2016. július 28., csütörtök

Zsiráf

Tegnap találkozónk volt a bloggerlányokkal, és mondtam Pillának, hogy majd én kitalálom, hova menjünk. Mostanában a Pontoon-hoz viszek mindenkit, ami az Erzsébet híd pesti lábánál van, nagyon szép a kilátás, és mindig van valami jó kis koncert (illetve hétfőnként mindenképp), és ha nem találsz szabad asztalt (mondjuk eddig mindig találtunk, pedig nagyon népszerű a hely), akkor a földön ülve is nagyon hangulatos hallgatni a zenét, beszélgetni, és nézni az embereket. De most nem volt kedvem odamenni, meg mivel különböző helyekről érkeztünk, praktikusabb lett volna valami központi hely, mást kerestem.

Tök véletlenül belefutottam az Egy nap a városban friss cikkébe, ahol a Nyugati melletti Eiffel téren lévő Zsiráfot méltatják. Én ugye sokat járok arrafelé, és őszintén szólva soha nem értettem azt a nagy betonplaccot ott. Jó koncepciónak tűnt, hogy legyen ott, a körút mellett egy közösségi tér, de hiába van ott a Mix, meg valami japán all-you-can-eat étterem, sosem kezdett el működni, mindig csak egy nagy, üres betonplacc maradt. Na de most.

A cikkből megtudtam, hogy az egyik kedvenc helyem, Városligetben található Pántlika tulajainak fejéből pattant ki az ötlet, és hogy ugyanolyan finom a hambi, mint ott (vagyis nagyon). Ez a két info, meg az, hogy ott van a hely a város közepén, meggyőzött arról, hogy érdemes kipróbálnunk  a Zsiráfot.

Mondjuk valószínűleg tökmindegy, hova mentünk volna, mert a lányok nagyon cukik, és mindig jót dumálunk, de tény, hogy mindannyiunknak nagyon bejött a hely körbevéve a szép épületekkel, a színes fényfüzérekkel, a hangulatos, dj-k prezentálta muzsikákkal, ja, és a hambi is valóban nagyon finom (meg Gyömbérke sültkrumplija, bocs, hogy megettük). Mondjuk a ház boráról (pedig én csak limonádét ittam) lebeszélnélek titeket, de van például egy csomó nagyon izgi csapolt sörük (szilvás, például), amit majd muszáj lesz kipróbálni. Tapasztalatunk még, hogy valószínűleg a szóda manapság drágább, mint a bor, mert nem először futok bele, hogy hosszúlépést kérek, és több bor kerül a pohárba, mint szóda, úgyhogy a lányok nagyon gyorsan a hatása alá kerültek.

Szóval jó kis hely, próbáljátok ki.

 
 

sose igyatok chilis limonádét, a világ legrosszabb ötlete :(

3 megjegyzés: