2019. április 22., hétfő

gone girl

Pénteken elutaztunk Békésszentandrásra Barni barátaival, családokkal, gyerekekkel és egy kölyök labradorral. Egy kicsit féltem tőle, mert egyrészt ők ezer éve barátok, én meg nem olyan régóta ismerem a bandát, másrészt én, ha lehetőségem van pihenni, akkor nem feltétlenül vágyom hosszú, tömény szociális élményre olyan emberekkel, akik nekem nem a legbensőbb köröm. Sőt, igazából a legbensőbb körömmel, a családommal és a legjobb barátaimmal sem igénylem a több napos, szorosan együtt eltöltött kalandokat. De mivel nem voltak nagy elvárások, mindenki pihenni jött, Barni pedig pontosan tudja, hogyan érzek, mivel nyíltan kommunikálom felé az ilyen gondjaimat, nagyon jól sikerült az út. 

Mindenkinek egymás melletti, de külön apartmanja volt, a lakrészek előtt pedig nagy asztal padokkal, így ott lehetett bandázni. Sokszor együtt ettünk, illetve becsatlakozott, akinek kedve volt, én úgy vittem sonkát, tojást, kalácsot, zöldségeket, hogy ne csak nekünk jusson, és, mint utólag kiderült, a többiek is így készültek - jó érzés volt gyártani a katonákat a srácoknak. Volt egy üveg ananászos rum, amit a gazdája bedobott a közösbe (örök hála), meg hoztunk a sörfőzdéből málnás búzasört, ami csodálatosan finom. Mellé pedig egész nap tollasoztunk, fociztunk, beszélgettünk, zenét hallgattunk, fogócskáztunk a kölykökkel. Szombaton elmentünk kirándulni a szarvasi arborétumba és megnéztük a Minimagyarországot. 

Viszont én, ha besokalltam, simán elmentem és aludtam egy órát a szobánkban, lezuhanyoztam vagy csak nyomkodtam kicsit a telefonom. Aztán frissen, feltöltődve folytattam az estét. Én Barnit ezzel sosem nyomasztom, ő sokkal jobban pörög mint én, ráadásul ezek a srácok kb a tesói, bármeddig képes bandázni velük, de tökéletesen megérti, ha én időnként kicsit egyedül akarok lenni. Néha van, hogy becsatlakozik mellém egy kis sziesztára, vagy csak bejön megszeretgetni, de sosem nyomul, hogy menjek már. És ez így nagyon jó. Esténként mondjuk 10-kor elvonult aludni mindenki, szóval nem toltuk túl. 

Vasárnap pedig Barnival elmentünk Békéscsabára, és megnéztük az Andy Warhol kiállítást - a közelében sem volt annak, amit Tamkóval láttam Metzben, de azért örültünk, hogy van ilyen itthon. 



2 megjegyzés:

  1. Hol lehet olyan emberekkel megismerkedni, akik tiszteletben tartják, hogy TE mit szeretnél? Nekem a barátaim is szetcsesztettek volna hasonló helyzetben, hogy ne legyek punnyadék, egyszerűen szinte felfoghatatlan számomra, hogy vannak olyan emberek, akik tolerálják, ha nem az van, amit ők akarnak. Lásd igyál mar, gyere már, ne punnyadj, stbstbstb. Waaaaaa. Jól válogatsz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, amikor Krakkóban voltunk B szüleivel, akkor én emiatt nagyon rosszul éreztem magam, volt belőle konfliktusunk, és ezért én fontosnak tartottam kommunikálni felé, azóta sokszor, hogy én nem vagyok olyan szociális, leszív, szükségem van passzív pihenésre stb. Úgy tűnik, átment az üzenet. A barátai meg... Azért 40 körül már talán érti ezt az ember.

      Törlés