2016. október 18., kedd

Köszi

Annak ellenére, hogy 7 órát aludtam és csak 11-re mentem dolgozni, olyan álmos voltam ma egész nap, hogy azt hittem, elpusztulok. Arról már nem is beszélve, hogy 3-ra elvittem az osztályomból néhány lányt, meg anyukámat színházba egy egészen ígéretes darabra (egy diákbérlet első előadása), és mikor odaértünk, persze mindenki kiöltözve, akkor kiderült, hogy elmarad a darab, majd valamikor novemberben lesz megtartva. 

Én nem vagyok az a típus, aki panaszt tesz bárhol, mindig úgy vagyok vele, hogy ha így alakult, hát így alakult, minek belesírni a kifolyt tejbe (ezt anyukám szokta mondani), de most nagyon kiakadtam. Tegnap este kapta meg a szervező kolléganőm az emailt, hogy az előadás előtt átvehetjük a pénztárban a jegyeket, és bár állítólag később küldtek neki egy emailt, hogy jaaaa, de aműgy elmarad az előadás, de ő valószínűleg azt már nem olvasta, úgyhogy eszembe sem jutott, hogy bármi gond akadhat. Bár délelőtt volt egy fura érzésem, nem konkrétan ez, de valami miatt megnéztem a színház honlapját meg a facebook oldalukat, és egy szóval sem említették, hogy elmaradna az előadás. Mindenesetre az info hozzám nem jutott el, és odarángattam a gyerekeket, ami egyrészt vérciki volt, ugyanis így lekésték a buszaikat is, meg hát amúgy is, gáz. Gondolkodom, mit csináljak, szerintem simán hozzávághatnák a lányokhoz a bérletet ingyen. 

8 megjegyzés:

  1. Egyetertek. Legalabb meg kell probalni. Csomoszor tenyleg jol jon ki belole az ember, parszor meg beintenek, de egy probat meger.

    "Minek belesirni a kifikyt tejbe",tetszik, meg nem hallottam.

    Bezzeg vagyok

    VálaszTörlés
  2. szerintem Rachel Lynd is használta az Ann a Zöldorombólban. Vagy valaki ott. Mert nekem az rémlik, hogy abból a filmből ismerem ezt a kifejezést :)

    VálaszTörlés
  3. én is hallottam már (lehet, hogy épp az Anne-ben), de izgatott, hogy mi ez, úgyhogy rákerestem:

    http://leiterjakab.blog.hu/2009/02/24/nem_erdemes_belesirni_a_kiomlott_tejbe

    és

    http://leiterjakab.blog.hu/2008/09/19/most_meg_fogjuk_ont_x_sugarazni

    VálaszTörlés
  4. Én mindig mindenhová írok! Egyszer olvastam egy interjút Del Medico Imrével, aki nagy levelező volt több újságban is. Úgy kezdte, hogy valamin nagyon felháborodott, írt akkor talán a Népszabinak (történik mindez a '70-es években) és olyan pillanatok alatt megoldódott a probléma. Azt nem mondom, hogy nekem is mindig minden megoldódik, de általában válaszolnak rá. Szóval meg kell próbálni!

    VálaszTörlés