2019. március 27., szerda

busy

Valamelyik nap kicsit beszéltem Selindával viberen, és megírtam neki, hogy olyan az időbeosztásom, hogy zsonglőrködnöm kell az óráimmal. Soha, semmire nincsen időm, mert ha véletlenül lenne, akkor aznap biztos, hogy bejelentkezik egy magántanítvány, vagy színházba megyünk, vagy egyéb programunk van. Mostanában a vizsgákon sokszor beosztottak felügyelni, és rájöttem, hogy az a kedvenc tevékenységem, mert ugye nem lehet laptopot bevinni, nem lehet telefont nyomkodni, csak ülni kell, és megbizonyosodni róla, hogy a gyerekek nem puskáznak, meg fel kell írni, hogy mikor ment ki pisilni, meg mikor jött vissza. És közben ülök és pihenek és csodálatos. Sajnos nem emlékszem, hogy mikor ültem otthon a kanapén utoljára úgy, hogy valami sorit néztem, vagy olvastam, vagy blogoltam, mert ha véletlenül akad egy kis időm otthon, akkor azonnal ingerenciám támad port törölni vagy spenótfőzeléket főzni. Itt az iskolában pedig mindig az óráimra készülök, például szívem szerint most is azt tenném, de gondoltam, faszóm, blogolok egy kicsit, kell a pihenés. A pasim egyébként már mondta, hogy ne mártírkodjak, ha úgy érzem, pihenjek, de hát most is van otthon 4 pimpósodó banán, amiből banánkenyeret kellene csinálni, meg hát ki takarítja ki a fürdőszobát vagy rak rendet a hűtőben? 

Egyébként észrevettem magamon, hogy itt az iskolában időnként eszembe jut, hogy úgy elszívnék  egy cigit, pedig nem is dohányzom. Szerintem inkább az van benne, hogy milyen jó lenne kikapcsolni a mókuskerékből egy picit. De hát ezért csak nem fogok elkezdeni dohányozni.

Ami pedig a hétvégéket illeti, most is be van táblázva már péntek délutántól vasárnap délutánig, mondjuk szuperjó programokkal, de lehet, hogy nem bánnám, he nem lenne semmi terv. 

Apropó, színház: A múltkor a pasim leült a gépe elé és elköltött vagy 50e forintot jegyekre, úgyhogy most folyamatosan színházba járunk. Például megnézünk minden Mucsi-Scherer darabot a szkénében, és nagyon-nagyon jók - utoljára a Nehéz-t, a Kutyaharapást és a Fajok eredetét láttuk, és mindig az jut eszembe, hogy elképesztő az az energia, amit ezek a színészek minden este beleraknak a munkájukba. Mindhárom darab zseniális. 

4 megjegyzés:

  1. "hát ki takarítja ki a fürdőszobát vagy rak rendet a hűtőben?"

    Mondjuk a pasid, aki olyan lelkesen biztat, hogy pihenj? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rengeteg dolgot megcsinál otthon belső motivációból, szóval nem lehet rá panaszom, de azt nem látom, hogy engem zavar a hűtő, és akkor mondom neki, h drágám, rakd már rendbe a hűtőt, míg én kilakkozom a körmöm.

      Törlés
  2. Mond neki, hogy legközelebb mikor ő lakkozza a körmét, te fogod majd a hűtőt kitakarítani :D

    VálaszTörlés
  3. Én a gyereknevelésnél érzem azt, hogy annyira jó lenne kimenni picit cigizni az erkélyre. Egyszer be is próbálkoztam ezzel, mondtam a fiúknak, hogy akkor most kimegyek cigizni. Mikor 10 perc múlva visszamentem a férjem mesélte, hogy mindkét gyerek totál kiborult, hogy "anya nem is tudja, hogyan kell cigizni."

    VálaszTörlés