2015. április 11., szombat

Harmony

Reggel elmentem a piacra bicajjal, ha már ilyen csudaszép idő van, tudjátok, ez az egyik kedvenc tevékenységem napsütéses, 20 fok feletti szombat reggeleken. Vettem egy csomó zöldséget, találtam spárgát (végre), összefutottam egy pár ismerősömmel, meg a családom egy halom tagjával. Hazafelé a Duna-parton tekertem, és ámultam, hogy mennyire gyönyörű helyen élek. Éltem én már elképesztően meseszép vidéken, de nem voltam boldogabb, mint itt, mert nem éreztem magam otthon. Na jó, azért a tengerparti életet azért kipróbálnám.

Rossz belegondolni, hogy megint egyedül vagyok, egyedül leszek, többet, mint szeretnék. Tudom, hogy mindenki tinderezik, és igyekszik bepasizni asap, én úgy érzem, nekem most főleg magammal vannak megbeszélnivalóim. Szerintem ez volt életem legszomorúbb kapcsolata, borzasztóan sokat elégedetlenkedtem. És ha őszintén magamba tekintek, azt kell, hogy gondoljam, megvan az esély, hogy én az exférjem keresem a másikban. Legyen olyan, csinálja úgy. Viszont engem fogadjon el úgy, ahogy vagyok, szőröstül, bőröstül. És lehet, hogy ha ezeknek a kritériumoknak megfelelt volna ez a fiú (természetesen kurvára nem), és ügyesebb lett volna, meg nyitottabb, és toleránsabb, akkor sem lett volna elég jó nekem. Sejtjük, miért.

Valamelyik reggel kivittem a kutyát ide a térre, még suli előtt, fél 8 körül. Ezt csak akkor szoktam, ha nagyon időben vagyok, és kényelmesen belefér, mindössze 5 perc, és ő olyan hálás érte, pisil, kicsit facebookozik, ahogy mondani szoktam, szkenneli a szagokat, és már szalad is haza. Az egyik bátyámék itt laknak a tér mellett, ahogy vártam a kutyát, pont ráláttam a házukra, ő épp állt ki az autóval, indult dolgozni. A két gyerek meg az ablakból integetett neki, ő meg vissza, látszott, hogy tizedszer is visszafordul integetni meg puszit küldeni, nem bír beülni az autóba. A kicsiket nem láttam, de a bátyámon láttam, hogy fülig ér a szája. Aztán elindult. Én meg próbáltam összeszedni a kutyakakát, de alig találtam meg a könnyeimen keresztül. Olyan jó nekik, 3 gyerekük van, és kerek az életük. Vannak problémáik, de látszik, hogy boldogok.

Olyan messzinek érzem magam ettől a család témakörtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Nem azért, mert félek, hogy nem találok pasit, hanem mert annyira nehéznek tűnik ez a kapcsolat, elfogadás, bizalom, őszinteség, harmónia témakör. 


ezt gondolom én a harmóniáról

8 megjegyzés:

  1. Olyan jót tudnék most a válladon sírni, veled együtt,kedves Ilonka...
    Annyira megértem az érzéseid, tudom milyen nehéz ez.

    Én 6 éve élek a párommal, aki nem akar gyereket tőlem.
    Az öccse most lett apuka, 2 hónapos a pici, aki a keresztgyermekünk lesz.
    Látni őket, hétről-hétre nehezebb nekem.
    Az én életem is össze van kuszálódva...

    Ölelés Neked...

    VálaszTörlés
  2. Volt egy kisertetiesen hasonlo elmenyem, talan egy kicsit durvabb, de ebben ugye nem erdemes vetelkedni. Eletem nagy szerelme - akit ma mar csak gaz arulokent emlegetunk- kemoterapia alatt lepett le mellolem. Az egyik kezeles utan hazaerve a lakast uresen talaltam, kulcs bedobva a levelbedobon keresztul. Akkor azt hittem, hogy ugyanigy maganyos ladikokban lattam a harmoniat. Aztan eltelt nehany ev es kb ugy elek, ahogy a batyadek. Teljesen normalis, amit most erzel es talan erdemes lenne meglatogatni azt a pszichologust, mert van kiut, csak neha nem latszik. Es en is a regi paromat kerestem egy jo ideg, de ezt is be kellett latni. Hat ilyen felismeresekben tud segiteni egy jo pszichologus. Megy nelkule is, csak talan kevesbe fajdalmas. Na, nem akarok itt papolni Neked, hiszen Ilonka a boldogsagvadasz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor azt hittem, hogy vegetert a vilag es ugyanigy maganyos ladikokbam..
      .. - bocs, mobilrol potyogok:)

      Törlés
    2. Köszi. Hát, a te sztorid szerintem sokkal súlyosabb. :( Mekkora patkány. Azért az tudni kell, hogy nem vagyok teljesen összetörve amiatt, ami történt. Csalódott vagyok, persze, főleg, hogy tényleg képes volt így befejezni, de sok problémánk volt, és egy ideje sejtem már, hogy ebben a kapcsolatban ennyi volt. Én nem akarnék egy ennyi veszekedéssel, szőnyeg alá sepert problémával, meg félreértéssel teli kapcsolatban élni örökké, nem lennék boldog, mint ahogy nem is vagyok már egy ideje. Csalódott vagyok, mert nem sikerült. De a ladik nem az én magányomat szimbolizálja, csak tényleg tetszett ez a kép hazafelé, hát lefotóztam. Akkor is duna-partos képeket fogok ide posztolni, ha már 3 gyerekem lesz (hahaha).

      A pszín nagyon gondolkodom. Tudom, mennem kéne. És köszi.

      Törlés
  3. Okos vagy, jó lelkű, házias, színes :), kreatív, kedves, ezért biztos vagyok benne, hogy meglesz a társad. Lehet ez a fiú arra volt jó, hogy hová kell még fejlődni, mi az, ami még nem megy vagy megtudtad mi az, ami hiányzik neked egy kapcsolatból biztosan. Fel a fejjel!

    VálaszTörlés
  4. Nem hinném, hogy pártában maradsz,hisz egy főnyeremény vagy. És előtte csak megtapasztalod a mélységeket, hogy jobban értékeld aztán az igazit. Én így szoktam gondolkodni. Kitartást ;)

    VálaszTörlés