2014. március 11., kedd

Just can't wait

Amikor az ember beteg, és már kezd jobban lenni kicsit, akkor a betegség nélküli élet őrületesen vonzónak, lehetőségekkel és kalandokkal telinek tűnik. Ma már nézegettem, hogy melyik ruhámat fogom felvenni ha visszamegyek dolgozni, és gondolkodtam, hogy hogyan fogok sminkelni, komolyan, mintha úgy egy évig lettem volna bezárva egy sötét kamrába, hihi. 

Persze ez a gyönyörű idő is elképesztő hatással van rám. Nagyon várom, hogy harisnya nélkül lehessen már szoknyát hordani, bár a hétvégére beígért hóesés nem sok jót ígér ez ügyben. Ma annyira erős volt a nap, és olyan meleg volt ahogy odasütött délutánig a teraszomra, hogy mondtam apunak, hogy le kell hozni valamelyik nap a padlásról a kerti asztalt és a székeket, hogy tudjak kint reggelizni és ebédelni, nagy habos kapucsínókat inni, olvasgatni és blogot írni (god bless wifi), meg esténként vacsoracsatát és fröccspartit rendezni a családomnak meg barátaimnak. 

Van egy kedvenc szendvicsem, aminek mindig nagy sikere van, főleg fröccsök mellé, szóval a terasz-szezonnal a brie-sajtos-fügelekváros-szendvics szezonja is megérkezik. Most megosztom veletek, jó? 

Kell hozzá
  • valami finom kenyér
  • brie sajt (olyan mint a Camambert, csak nem olyan érett, simább az íze)
  • olasz sonka (pármai, serránói, feketeerdő, a lényeg hogy a nyershez közelítsen)
  • füge lekvár (bármilyen sűrűbb típusú  lekvár jó lehet, sárgabarack vagy birsalma például)
  • valami zöld saláta (madár, rukkola).
Összerakjuk, megesszük, fröccsel öblítjük. Utánozhatatlanul finom. 

3 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbálom, csak áfonyalekvárral, mert a fügét és a birsalmát is utálom. :-) De isteni lehet. Nyami.

    VálaszTörlés
  2. minden ami sajt és lekvár <3 (ha nagyon szemét gourmet akarok lenni, a sajt-lekvár duót trióvá bővítem mogyoróvajjal :D)

    másik abszolút kedvencem: baconbe tekert aszalt szilva mézes borba pácolva és megsütve...

    VálaszTörlés
  3. Huhh, ez nagyon jól hangzik. Lehetett felénk olyan szendvicset kapni, amiben camambert (de inkább brie) volt, meg szőlőszemek, és valami pici lekvár is. Na abból nekem még a hús sem hiányzott. :)

    VálaszTörlés