalok (mindenkinek maganak kell kitapasztalni, hogy AHA, BHA vagy kombinalva) es zongorazni lehet a kulonbseget. ha jol emlekszem, ee_version hatasara probaltam ki, aki anna blogjan javasolta oket. nem olcso cuccok, de jok es sokaig kitartanak. csak extran figyelni kell a fenyvedelemre melle.
    na, de ezeket mar a tobbiek is leirtak, szoval csak megerositeni tudom az elhangzottakat.

    VálaszTörlés
  10. nekem kettő van ebből és nyáron kb csak azokat hordom. amikor vettem, nagyon szakszerűen elmagyarázta az eladó, miért kell eggyel nagyobb belőle. nagyjából annyi, hogy a peremen belül kell lennie a lábadnak, különben többet árt mint használ és a perem tényleg vastag. anyunak is vettem, neki is nagyobbat, ő is imádja.
    de olyan jó rikító színek vannak, ne ilyen ortopéd színt válassz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan kéket szeretnék, mint ami neked is van, de itthon nincs:(

      Törlés
    2. Nekem is lábujjközös van; és plusz egy azokhoz a kommentekhez, hogy egy számmal nagyobb kell és hogy elsőre nagyon fura, hogy "rendesen" megemeli a talpat ott ahol kell.
      Én nem venném meg neten, hanem mindenképp felpróbálnám (nem csak a méret miatt és amiatt, hogyha kicsi, akkor a pereme feltör, hanem amiatt is, hogy van keskeny, normál és széles fazon is.)

      Törlés
    3. A fazonokról nem is tudtam!

      Ilonka, nézni kell az oldalakat, rengeteg forgalmazó van otthon, Fb-on szerintem találsz boltokat, ahova feltöltik az árukészletet. A 13. kerületben van egy egész nagy bolt, talán a Hegedűs Gy vagy a Pannónia u-n. A kéket én online rendeltem és a hivatalos oldalon, persze akkor már tudtam, hogy mekkora kell. Nekik is változó, hogy mi van készleten.

      Nézd, itt pl van piros: https://www.officeshoes.hu/cipo-birkenstock-papucs-madrid/8859

      Amúgy annyira jó, mert minél többet hordod, annál kényelmesebb és nagyon tartós, szóval megéri.

      Törlés
  11. Milonka, a Birki a nyari UGG :)
    En nagyon szeretem az enyemet, es csatlakozom azokhoz, akik egy szammal,nagyobbat vettek.

    VálaszTörlés
  12. HAhó!
    Egypántos MADrid Birkenstockom van, tavaly nyáron vettem életemben először, az első 1-2 alkalommal szabályosan fájt benne a talpam, de türelmesnek kell lenni, utánaolvastam, hogy ez nem teljesen szokatlan dolog, sok embernek érzékenyebb a lába és meg kell szoknia a harántkiképzést, ami alapvetően kényelmesebbé teszi majd hosszútávon. Ami viszont nem: a pánt. Olyan érdekes, hogy mindenki szerint überkényelmes és rengeteget lehet benne talpalni, nekem viszont ripityára szaggatta a bőrt a lábamon amikor nyáron városnéztem benne Barcelonában. Lábfejenként volt rajtam 4 ragtapasz, hogy mindent tökéletesen lefedjen. Lehet, hogy az én bőröm extra érzékeny, nem tudom, csak jó ezt is számításba venni, hogy sajnos a pánt belső része nem bőrből készült, pedig ebben az árban szerintem simán benne lehetne ez is, annyira nem nagy plusz luxus lenne az a kis rész. Szóval hajrá hajrá, kényelmesek és továbbra is ajánlom, de semmiképpen sem soksoksok sétás napokra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a pánt belső része a színváltozattól függ. amit Milonka linkelt, annak azt hiszem, pont bőrből van a belseje is. a másik féle tényleg durván fel tudja törni a lábat.

      Törlés
    2. (+szerintem egyéni anatómia kérdése is, kinek hová esik az az egy darab pánt a lábfején, járás közben hol hajlik meg/hol dörzsölődik jobban. nekem van egy olyan tippem, hogy ez az egypántos az én lábamat is szétdarálná, annyira hikomat. mármint a lábam.)

      Törlés
    3. Ne, komolyan van olyan, aminek bőr a pánt belseje is? Pedig nagyon nézegettem őket anno én is. Aztán lehet, hogy olyan színűnek bőr, ami nálam szóba sem jöhetett:) PErsze, én is ezt mondom, hogy ez anatómiai kérdés, meg genetika (bőrérzékenység), én pl. szinte csak bőr cipőt hordok, mert bármi kevésbé puha feltöri a lábamat.

