2016. szeptember 5., hétfő

Balcsi

Bennem nincsen meg az, mint sok fővárosiban, hogy ha hétvége van, és szép idő, akkor "ki a városból", mert az én kisvárosom tökéletes helyszín ilyenkorra. Ezért sem a Balcsi, sem a Velencei tó nem vonz olyan elképesztően, persze, szeretem, különösen a Káli medencét, de imádom a Dunakanyart is, jó nekem itthon, bármilyen legyen is az idő - még strandra sem kell mennem, mert itt van 5 percre a part. 

Ennek ellenére idén már háromszor balcsizhattam, talán még életemben egy nyáron sem voltam lent ennyiszer. Az építész fiúval az első randinkon beszélgettünk a Balaton környéki helyekről, és mesélte, hogy neki kedvence a Laposa borbirtok, én pedig elmeséltem, hogy még sosem jártam ott, pedig tudom, hogy csodás, mert mindig csorgatom a nyálam, amikor az ismerőseim képeket posztolnak róla. És erre ő mondta, hogy elmehetnénk még idén nyáron együtt - amire én csak mosolyogtam, mert az első randinkon ültünk ott együtt, nem is ismertük egymást egyáltalán, második randira sem feltétlenül számítottam, nem hogy közös Balcsizásra. Főleg nem romi borkóstolóra a Laposánál. 

De azóta úgy alakult, hogy találkoztunk párszor, és múlt héten azt mondta, hogy nagyon elvágyódik a városból, és szeretné, ha vele mennék. Én pedig igent mondtam, és tényleg elvitt a Balatonhoz, méghozzá egy egész hétvégére. És bár főképp az volt a program, hogy ültünk a szállás stégjén, beszélgettünk és bambultuk a vizet meg a sirályokat, fürödtünk, ettünk és ittunk, no meg aludtunk sokat, végül tényleg elvitt a Laposához is, úgy, hogy ő nem is borozhatott, mert vezetett. Ez a hely Badacsonytomajon van, és olyan a kilátás a Balatonra, hogy az már-már közhely. Van egy 4hegy nevű fehérboruk, ami nagyon finom, ajánlom kóstolásra (mondjuk nekem még mindig jobban ízlik a Nyakas Aligvárom/Irsai). 



A fiúról nem merek többet mesélni, mert még mindig azt mondom, hogy nem ismerem, és a barátaim előtt is olyan titulus alatt fut, hogy az építész, akivel randizom, mert még nem nevezném a pasimnak, csak ismerkedünk, majd kiderül. Viszont tény, hogy nagyon jól éreztem magam vele, a kémia nagyon jól működik köztünk, de egyszerűen annyira szkeptikus vagyok már a tinderen talált szerelemmel kapcsolatban, hogy időnként vissza kell fognom magam, hogy ne méregessem őt, hogy vajon összeillünk-e, ahelyett, hogy csak élvezném a pillanatot - na jó, sokszor azért az is sikerül.   


6 megjegyzés:

  1. :) Szimpi programra hivott el, olyan jok ezek az öszi nyaralasok!

    VálaszTörlés
  2. Ó, légyszi, áruld el, hol van ilyen sajátstéges szállás, mióta keresek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rengeteg van. Én úgy csináltam, h beírtam a szállás.hu-n a város nevét, ami szimpi, meg h 2 fő és a dátumot, és akkor kiírja az elérhető szállásokat meg az áraikat arra a periódusra, és ott látszik , h hány méter távolságra van a parttól. És ebből kiderül. Sok van!

      Ha nagyon nem találsz, írj prájvitli nekem.

      Törlés
  3. Én csak idén jártam először Badacsonytomajon, de wow, én teljesen beleszerettem! jó helyre mentetek, az tuti :)))

    VálaszTörlés
  4. legközelebbre ajánlom az istvándyt! van komplett piknikkosaruk pokróccal, amivel el lehet veszni a birtokon, ami nagyon ahhhhhh

    VálaszTörlés