2017. február 21., kedd

Broken

Tegnap délelőtt elmentem a háziorvosomhoz, egy órával hamarabb, mint ahogy a rendelés kezdődött. Így voltam a második, mert egy idős bácsi még nálam is szemfülesebb volt, és így vártam 3 órát, hogy bekerüljek. A sógornőm is ott volt, mert úgy köhög, hogy hihetetlen (mint utólag kiderült, eldurvult az asztmával kombinált porallergiája), és beutalót szeretett volna a tüdőgondozóba, ha ő nincs, bizonyára eret vágok magamon, így mondjuk sokat röhögtünk, meg végre volt időnk beszélgetni. Átlag fél órát tölt bent a doktor úrnál egy páciens, egyébként pedig mindenki, aki ismerős, meg nem tudom, az soron kívül bemehet, és hát ennek a dokinak elég sok ismerőse van. Én amúgy eléggé türelmes típus vagyok, és szeretek olvasni is, de azért a 3-4 óra várakozás az durva, na.

Meséltem a sógornőmnek, hogy a volt roadunk, akit ő is jól ismer, most kint él Londonban, sokat bringázik a városban, de úgy, mint egy őrült, már többször összetörte magát. Amikor nyáron itthon volt, akkor is pont be volt gipszelve az egész karja, és mesélte, hogy amikor elesett, és hát tudta, hogy ennek fele se tréfa, akkor bement a sürgősségire, csütörtöki nap volt, és mondták neki, hogy oké, erre most nincs kapacitásuk, akkor hétfőn jöjjön vissza. Nem kapott se gipszet, se fájdalomcsillapítót, semmit, egyszerűen hazaküldték, azzal, hogy hétfő, pedig több helyen el volt törve a karja.

Hazament, kb. végigsírta a 3 napot, olyan fájdalmai voltak, nem tudott aludni, felöltözni, zuhanyozni, semmit (mindezt tökegyedül), majd visszament hétfőn reggel 7-re, ahol délután 3-ig ült a váróteremben egy széken, és akkor mondták neki, hogy na, fiatalember, mondja el, mi a gond. Szóval én még mindig azt mondom, hogy még istenes, amit én itthon az egészségügyben tapasztalok. 

2 megjegyzés:

  1. Engem, amikor problémám volt, 3 (három) egészségügyi intézményből hajtottak el. Körzetileg kettőhöz tartozom.
    Az elsőtől jogosan küldtek el, mert nem oda tartozom, hiába van kereken 2 percre a lakhelyemtől. Igaz, a dokim ott dolgozik, de az nem számít.
    A másik hely az SZTK volt, mondták, hogy kérjek időpontot, márciusra lesz is.
    A harmadik helyet nem értettem. Azt mondták, hogy ugyan oda tartozom, de menjek az SZTK-ba, ez az ügy oda tartozik első körben.
    Végül Budaörsön láttak el, ahová nem tartozom. Ott viszont szó nélkül, gyorsan, kedvesen.

    VálaszTörlés
  2. Mi éltünk Londonban 6 évet, egyszer voltunk orvosnál, amikor a kártyát leadtuk. Meg 1x próbáltunk meg bejutni hozzá, de a recepción már be sem engedtek. Ez a mentálhigiénés, szociális foglalkoztatós extra, ami itthon teljesen megszokott így nem rabolta az orvos idejét, csak az jutott be, aki tényleg beteg volt. Téli időszakban a 3-4 óra teljesen OK nálunk is, negyedórás időpontok vannak és 2 időpontos beteg között tudsz csak bemenni.
    Igazán sokat a gyerekkel szoktam várni. Előre kell engedni a piciket, ami teljesen OK, az ismerősöket és amin totál ki vagyok, az orvoslátogatók is simán bemennek!

    VálaszTörlés