2016. szeptember 13., kedd

Monokli

Szóval a szempillaspirál-sztori. 

A rengeteg ajánló komment örömére vettem egy Alverde spirált, teljesen odavoltam, hogy milyen occsó (990ft talán). Nagyon szép, vastag, koromfekete pillákat csinált, mondjuk ez nálam alap a legtöbb terméknék, hogy drámai a hatás, mert természetes szőkeként  kb albínó vagyok, ha nincs kifestve a szemem. Viszont valahogy annyira fogott, hogy utána egy percbe tellett letakarítani a szemhéjamról, meg a szemem alól a járulékos veszteségként odakerült festéket. Jó, biztos béna vagyok. Amúgy a suliban a lányok szoktak néha úgy kinézni, hogy szerintem több festék van a szemük körül, fölülre ragadva például, mint a pilláikon. 

Na mindegy, aztán reggeliztem, és nagyon köhögök ugye, bekönnyezett a szemem, belenéztem a tükörbe, és már volt a szemem alatt egy kis fekete folyam. Aztán még kísérleteztem vele, de hát maradjunk annyiban, hogy néhány óra múlva már a kocsisorra is kiállhatnék strihelni (már no offense, az is csak egy munka), már ami a sminkem állapotát illeti. 

Szóval én nem tudom, hogy csinálják azok a nők, akik elviszik az egész napjukat hasonló szemfestékekkel, de én úgy pörgök egész nap, mint a szélvész, könnyezem, bicajozom, belemegy egy bogár a szemembe, megdörzsölöm, kiabálok a gyerekekkel, könnyesre nevetem magam, elmegyek edzésre, lezuhanyozom, még este is találkozóm van -  én ezt egyetlen adag reggeli szempillafestéssel szoktam végigtolni, soha nem mosom le és festem újra a pilláimat, edzés után szoktam kicsit ráfesteni, ha még jelenésem van, de ennyi. 

Én kb 6 éve a Lancome Hypnose Doll Eyes vízálló spirálját használom, ami, valljuk be, iszonyú drága, ma már majdnem 10000 forint, oké, mondjuk Joy (vagy milyen) napokon szoktam megvenni, legyen 8000. Nagyon szép, különválasztott pillákat varázsol, kb természetes, ahogy kinézek, nem a műszempilla-sztájl, amit némelyik DM-es márka ígér, de nálam az nem is kell, szőke vagyok, ugye, ezért nem a Dramat veszem. Én ezzel a spirállal végigcsináltam egy egyik pillanatról a másikra jött szakítást és válást, úgy, hogy mindig makulátlan volt a sminkem, szóval kb én vagyok a legjobb referenciájuk. Szinte napra pontosan 3 havonta szoktam lecserélni, és hát igen, full luxus kategória, jó lenne helyette találni valamit, ami nem ennyibe kerül. Viszont a minőségből nem adok lejjebb, muszáj, hogy tudjon az utód legalább ennyit. A következő próbakör Clinique lesz, majd mesélek. 

25 megjegyzés:

  1. Én ugyanígy jártam az Alverdés szemspirállal, nekem sem vált be sajnos... Nap végére úgy néztem ki, hogy megijedtem.:D

    VálaszTörlés
  2. nem vagy béna, csak neked nem jó. :) szerencsére nem buktál sokat. :( mondjuk az alverdésből sem ugyanolyan mindegyik sztem. én olyankor pandamacisodom amúgy, ha nem figyelek, és úgy krémezek előtte, hogy a szemkörnyékemet is kenem. csomó embernek ez nem számít, de az én pilláimról lecsúszik emiatt minden. a genetikailag elve sötét karikáimmal együtt olyan az eredmény, hogy én nem a sarokra állhatnék ki, hanem a "faces of crystal meth" fotósorozathoz modellnek. bár nyilván a krém összetétele sem mindegy.

    VálaszTörlés
  3. Én be szoktam festetni, mert notórius szemdörzsölő vagyok. Havonta 1x 800 ft a kozmetikusnál. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem a szemhéjtus mászik mindig így el. (csak azt használok, mást nem) Pláne nyáron..

