2015. április 30., csütörtök

Kérdőjelek

Tudjátok, sokat vagyok Budapesten. Mióta felnőtt vagyok, már nem bliccelek, ha épp nem sétálok, 2 megállóra is gondolkodás nélkül lyukasztok jegyet. Tízes gyűjtőt szoktam venni, az nagyon praktikus, mondjuk lehetne olcsóbb, ha már tízet megveszek egyszerre. Kis összefűzött könyvecske, berakom a pénztárcámba, rendezetten várja hogy használjam, szuper. 

Ezért eléggé meglepődtem, mikor a múltkor a néni a pénztárban 10 darab különálló jegyet számolt le nekem. Mondom, ööö, én nem így kérem, hanem a gyűjtőt, a lefűzött könyvecskét. Hát az megszűnt, ez van helyette. Oké. 

Kérdem én: milyen döntési folyamat eredménye lehet az, hogy egy praktikus, jól működő dologra azt mondják: áá, ezt szüntessük meg, és alkalmazzunk egy sokkal kevésbé felhasználóbarát megoldást? Amit szétszórok, elhagyok, összegyűrök?  

Mondjuk rajtam nem fognak ki, mert az újságosnál még árulják a régi fajtát, és én emiatt ott veszem, mondjuk kérdéses, hogy még meddig. 

5 megjegyzés:

  1. Ugyanezen mérgelődtem legutóbb mikor otthon voltam:-)Na meg azon hogy a KÉT hetes bérlet 7ezer ft.De hát a BKV-nak is élni kell valamiből...Cserébe szagolhattam mellettem egy hajléktalant aki nyilván ugyanolyan becsületesen lyukasztott mint én:-(

    VálaszTörlés
  2. Utolsó budapesti tripünk, ú menjünk egy nap tömegközlekedéssel. Deák tér, 105-ös megálló. A busz nem akkor jön, amikor ki van írva, oké. Semmi jegyárusító basz, automata sehol. Megjön, sofőrnek köszönés (ő nem), lehet-e a buszvezetőnél jegyet venni? "Lehetne, de nekem elfogyott". Oké, nem felszállás, majd elkésünkölés, lemegyünk valami aluljárónak látszó lépcsőn, juhhé, nénike a békávésfülkében! Gyűjtőjegyet szeretnénk. "Nekem olyan nincsen". Hát akkor kinek van? "Valahol fönt van". Köszi bmeg, gondolom, ha a mennyekbe kerülünk, majd ott lesz? Veszünk napijegyet, semmi köszönöm, meg viszontlátásra (nem kéne egy ilyen alkalmazottnak magyarul tudnia meg kedvesnek lennie, most a deák téren az angolt meg a németet nem is kérdezem). A buszvezető meg totál mogyoródon érezte magát, csak úgy kapaszkodtunk az életünkért a kanyarokban. Délután még megkockáztattuk az egyes villamost, na ott már volt csont átláthatatlanra karcolt üvegektől meg térdig álló szeméttől az effektív földön fetrengő csövesig minden. Másnap már kocsival mentünk mindenhova. Katasztrófa. End of rant

    VálaszTörlés
  3. Egy másik blogon ,majdnem meglincseltek amikor ezeket leírtam...szerintük nincs semmi baj a bkv és az emberek tisztaságával:-(

    VálaszTörlés
  4. Az ok: spórolás a tintával. Ezt mondták, amikor megkérdeztem, miért különálló jegyek lettek a praktikus egybefűzött helyett. Röhej. Ráaádásul egy élet, mire kinyomtatja egyenként a gép. A legjobb az volt, amikor fedőlapot is nyomtattak hozzá, ami semmire nem volt jó, egyből dobhattad ki. Elképesztő.

    VálaszTörlés
  5. SEmmi köze a bkv-hoz, csak szólok, hogy a héten már kétszer is vettem spárgát - szóval, kapható :) (Aldiban és Lidlben is, zöld és fehér is)

    VálaszTörlés