2015. október 16., péntek

Péntek ♥

Érdekes, hogy egyszer nyögvenyelős, kibírhatatlan, nyűgös a péntek a suliban, máskor meg flottul pörögnek az órák egymás után, tudunk dolgozni, és a gyerekek is energikusak, jókedvűek. Ma szerencsére jó nap volt, annak ellenére, hogy holnap is dolgozunk sajnos. A legrosszabb, hogy ha akad ilyen szombati nap, mikor tanítás van, akkor maximum a gyerekek 20%-a esik be, a maradék kiíratja magát szülővel (3x egy évben van ilyen szülői igazolásos lehetőség). Ezért haladni nem lehet velük, de azért bent kell ülni teljesen feleslegesen. Szerintem játszani fogunk valamit. 

Úgy alakult, hogy kivételesen nem kell ma bemennem Budapestre, így azt találtam ki, hogy mivel ma rövid napom van, megebédelek, elmegyek edzeni (még kitalálom, hogy futás vagy edzőterem*), kicsit sziesztázom itthon, kitakarítom a konyhát, majd 8 körül találkozom néhány barátommal. Az agyi kapacitásom ilyen Pinterest-nézegetős szinten van, úgyhogy ennyi kihívás mára valószínűleg bőven elég lesz. 

Ja és nagy sikerélményem volt a héten, egyszer sem voltam anyuéknál enni, tulajdonképpen azt sem tudom, mit főzött anyu, ami nagy szó. Valamelyik nap vettem kivettem a mélyhűtőből egy fél kg-os kicsontozott csirkecombot, besóztam, beborsoztam, dobáltam mellé egy csomó fokhagymát, friss rozmaringot meg majorannát, összevagdaltam 4-5 almát, összekevertem és betoltam a sütőbe úgy egy órára, nagyon finom lett. Ezt ettem ebédre (néha vacsira is) különböző köretekkel, reszelt cékla, reszelt sárgarépa, madársaláta, narancs, gránátalma és mandula keverékével, párolt cukkinivel, az utolsó adag mellé pedig pedig épp főnek a sárgarépák a sárgarépa-habhoz, és bébispenótot párolok hozzá. Nagyon bejött, hogy sosem kellett gondolkodni, hogy mit egyek, finom is volt, egészséges, és a változatos köretek miatt nem tudtam ráunni - no meg szerintem spóroltam is egy csomót. Annyira szeretek elrakni a mélyhűtőbe cuccokat, meg elraktározni a spejzbe szuper alapanyagokat, mindig olyan, mintha találnám. 

pont, mint nálam. Fumi Koike


*közben már zuhog az eső, úgyhogy csak edzőterem lehet ebből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése