2016. április 19., kedd

Kutyabaj

Háttööö. 

Történnek más dolgok is ám! Jellemzően nem annyira érdekesek, mint ez a bimbódzó ismerkedés, de azért persze van más is. Például a legnagyobb dilemmám a kutya körül forog. vettem neki egy nagy zsák extra szuper, hidegen sajtolt kutyatápot. Persze nem voltam benne biztos, hogy ízleni fog-e neki, ezért először csak másfél kilót vettem belőle, ezt szó nélkül megette néhány nap alatt. Majd megvettem a nagy zsákot 16 000 forintért, és azóta rá sem néz. 

Olvastam egy cikket, hogy a kutyák olyanok mint a gyerekek, ha ki tudja zsarolni, hogy finomabb kaját kapjon, akkor kizsarolja, és az én kutyám jobban szereti a tésztát husival, meg a csirkecombot (húsvét után rengeteg ilyesmit kapott, az egész család felénk irányítja a vendégségek utáni kajamaradékokat), mint a száraz tápot (megértem mondjuk). Na és azt írják, hogy nem szabad engedni a terrornak, meg a szomorú barna szemeknek, hanem le kell elé rakni a kaját este, fél órát előtte hagyni, és ha nem eszi meg, akkor elvenni, és csak másnap este ugyanabban az időpontban újra. Hát jó. 

De borzalmas látni, hogy éhen marad. :( Voltunk az állatorvosnál más miatt, és fogyott 2 kilót (oké, gondolom nem néhány nap alatt). De hát azt mondják, hogy ha nagyon éhes lesz, úgyis megeszi. Mindenesetre nem érzem túl jó gazdának most magam. 

9 megjegyzés:

  1. Ugyanez megy nalunk is, a premium lazacos tapravis csak finnyog egy het utan. Az en trukkom az, h egy pici maradekot mindig keverek a tap adagjara egy fel pohar vizzel egyutt,h ne valogassa szet. Eleg egy kanal rizs vagy par kocka husi, lecsuszik az egesz.;) Probald ki Bobeknel!

    VálaszTörlés
  2. Ja es a B verziom,ha ures a huto: par kanal natur joghurt pici vizzel. Hatasos ;)

    VálaszTörlés
  3. Hát, én csak macska- és gyerektáplálásban vagyok otthon - de van, hogy hosszan megesznek valamit, aztán nem - aztán később (néhány nap, hét, hónap múlva) megint. Szóval, én nem szoktam erőltetni. Én sem akarok mindig mindent enni - bár lehet, hogy a kutyák nálam (meg a gyerekeimnél, meg a macskámnál) fegyelmezettebb lények

    VálaszTörlés
  4. ez a dilemma minden kutyásnál előkerül egyszer! nálam ugyanez volt, ment a válogatás, sorba ajándékoztam el a drága tápokat, aztán a tenyésztő ugyanezt a módszert ajánlotta, tegyem le neki, ha tíz percig nem nyúl hozzá, vegyem el, és csak később kaphatja meg újra, mindezt addig játszani amíg végre eszik ! én is azt gondoltam ez azért kegyetlen és jaj szegény éhezik... na, hát az van hogy kutya, aki előtt étel van, még nem halt éhen, ha egy nap nem eszik sincs gond, a nagyobb testű kutyákNál heti egy 'koplaló' nap amúgy ajánlatos is.
    és én is elindultam annak a gondolatnak a vonalán, hogy oké, én mondjuk szeretem a rántott csirkét, de ha minden nap azt kellene ennem nyilván nagyon unNám, hát a kutyáknál ez nem így működik ennyire nem gondolják túl nyílván van a tápnál finomabb falat, de benne van minden ami kell a szervezetüknek, plussz nem elhanyagolható szempont, hogy amíg ropogTat nem alakul ki olyan gyorsan fogkö... én most viszem a Zebet fogkő leszedésre, hát nem túl jó érzés belegondolni hogy nyolc éves és elaltatják és mi van ha nem kel fel!
    szóval nyugi add csak oda azt a tápot, nem leszel tőle szívtelen, néhány finom falatot így is úgy is kapni fog mert hát ki bírja ki, amikor hátra csapott füllel úgy néznek ránk mint a Shrekből a macska :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszi a tanácsokat, csajok! Medi, köszi a megnyugtatást is:).

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Szóval én csak lányom étvágyával küzdök, de még az ő doktornénije is azt mondja, hogy egy gyerek sem halt éhen úgy, hogy ott volt előtte az étel. Ha nem kéri, nem kell megenni!
    Abban a 2 kiló mínuszban nem lehet, hogy a "hajvágás" is benne van?

    VálaszTörlés
  8. Nekünk is pulink volt, mi rizses húst főztünk neki, mert nem ette meg a kutyatápot:-) Vasárnaponként anyukám megfőzte a heti adagját,lefagyasztottuk és naponta melegítettük:-) Tudom, nem vagyunk normálisak, de a puli,az puli:-)

    VálaszTörlés