2015. március 30., hétfő

It's Monday, but it's okay

Hosszú napom volt, a lyukasóráimban is helyettesítettem, aztán meg itthon is jött még két diákom. A suliban nem volt kedvem társasági életet élni, néha szeretek trécselni a kollégákkal, de időnként annyira fárasztó, hogy még a szünetekben is beszélgetni kell, úgyhogy ahogy beértem az asztalomhoz, már raktam is a fülemre a fülhallgatót*. Érzem néha, hogy udvariatlanság, mert rajtam kívül nem csinálja senki így, de a mentális egészségem érdekében nekem így jó. 

Aztán vinni kellett a blökit sétálni, mert mindig tűkön ül már, mikor becsukom az utolsó diákom után a kaput. Belebújtam a pöttyös dzsekimbe, fogtam a pórázt, kiléptünk a kapun, és akkor láttam, hogy itt nemsokára armageddon lesz. Őrjöngve fújt a szél, az ég teljesen fekete volt, és mondtam a kiskutyának, hogy Totó, gyorsan-gyorsan szagolássz, mert ha így folytatjuk, nem sokáig leszünk már Cansasban. Úgyhogy hazasiettünk, becsuktam és bereteszeltem magunk után a kaput, feltekertem a fűtést, behúztam a sötétítőket, lámpát és gyertyákat gyújtottam, megetettem a négylábúakat, bekapcsoltam a tévét, és most már tőlem jöhet bármilyen vihar, szél meg eső.

Megszerettem a hétfőket így, hogy hosszúak és fárasztóak, de aztán az este csak az enyém, tökéletes pihenés és töltekezés van, ez most már tradíció. De ha itt az igazi tavasz, akkor indulhatnak újra az aktív programok. Hiszen a legszuperebb hétfő esti program az volt, mikor Pillanattal halacskákat vacsoráztunk, majd egy pohár Olivér társaságában egy Andrássy úti épület tetejéről néztük a naplementét, nagyon várom, hogy megint csináljunk olyat. Mert attól, hogy hétfő, még lehet a hét első napja nagyon jó.



*A legjobb barátom most a Spotify, hallgatom a laptopomon, itthon a hangfalra csatlakoztatva, az iPaden és a telefonomon is. Bármilyen zenét lehet rajta hallgatni, egyszerűen mindent megtalálok, ritkaságokat is, ráadásul vannak hangulat-listák, és néhány nap alatt egy csomó új zenét találtam. Szerintem nem drága, de amiért lett nekem most, az az, hogy ha most valaki (családtag, de persze bárki lehet) meghív, akkor féláron tied az előfizetés, ami kb. 750 forint egy hónapra. Én (érdek nélkül) imádom. 

6 megjegyzés:

  1. Én is nagyon várom, hogy legyen ilyen hétfőnk. :-)

    VálaszTörlés
  2. jaj, a spotify! én már a prémiumot tesztelem pár hete, azaz ha nem mondom "le" lassan, alapból elkezdi levonni az alap árát. nem tudod, hogy megy ez a meghívós dolog? elég jó lenne féláron - egy hónapig az, vagy mindig? :) köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én gyanítom, hogy mindig, csak az a trükk, hogy aki meghív, az fogja fizetni, tőle fogják levonni a te díjadat is, ezért hívják családi csomagnak.

      Törlés
    2. ja, és úgy megy, h aki meghív téged, az beállítja magának, hogy családi csomagot akar, és hajlandó helyetted fizetni a díjat (a félárasat), és akkor ott van, hogy családtag meghívása, és akkor te kapsz egy meghívót, elfogadod, és slussz. Hát így.

      Törlés