2015. május 13., szerda

Summer in the city

Ma suli után bementem Budapestre utánanézni a szakdolgozatomnak, ugyanis még mindig semmi hír. Bár a TO már nem volt nyitva, megállítottam valakit, és azt mondta, hogy ne izguljak, mindenképp ki fognak értesíteni, meg a Neptunban is látszani fog. Én csak azon izgulok, hogy esetleg azt mondják majd, hogy egy hét múlva államvizsga? Örülnék, ha lenne legalább 2-3 hetem tanulni. Tudom, nekiállhatnék most, de olyat ki csinál, még a vizsga időpontjának kitűzése előtt? Végül megtudtam, hogy kinek kell írnom, valószínűleg ő többet tud majd mondani.

Az egyetem után körbenéztem kicsit a kedvenc üzleteimben, jól nem vettem semmit (na jó, egy csíkos pólót), aztán... Aztán nem volt mit csinálnom. Olyankor szoktam találkozni a pasimmal, és csinálni mindenféle szuper dolgokat, de ilyen opció már nincsen. Pörgött az egész város, mindenki beindult a nagyvárosi nyártól, én meg vettem egy fagyit (Tihanyi Camembert - mogyorós csoki, még gondolkodom, finom volt-e) az Erzsébet téren, ücsörögtem és nézegettem az embereket. Fura megint egyedül, és egyben teljesen szabadnak lenni. Tavaly nyárra már olyan szépen megszoktam, most megint bele kell tanulnom, hogy szeressem ezt az állapotot. 

Aztán hazafelé találkoztam az egyik barátnőmmel, vele azóta vagyok nagyon jóban, mióta hazaköltöztem, egy tízessel fiatalabb nálam, de annyira szeretem őt is, meg a pasiját is, sokszor keresnek, és iszonyú jó fejek. És azt mondta ez a barátnőm, mikor kicsit nyüszögtem neki, hogy gondoljak bele, mekkora különbség, hogy nem azért szomorkodom, mert hiányzik a pasim, hanem mert újra egyedül vagyok. És tényleg. 

A sulitól kaptunk 50%-os vasúti kedvezményt, ami szuper, és az jutott eszembe, hogy ha visszakaptam az acélkék versenybicóm, amit amúgy is budapesti bringának szántam, akkor majd mindig felrakom a vonatra, és egy csomó vonaljegyet megspórolok azzal, hogy bent is azzal krúzolok majd vadul, milyen szuper lesz. 

7 megjegyzés:

  1. jó lett volna összefutni, ha legközelebb tudod előre hogy benn jársz, szólj időben és úgy szervezem a dolgaimat. :*

    VálaszTörlés
  2. Ilyenkor tőlem is megkérdezheted, nem érek-e rá éppen, mondjuk a tegnap nem lett volna jó, de máskor simán lehet.

    VálaszTörlés
  3. szerintem egyáltalán ne aggódj a szakdolgozat miatt, az enyémet több mint egy hónap alatt nézték meg (Angliában még több volt), de ez nagyon furcsa, hogy az államvizsga ideje nincs kitűzve??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De államvizsgázni/diplomát védeni csak akkor mehetsz, ha elfogadták, és értékelhető volt a szakdolgozatod, nem? Ilyen módon érthető, hogy addig nem írnak ki.

      Törlés
  4. nekem a közgázon egy héttel előtte derült ki, hogy mi az időpont. konkrétan síelni voltam és anyukám Fro.-ban hívott fel egy vidám szerdai napon, hogy telefonáltak (!!!) az egyetemről, és úgy készüljek, hogy ahogy hazaesek, másnap államvizsga. mókás volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pont ettől rettegek! És mit csináltál?

      Törlés
    2. hát, szerencsére nálam volt a laptop, úgyhogy amíg a többiek este jégereztek, én prezit gyártottam és tanultam, ők meg röhögtek rajtam :D
      mondjuk ez egy posztgrad képzés volt, nem valami véres államvizsga... bár pont benn volt az, aki a könyvet írta az államvizsga témájában, és elég fura fejeket vágott azokra a dolgokra, amiket mondtam, de végül 4-est kaptam :)

      Törlés