2016. december 15., csütörtök

What do you mean?

Nem tudom, emlékeztek-e arra az idősebb férfi kollégámra, akinél úgy éreztem, hogy túlságosan kitüntető figyelemben részesít (becsöngetett, hogy hozott cukkinit, felhívott, meg írt FB-on, majd számon kért, hogy nem reagálok a vicces (nem vicces) üzeneteire. Majd nyáron egyszer összefutottunk a városban, végigsimította a csupasz hátam, és megkérdezte, hogy meghívhat-e egy fagyira). Addig kifejezetten jóban voltunk, de én ezen akkor annyira kiakadtam, hogy iszonyú hűvös és távolságtartó lettem vele, amit ő meg is reklamált, majd egyszer félrehívott, és elmondta, hogy ő nem akarta, hogy félreértsem a közeledését, de lehet, hogy tényleg átlépett egy határt, és elnézést kér ezért.... Blabla. Azért én megtartottam a 3 lépés távolságot, nehogy azt gondolja, hogy bátorítom.

Na mindegy, azóta eltelt néhány év, és most többször dolgoztunk együtt, és mivel azóta korrekten viselkedik velem, én is lelazultam megint és hozom a szokásos kedves formám. Érzem én, hogy nagyon kedvel, a múltkor elmesélte, hogy a menye terhes az első unokájukkal, és nagyon jólesett, hogy az egyik első voltam, akivel megosztotta a titkot. 

De ma az volt, hogy bent kellett maradnom valami faszság  adminisztráció miatt, és nem a tanáriban, hanem a kávézóban csináltam, hogy ne zavarjanak. Ott volt a kabátja, bejött, öltözött, kicsit beszélgettünk, majd közölte, hogy

Ő: 'Azért el kell, hogy mondjam, ha 20 évvel fiatalabb lennék, akkor biztos, hogy udvarolnék neked'. 
Én: (állam a földön) 'Már ha engedném, hogy udvarolj, tudod, nagyon válogatós vagyok.'
Ő: 'Tudom... De én akkor is nagyon sajnálom, hogy nem vagyok 20 évvel fiatalabb.'

Kicsit téblábolt még, én kussoltam és csináltam a dolgomat a laptopon, majd zavartan köszönt és elindult. Én meg ültem ott, hogy basszus, most ez komoly? És akkor jófej vagyok, hogy nem azt válaszoltam, hogy neked már húsz évvel ezelőtt is feleséged meg két gyereked volt, miről beszélsz? Most természetesen bennem megint az van, hogy ezt kurvára nem akartam volna hallani, és nagy valószínűséggel az lesz a természetes reakcióm, hogy megint kerülni fogom (pedig nem nagyon tudom a közös munkák miatt), meg pofákat fogok vágni (borzalmasan kiül az arcomra, ha nem tetszik valami). 

Mondjuk az egész napom ilyen szuper volt kábé.

3 megjegyzés:

  1. Emlekszem arra a posztodra. Brrr! (a pasas brrr!)

    VálaszTörlés
  2. ronda egy nyomulós fazon :( gondolom saját magát nyugtatgatja azzal, hogy biztos csak és egyedül a kora miatt utasítod el. amúgy is ezzel terhelni téged eléggé ellenszenves és utálatos dolog, főleg hogy sima kollegális a viszonyotok.

    VálaszTörlés
  3. Annyira kellemetlen és kínos helyzet. Mire volt ez jó? A legutóbbi közeledésére adott reakciódból gondolhatta, hogy nem fogod azt mondani, hogy ó, nekem ennyi idősen is bejössz.

    VálaszTörlés