    VálaszTörlés
  5. Nekem koromfekete pilláim vannak, sosem spirálozom, de mindig is elbűvölőnek tartottam a világos szempillákat-szemöldököt, kár hogy befestitek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az albínó a zsánered? :) én kb betegnek tűnök festék nélkül :)

      Törlés
  6. Szerintem a Clinique nagyon gyenge spirálban. Egy csomó ismerősömnek irritálta a szemét. Olcsó kategóriában nekem a 2000 calorie vált be a Max Factortól (van vízállójuk), meg amit nem próbáltam, de az edzőm eredményesen használja, az az Yves Rocher.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek Micivel. Nekem is volt, többféle, és kifejezetten elmászós, szerintem nem éri meg beruházni. Viszont a mostanival nagyon elégedett vagyok, a tegnapi edzés után sem volt egy csepp fekete folt sem.
      http://www.boots.com/en/Bourjois-Volume-Glamour-Push-Up-Waterproof-mascara_1693389/

      Törlés
    2. De a vízàllókat nem csak ollóval lehet levakarni?:)

      Törlés
    3. Nem. A Balea olajos lemosó egy mozdulattal leszedi.

      Törlés
    4. A max factortól a 2000 calorie nekem is jól bevált, most mást használok, de lehet, h vissza is térek hozzá.

      Törlés
  7. Az Yves Rocher tényleg jó, sokszor használtam már én is, nem irritált és nem "pandásított"... :)
    Pedig nekem a legkisebb szellőtől is bekönnyezik a szemem, lett volna esélye szétkenődni-elfolyni.
    Most egy olcsóbb árkategóriás Miss Sporty-t használok, a cicaszem-effektest és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.

    VálaszTörlés
  8. catrice. elvileg vízálló.
    nem ajánlom, csak szeretem. :D

    a pandaszemekre meg a 'kistükör->szem alól kitöröl' módszert tudom javasolni, nekem full bevált ,) főleg, mert amúgy is kell napközben is mosni az arcom.

    VálaszTörlés
  9. Nekem ez a sárga színű vált be. Nem könnyezik tőle a szemem(volt olyan amitől igen) nem folyik szét, nem lesz tőle poros a szemem alatt és hosszú pillákat lehet vele csinálni, nyáron a Balcsiban meg víz alatt se jött le. Nem nagyon hiszek minden Avon termékben, de ez nagyon bejött.

    https://www.google.hu/search?q=avon+szempillaspir%C3%A1l&client=firefox-b-ab&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjAv-b2o4zPAhUD6RQKHfqqDQkQsAQILg&biw=1280&bih=891#imgrc=boiq1FjXb7TyPM%3A

    VálaszTörlés
  10. Nekem a kétoldalú vízálló L'Olreal vált be. Mindig vízállót használok, de azok közül ez lett a legjobb.

    VálaszTörlés
  11. Á én ajánlottam a Clinique-et.Jól sejtem,hogy az sem jött be? Én 7000-ért vettem.Mondjuk legutóbb másfél évig használtam.Tudom,gyakrabban kell cserélni de teljesen jó volt.Akkor fogyott ki.

    VálaszTörlés
  12. én ilyet használtam egy időben, gyönyörű pillákat csinált, de kész tortúra volt lemosni este... mondjuk az biztos, hogy hipertartós volt egész nap! http://mikhila.com/wp-content/uploads/2013/02/IMG_4531.jpg

    VálaszTörlés
  13. Ha még adnál egy esélyt egy olcsöbb spirálnak, akkor ajánlom a Lovely curling pump up spiràlt. A rossmannban lehet kapni ez is kb 900 ft én nekem nagyon bevált,szép hosszú,göndör pillákat csinál és nem kenődik :) A krémmánia oldalon is nagyon sokan dícsérik, egy próbàt megér szerintem :)

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. 16-18 között a westendben -20% os napok lesznek, pont most kaptam hírlevelet. gondolom ha nem vagy törzsvásárló, akkor csak ki kell tölteni vmit.

    VálaszTörlés
  16. Ja, hát zuhanyozni nem lehet az alverdere spiralokban:)

    VálaszTörlés
  17. Én évek óta a vízálló Dior (Diorshow) Iconic szempillaspirált használom. Ez sem olcsó, de minden kívánalomnak megfelel, amiket írtál.

    VálaszTörlés
  18. Én évek óta a vízálló Dior (Diorshow) Iconic szempillaspirált használom. Ez sem olcsó, de minden kívánalomnak megfelel, amiket írtál.

    VálaszTörlés
  19. isadora. en ezt hasznalom felvaltva a lancome.mal.

    a kéket kezdtem el tőlük venni (imádom, a vilag legjobb talalmanya a kek spiral) es a feketet azert vettem meg mert a kek annyira jo volt.

    VálaszTörlés