Oldalak

2017. július 4., kedd

Csicseriborsós, kakukkfüves sárgarépakrém

Mivel rendszeresen járok edzeni, muszáj időnként kenyeret is ennem, főleg edzés napokon működik jól mozgás előtt. Viszont időnként gondban vagyok azzal, hogy mit rakjak a kenyeremre, főleg, ha nem akarok húst enni. Sajtot? Tojást? Avokádót? Esetleg lehet működhet a kenyerünkre valami olyan zöldség is, ami nem dögunalmas?

A múltkor a barátnőm esküvőjén a Házikó intézte a cateringet, és ott voltak nagyon finom zöldségkrémek. Így ad hoc, az emlékeim és néhány recept elolvasása és a képzeletem alapján megpróbáltam reprodukálni a répakrémet, mivel volt itthon egy csokor friss, roppanós sárgarépám, és képzeljétek, nagyon finom lett. Édeskés-sós, kicsit fűszeres, nagyon jól működik a magos barnakenyér és a paradicsom mellé.


Hozzávalók: 
3 nagy sárgarépa
5 evőkanál csicseriborsó (konzerv)
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál krémsajt/tejföl/joghurt
kakukkfű, só

Elkészítés: 
  • A nagyobb darabokra vágott sárgarépát összekevertem az olívaolajjal, sóval és egy ág összetépett kakukkfűvel, majd 20 percre betoltam a forró sütőbe. 
  • Amikor megpuhult, botmixerrel összeturmixoltam a csicseriborsóval, összekevertem 2 evőkanál krémsajttal és kész. És brutálisan finom. 
Majd még kísérletezek más zöldségkrémekkel is (cékla, mentás zöldborsó, ???)

7 megjegyzés:

  1. Ezt ki kell próbálnom, nagyon finomnak tűnik. A padlizsánkrém is nagyon jó még szendvicshez, de brokkoliból és karfiolból is el tudok képzelni finom krémeket mindenféle izgis fűszerrel. :)

    VálaszTörlés
  2. ezt ajánlom, nekem nagyon kedvenc: http://www.stahl.hu/hu/recept/kremek/Feherbabos_krem_crostinihez
    :)

    VálaszTörlés
  3. Curryvel és paradicsompürével is finom.

    VálaszTörlés