      Törlés
    4. kozben megneztem, es ez a peldany valoban textil beleses, de a metal szinuekre azt irjak, hogy azoknak borbol van a belseje. en pont azokkal szemeztem tavaly (az ezust meg a rose metal jon be nagyon), de vegul a labujjkozos barna lett, amit itt a profilkepemen is latszik. annak is ilyen "szoszos" textil a pant resze belul, de szerencsere nem torte fel egyszer sem. viszont az egypantosnak sokkal lentebbre esik a fogasa, pont a labfejem kozepere (nekem nagyon pici, rovid labam van, 36-os hosszal, ertelmetlenul magas ruszttel), ott tuti veresre marna.

      Törlés
    5. Hát, sajnos ki kell ábrándítsalak, az ezüstnek is ez a textilizé a belseje, nekem olyanom van:) Mindenesetre óvatosabban hordom, és azóta nem töri fel durván:)

      Törlés
    6. :((

      na jo, de melyik ezust van neked? tobbfele valtozat van, az ara is mas, es az egyiknel azt irjak a belesre, hogy textil, a masiknal, hogy bor.

      1. https://www.spartoo.hu/mobile/Birkenstock-MADRID-x4938895.php?anchor=1#haut_prodcard

      2. https://www.spartoo.hu/mobile/Birkenstock-MADRID-x3059758.php?anchor=1#haut_prodcard

      nekem amugy a metallic copper valtozat gyerebe nagyon, de ugyis csak vagyalom marad. :(

      Törlés
    7. Basszus, ezt tényleg nem tudtam:) Mondjuk ennyit már nem fizettem volna érte....

      Törlés
  13. Nekem is iylen Birkenstockom van és nagyon-nagyon kényelmes. És nagyon strapabíró, én rengeteget hordtam már és még mindig nagyon szép.
    Nekem a sötétkék van, piros talppal, én ezt pár hete láttam a Párisi utcában, ott is van egy boltjuk.
    Van kétféle talp is ám, szóval egyetértek a többiekkel, mindenképp próbálni kell.
    http://www.komfortlabbeli.hu/birkenstock/egypantos-papucsok

    VálaszTörlés
  14. http://kremmania.hu/kremek/balea-creme-peeling-kremes-arcradir-sargabarackmag-olajjal

    Én ezt az arcradírt használom, olcsó és jó szemcsés. Elég sokan dicsérik krémmánián, emiatt vettem meg, és szerintem elvégzi a feladatát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi!! közben mindenki lebeszél a szemcsés radírozásról, mert h sérti a bőr felszínét. Pedig imádok radírozni:(

      Törlés
  15. Előre elnézést kérek!

    Ezzel a márkanévvel még életemben nem találkoztam, így érdemben nem tudok hozzászólni, ugyanakkor a Birkenstock jelentése magyarul nyírfapálca. - Kuncogok rajta egy ideje: kényelmes nyírfapálca.
    Tényleg: elnézést!

    VálaszTörlés
  16. A kozmetikai részhez tudok hozzá szólni. Az AHA savas peeling mellé nem kell bőrradir egyidejűleg. Sőt a peelinget is óvatosan szabad használni. Havonta egyszer elegendő. Utána a bőrt krémezni, /tápláló krémmel/, tonikozni kell.Mivel a biológiai, AHA savas, hámlasztó, fehérítő hatású peelingek elég markáns készítmények, egyidejűleg teljesen felesleges, és káros szemcsés radírt is használni. Mivel a bőrt feleslegesen és túlságosan terhelné. Értelme sincs, hiszen az AHA sav, felold, a szemcsés pedig koptat.Talán a rinocérosz bőre elviselné együtt a kettőt. Rengeteg szemcsés radír van az Ilcsitől is, amelyek nagyon jók. A mandulatejes, mandulaörleményes termékek a klasszikusok közé tartoznak, de van rizses, kukoricás, gyógynövényes, csokis, citromos,polimer szemcséket tartalmazó, ásványi anyagokat, iszapot, durva szemcsés tengeri sót tartalmazó randírok is, habár ezt utóbbit testre ajánlom inkább. Amelett a leg változatosabb hatóanyagokkal, gyógynövényekkel kombinálva. A leg egyszerűbbet Te is elkészítheted. Étkezési élesztőt péppé keversz tiszta vízzel /nem bubis ásványvízzel/, és a tiszta, megmosott arcodra felviszed. Ha megszárad ledörzsölöd, és kész. Utána könnyű krém, /vitaminos, tápláló/, és készen is vagy. Ez mondjuk nagyon szárít, de nagyon jó. Havonta egyszer elég feltenni.

    VálaszTörlés