2016. október 20., csütörtök

Winter is coming

Volt egy pont ma, hogy megörültem, h már csak 2 órám van (no meg még otthon 2, este 6-ig), de aztán kiderült, hogy több van annál, és helyettesítenem is kell egy fizika órát, ami amúgy azt jelenti, hogy csak felügyelek meg beszélgetek, a gyerekek meg esznek, pihiznek, zenét hallgatnak, szóval nem gáz, de bent kell lenni. Na mindegy, aztán csak vége lett a napnak. Közben történt egy jó dolog is, hogy csak most készült el a terembeosztás, és lett saját tantermem, ami óriási szó - jó, nem a sajátom a terem, de amikor csak tudtak, oda raktak be. Ez pedig az új nyelvi labor, annyira örülök neki! Így bármikor tudok az óráimon izgi feladatokat mutatni, sőt, akár azt is mondhatom, hogy nem kell könyvet hozniuk, mert bármikor bármit ki tudok rakni eléjük, a listeningeket egyenesen a fülükbe - sokkal, ezerszer hatékonyabban tudok így dolgozni, egyszerűen azért, mert a kölykök sokkal érdeklődőbbek így, de komolyan, óriási a motivációbeli különbség. 

Mindjárt vége ennek a hónapnak, nagyon durva, hogy már majd 2 hónapja tart a suli. Én a hideg idő beköszöntével a nyárhoz képest mindig nagyon leülök, és most is úgy alakult, hogy semmi különöset nem csináltam, már azon kívül, hogy rengeteget dolgoztam, meg összeismerkedtem egy fiatalemberrel, akivel azóta eléggé összenőttünk. Az előbb gondolkodtam, mikor voltam utoljára Budapesten, és nem emlékszem. Ja, de, közben eszembe jutott, voltunk egy koncerten a 2. randinkon, meg előtte Pillával mulatozni. Hiányzik Budapest, én így ősszel is nagyon bírom, persze, jobb lenne, ha sütne a nap, de szerintem az eső is hangulatos, már ha nem kell lemásznom a kanapémról. Holnap amúgy lesz bent dolgom, kicsit csavargok délután, meg elintézek ezt-azt, nagyon van kedvem hozzá, meg este is koncertre megyünk. 

Most sem, és az előző hónapban se sok mindent csináltam, nem is nagyon vásároltam, egy csomó pénzt félre tudtam tenni. Az a technikám, hogy mivel én ugye a magántanítványoktól készpénzt kapok, a hónap 2. felétől, amikor már minden be van fizetve, nem nyúlok a bankszámlámhoz, hanem mindenre csak abból költök, amit itthon, a diákjaimtól kapok. Most is ez a terv, hogy majd amikor arra vágyom, meg mehetnékem van, akkor kicsit jobban ki lehessen rúgni a hámból. Jön a karácsony is, bár az ajándékozás nálunk nem tétel, mert a családban nem szoktunk, csak a gyerekeknek - de mégis sokkal többet költök olyankor, mert szünet van, és csavargás, leárazások, meg főzés, vendégség, forralt bor, vacsik itt-ott, hát így. 

zuhogott az eső, és még sárhányóm sincs. mondjuk az a nagyobb szívás, amikor hó esik.
A szünetről jut eszembe: még 1 hét, és lesz 9 napnyi őszi szünet. 

1 megjegyzés: