2017. október 26., csütörtök

When the joy comes

Phoebe már vagy másfél hónapja mondta, hogy látta, hogy visszajeleztem az Akua Naru koncertet a FB-on, és hogy vett nekem is jegyet (ugye, milyen jó fej?). Tegnap volt a koncert, kicsit szívtam a fogam, hogy ugye hétköznap, szerda, de nem baj, néha fel kell áldozni a kipihentséget egy-egy jó program oltárán. Kocsival mentem, hogy kényelmesebb és gyorsabb legyen az utazás, ne kelljen éjjel, fáradtan vonatoznunk, 10 után már 50 perc a vonatút haza, nem 25.

Suli után elmentem gyorsan edzeni, otthon lezuhanyoztam, hajat mostam, beültem a kocsiba, és bementem a Nyugatihoz, ahol a találkozónk volt 6 körül. Volt pár éve egy időszak, hogy Újlipóciába jártam próbálni hétköznap esténként, autóval, hogy haza tudjak jönni, bármikor ér véget a móka, és mindig találtam parkolóhelyet mondjuk 40 méteren belül. Most legalább negyed órát köröztem, egy csomó másik kétségbeesett autóval együtt (én mondjuk nem stresszeltem, gondoltam, hogy csak lesz valami), és nem volt hely. Egy autó már annyira meg akart állni, hogy nekiállt beparkolni egy olyan helyre, ami legalább fél méterrel szűkebb volt, mint az ő gépjárműve - nem tudom, gondolom reménykedett, hátha.

Na mindegy, aztán lett hely a Pannónia utcában, majd megkerestem Phoebe-t, akinek közben lemerült a telefonja, de van ilyen helyzetre megoldásunk. Akartunk vacsizni, amiből meki lett, hogy spóroljunk, majd némi gondolkodás után (tömegközlekedjünk-e a hajóhoz, vagy menjünk autóval), megint kocsiba ültünk. És akkor elnéztem a forgalmat, meg ugye a parkolást, és tudom, hogy a többi nagy- (és kis)városban is őrület van, de az a benyomásom, hogy az autók meg fogják enni a lakóhelyeinket. Nagyon kemény, ami forgalom címén Budapesten, meg a közutakon található így csúcsforgalomban. Én már azon is ki vagyok akadva, hogy Vác főterén, ahonnan ugye elméletileg ki vannak tiltva az autók, nem lehet úgy fotót készíteni, hogy ne lógjon bele a képbe néhány parkoló autó, mert persze fűt-fát beengednek mégis, mindenki haverja valaki fontosnak, ugye. Meg úgy általában: tömegközlekedés, bicaj. Sokkal, sokkal kevesebb autózás.

Na, szóval leparkoltunk a Petőfi hídnál valahogy, odamentünk a hajóhoz 8 körül, 9-re volt kiírva a koncert. Nem mentünk be, mert Phoebe dohányozni akart, úgyhogy megálltunk a bejárat előtt, Phoebe rágyújtott, röhögcséltünk, mellettünk egy Akua Naru plakát. Majd fél 9-kor, mikor már nagyon untam Phoebe cigizgetését, elindultunk befelé, és akkor a beengedő csávók mondták, hogy ez a koncert, bár A38 szervezés, az Akváriumban lesz. Miután megvettük a jegyet a hajó honlapján, az A38 visszaigazoló emiljével, egész nap tőlük jött az értesítés, hogy AKUA NARU, és mindjárt elfogynak a jegyek, és mekkora koncert lesz. És akkor Akvárium. Oké.

Vihogva kitaláltuk, mi, a két vidéki lány, hogy majd a Móriczról 4-es metróval átmegyünk a Deákra, hát, kiderült, hogy a 4-es metró nem áll meg a Deákon. De a 49-es vili igen, úgyhogy odaértünk, volt időnk beadni a kabátot, venni innivalót, találni tök jó helyet, és akkor jött Akua Naru... Ha nem ismeritek ezt a lányt, akkor ajánlom, hogy ez változzon. Nekem nagyon magas az ingerküszöböm, ha könnyűzenei koncertekről van szó, látványosan tudok unni előadásokat, de ez a hiphop-soul-jazz énekesnő mind zeneileg, mind mondanivalóban zseniális.


Fél 2-kor értünk haza és 8-kor keltem, de kussolok, mert Phoebe meg fél 4-kor.

8 megjegyzés:

  1. pont tegnap szerettünk volna a kedvenc Hegedűs Gyula utcai phó levesezőmben vacsorázni- annyira nem volt parkoló, hogy a végén kiszálltam egyedül a kocsiból, bementem, rendeltem, és pont kihozták a leveseket, mire megérkezett a vacsoratársam is. ( szóval kb. 40 percig kerengett mire lett hely.) Milyen lehet annak aki ott lakik és autóval jár? Tényleg kemény az ottani helyzet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem ott volt lakásom, sokáig éltem ott, de mindig volt hely. a koruthoz kozel gaz szerintem, de beljebb okes. mondjuk az elmult ot evben szerintem is eszkalalodik a helyzet auto-ugyileg.

      anyam viszont a Vaci utcaban lakik, sikitani tudnek, mikor egy haromevessel meg egy kisbabaval a hatso ulesen autozgatok egy orat az otodik keruletben keresztul-kasul. (szerencsere riktan van ra szukseg.)

      Törlés
  2. 8 után jegy picit obb a helyzet, mert a körút másik oldalán 8-ig kell fizetni, és mindenki a XIII. kerületi oldalon próbál megúszni 880 Ft parkolást.

    VálaszTörlés
  3. Vannak, akik pont az emlitett okolbol a robogora esküsznek... nem tudom... esö, szoknya...

    VálaszTörlés
  4. Hú ez a sztori picit hasonított a nyaralási mizériátokra
    Mármint a helyszín megváltozása

    VálaszTörlés