2018. március 1., csütörtök

Va bene

Bevallom őszintén, én a mínuszokat úgy élem meg, hogy egyfolytában főznék/ennék. Tegnap jártam a lidl-ben, és olasz napokat tartanak, uh, nagyon jó cuccok vannak. Vettem arborio rizst és friss parmezánt a rizottóhoz, ricottát, amit annyira szeretek, hogy csak úgy magában, kiskanállal képes vagyok megenni az egész dobozzal, valamint mozzarellát és friss lasagne tésztát hétvégére, majd a pénztárcám kímélete érdekében abbahagytam a nézelődést, fizettem és eljöttem. Nagyon örülnék, ha ezek állandó termékek lennének náluk, bár lehet, hogy így, hogy csak ritkán vannak, jobban értékelem őket. Meg annak is örülnék, ha a jövő héten a tavasz megérkeztével az étvágyam is a helyére billenne. 

Tegnap délután néhány óra várakozás után végre bejutottam egy dokihoz, aki iszonyúan lebaszott, még a folyosón a többiek előtt, hogy hozzá mentem, mert ugye nem az ő betege vagyok. Ezen eléggé megsértődtem, és komolyan gondolkodtam, hogy felállok és hazamegyek a picsába, de hát azzal ugye nem lettem volna beljebb. Aztán mikor behívott, megenyhült, hogy na azért nem kell tőle félni, én meg mondtam, hogy ne csodálkozzon, hogy meg vagyok illetődve, ha így beszél velem, és nem érzem indokoltnak, mivel itt voltam tegnap is, csak nem jutottam be a saját orvosomhoz. Kérdezte, hogy mivel foglalkozom, mondtam, hogy tanár vagyok, jaa, hogy akkor ezért nem tud reggel jönni, hát igen. A vicc, hogy azt mondta, hogy túl korai még kivenni a varratokat, mert kényes helyen van a seb, úgyhogy átkötötte, és menjek vissza egy hét múlva. Mondtam, hogy megint csak ilyen időpontban tudok jönni, azt mondta, nem baj, most már mehetek hozzá. Oké. Egyébként biztos van, aki Rambo módjára kiveszi magának a varratokat, én inkább a szakértőkre hagynám.

tracey english

4 megjegyzés:

  1. Mi is annyira szeretjük a risottot, hogy amikor olasz hetek vannak volt, hogy 5 arborio rizzsel álltam sorban, hogy tuti kitartson :D :D igyekszem azért mérsékelni persze a készítését, hogy még beférjünk az ajtón :D

    VálaszTörlés
  2. Ha megmutatnám a bevásárló listám. 😉 Sajnos rizst és lasagne tésztát nem kaptam. 😔

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mennyire esik útba, a Váci út 201-ben ma még volt minden. Iszonyú nagy üzlet, nem régen nyílt és mindig van minden csak vásárló nincs túl sok. A friss tészta nekem kicsit csalódás volt, a leírás szerint 8 percig kell főzni és nem volt jobb mint a száraz. Még szerencse, hogy elolvastam, mert friss tésztát max 3 percig szoktuk.

      Törlés
  3. Nekem Zolkó vásárolt be (a vőlegényem egy hete, de az olyan furán hangzik, hogy a vőlegényem vásárolt be, szval Zoli) és vett a hoooosszú spagettiből:D Amit a poén kedvéért egyben főztem meg, mert ha már félméterest vesz, minek törjem össze. :D
    Az üveges paradicsompüré is nagyon finom!! Az én nagy kedvencem pedig az aszalt pari.

    VálaszTörlés