2015. szeptember 23., szerda

Move your ass

Most egy hónapja járunk a barátnőmmel (Phoebe) edzeni rendületlenül, én meg kiegészítésként itthon is szorgoskodom a fitlabdámon, meg ha szar napom van, és feszült vagyok este, akkor elmegyek a terembe futni, utána pedig szauna. Mindig van valahol egy kis izomlázam, ami szerintem szuper érzés, mert tudom, hogy megdolgoztam érte. És mivel nem kell fogyóznom (esküszöm, ezt mondták), eszem rendesen, nem kínzom magam kicsit sem, de csak legális, tápláló dolgokat tolok, mivel csak az van a hűtőmben, és nem eszem sokat. Ha edzeni járok, nekem folyamatosan a kaja körül szokott forogni az eszem, de most minden teljesen oké. Szóval egy hónapja járunk, é annyira jól érzem magam, kipihentebb is vagyok, meg persze sokkal energikusabb, mint szoktam. Mondjuk nem fogytam, és nem is látom a külsőmön a változást, de a kis puha réteg alatt olyan helyeken is izom jelent meg már ennyi idő alatt is, ahol eddig nekem tutira nem volt olyanom. 

Ja, és a legjobb az egészben az persze, hogy ketten járunk, egy csomó páros gyakorlatot kell csinálnunk, az edző csaj is iszonyúan jó fej, egy csomó közös barátunk van, és néha annyira röhögünk mindhárman, hogy nem bírjuk csinálni a gyakorlatot. 

Én 3000 forintot fizetek egy ilyen személyi edzős alkalomért, heti kétszer járunk, és egy ezres, mikor futni megyek. Ez szerintem összességében nem olcsó, és tényleg ki kell gazdálkodnom, vállaltam miatta új diákot itthon (annyira jó, hogy én tudok ilyenekkel játszani, nem tudom, mit csinál, akinek nincsen ilyen opciója). De egyszer olvastam valahol, hogy olyan furi, hogy az ember sokkal előbb költ ruhákra, meg piperékre, meg kvázi bármi másra, mint sportra, pedig nincs még egy olyan dolog, ami olyan szinten emeli az ember életminőségét, mint a mozgás (na jó, még talán a parfümök - a szerk.). És ez tényleg igaz, és valóban furi. 

Sporty Milonka is happy. 

7 megjegyzés:

  1. Én a céges benzin pénzem fordítom személyi edzőre (ruhahegyek helyett, bár a cipőkről ez nem mondható el), és kicsit sem bánom. Szuper érzés amikor hazafelé azt mondogatom: látod, ma is megcsináltad. :)

    VálaszTörlés
  2. Az elmult fel,evben egy vagyont koltottem sport ruhakra, de tartom azt a nezetet, hogy pont ez az egyik legnagyobb motivaciom. En ugy latom, amiert fizetni kell (tanulas, sport...), azt az ember nagyobb becsulettel, lelkiismerettel uzi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hasonlóan, egy csomó sportszert beszereztem, aztán amikor végre elkezdtem intenzíven heti 4 alkalommal járni, akkor eltiltottak a mozgástól:) Most azt várom, hogy a doki azt mondja, elkezdhetem a jógát:) Sose sajnáltam rá a pénzt, bár tény, hogy néha miatta le kellett mondanom egy-két (5 ) dologról:)

      Törlés
  3. hát, engem már nem egy ember nézett hülyének, vagy inkább bámult értetlenül, amikor mondtam, hogy nekem egy ruhadarabra x pénz a lélektani határom, annál többet neverever, miközben 250e-t kifizetek egy-egy edzős továbbképzésre (és ezek nagyrészt olyanok, amik nem térülnek meg effektíve, mert nem fog senki plusz ember azért jönni hozzám, mert hú, x tanfolyamot elvégeztem, tehát szerintük úgymond felesleges, én viszont jobban érzem magam tőlük és okosabbnak, magabiztosabbnak, úgyhogy nekem tökre megéri). Én meg nem adnék hetvenezret egy kabátért szóval általában mindketten úgy gondoljuk, hogy a másik a fura :D

    Tökre nincsenek kézzelfogható bizonyítékaim arra, hogy most jól éreztem magam, de azt hiszem, én is szolgáltatásra költök a legtöbbet és általában megéri.

    VálaszTörlés
  4. Lenne egy kérdésem sportoló lányokhoz: ti hogy birjátok végignyomni a telet? Nekem ez évek óta problémát jelent, hogy télen is csináljak valamit ami sportnak nevezhetö. Már eljutottam odáig, hogy tavasztól öszig sportolok, mert ha nem, rosszul érzem magam, fáj a hátam, stb. De ahogy megérkezik az igazi ösz (nem az, ami most van, ez még csak hagyján), hanem az undok, hideg és sötét, a november, akkor megfázom és elmegy minden kedvem és csak túlélni akarom a telet meg a torokfájásokat. márciusban meg kezdhetek mindent elöröl, addigra visszafejlödnek az izmaim meg a kondicióm.
    Lehet, hogy kinyomtatom a fenti pár kulcsmondatot a posztból és kiteszem ide az íróasztalom fölé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én télen is futok, csak ha nagyon mínusz van, akkor váltok úszásra szaunázással. Vagy ha esik egy kis hó, akkor van sífutás a Normafánál.

      Törlés
    2. Én télen is futok, csak ha nagyon mínusz van, akkor váltok úszásra szaunázással. Vagy ha esik egy kis hó, akkor van sífutás a Normafánál.

      Törlés