2019. március 19., kedd

you had me at champagne

Úgy tűnik, hogy mivel egy csomó mindenkinek több airbnb-s ingatlana is van, gondolom nem egyszerű napi szinten gondoskodni róluk, pontosan időzíteni az érkezéshez a takarítást meg a kulcsátadást stb. Így az a trend, hogy egy kis kóddal nyitható dobozban találod valahol (kb mondjuk az ajtó mellett) a kulcsot, hogy ne kelljen találkozni a tulajjal, majd a végén oda is tudod visszatenni.

A ljubljanai lakásunkban (amihez járt két szuperjó bringa is) viszont kicsit bonyi volt már a bejáratot is megtalálni, és aztán visszajutni a mélygarázsba, megtalálni a parkolóhelyet stb. Ezért a tulaj egy hosszú pdf-et állított össze, amiben részletesen, szöveggel elmagyarázta, képekkel illusztrálta az útvonalat, ahogy bejutsz a házba, megtalálod a kulcsot, leparkolod az autót stb. Éééés mindenhol volt egy kattintható link is, _videóval_, ahol felvette, ahogy besétál az épületbe, lemegy autóval a parkolóház mínusz 3. szintjére, beáll stb. 

Nekem ekkor már gyanús volt, hogy ez mennyire szuperül dokumentált, de arra gondoltam, bizonyára sokat szerencsétlenkedett már a vendégekkel, akik hívogatták apró-cseprő ügyekkel, azért biztosra megy. De aztán végre bejutottunk a lakásba, ami nem csak, hogy tökéletes volt és gyönyörű, hanem az utolsó centiig oda volt írva mindenhova minden. Pl a füriben, hogy kérlek, ne a (hófehér, patyolat tiszta) törölközővel töröld le a sminket, arra használd a sminklemosó kendőket. Mellette nyíl a sminklemosó kendők felé, a sminklemosó kendőkre pedig rá volt írva (SK nyomtatva), hogy sminklemosó kendők, szóval semmit nem bízott a véletlenre. Volt egy egész, kompakt könyv, h TOUR OF THE APARTMENT, laminált lapokkal, az első oldalon fotó a csávóról meg a kis családjáról, részletes infókkal róluk, a lakásról, Lujabljanáról kb egy doktori disszertáció formájában. 

A hűtőn egy felirat várt, hogy készítettem nektek egy kis meglepetést! Kinyitottam, és egy csinos kis tálcán ott állt egy kis üveg hűtött pezsgő két pezsis pohárral. Engem mondjuk ha eddig nem vett volna meg, akkor a pezsivel már biztos. De a lényeg mégis a lakás volt: kisebb volt, mint a miénk, de elképesztően jó elrendezésű, és gyönyörű, az utolsó hamutartóig jól kitalált részletekkel, színekkel, csak fehérrel és zölddel, anyagokkal, kávéval, tusfürdővel, stílusos terasszal, növényekkel, mindennel. 

Olyan jó volt ott lenni, szívesen laknék ott. De leginkább az a szenvedély nyűgözött le, amivel ez a pasi intézi ennek a kis lakásnak a dolgait. Itt a link, de ez is az övé, tippelem, hogy ugyanolyan luxi élmény lehet.






A bledi szállásunk béna volt, csak a kilátás és a hely volt szuper, azt nem akarom ajánlani, de nekem hobbim az airbnb-n vadászni, gyönyörű lakásokat lehet találni nagyon jó helyeken, teljesen oké áron, amikor Ljubljanában keresgéltem, csodálatosakat láttam. A lényeg, hogy minél hamarabb le kell foglalni, mert utolsó pillanatban már csak a maradék van és minden drágább. Utazzatok sokat!

9 megjegyzés: