2019. április 1., hétfő

saláták és körömlakkok

Gondoltam, megosztom veletek a jelenlegi kedvenceket. Persze vannak ezer éves fixek, amiket már ezerszer elmeséltem, de mindig akad valami új, amit épp nagyon szeretek.

  • A piros, gyümölcsös, édes illatokat szeretem, időnként megpróbálok elkalandozni tőlük, de örök szerelmek mindig ebbe a kategóriába tartoztak. Gyengéim a Hermés illatok, annyira mások, mint bármi más, mindegyik egzotikus, különleges, semmihez nem hasonlítható. A Hermés Rhubarbe Écarlate pedig a kettő együtt: mint valami édes, fűszeres, gyümölcsös koktél egy buja, fülledt tengerparti éjszakán - tudom, hogy klisé, de tényleg ilyen, isteni. Sajnos drága, és nem túl tartós, de pár óra után amúgy is szoktam frissíteni magamon az illatot, szóval ezzel együtt imádom, különlegesnek érzem magam, ha viselem.



  • Ráfüggtem a matt rúzsokra, nagyon feldobják az arcot, meg a kedvemet is, mindig kicsit jobb a napom tőlük. Nekem gyorsan eltűnnek a számról, a MAC éppúgy, mint a Body Shop, ilyenkor újraapplikálom. Most viszont találtam egy nagyon tartósat, kb lemosni sem lehet, mivel ez egy lip tint, kicsit meg is színezi az ajkakat. Tök véletlenül futottam bele a DM-ben a Rouge Signature-be, van egy csomó szín, kipróbáltam, megvettem egy málnás-pirosat, azóta nem hordok mást. És azóta a barátnőimnek is ezt veszem, ha van valami alkalom.

  • Juc a a bloggercsopink, a Support hivatalos szépségtanácsadója, rendelt a most nagyon hype-olt, de meglepően barátságos árú The Ordinary-től, megkérdezte, hogy mi kérünk-e valamit, és nekem muszáj volt kipróbálnom, amit ajánlott. És nekem ez nagyon bejött. 3 hete használom esténként, és nem tudom, pontosan mit csinál, de valahogy szebb, egységesebb tőle a bőröm. Nagyon bejött, szeretnék még mást is kipróbálni tőlük. 

  • Ez a The Body Shop gyömbéres sampon eredetileg korpás hajra való, de nekem is nagyon bevált, nagyon szép, erős, fényes tőle a hajam - de nem ez a lényeg, hanem hogy friss gyömbér illata van, alig várom a hajmosást mindig. És van picike üvegcsében is, így edzésre is tudom hordani. 


  • A Loreal Very Different szempillafestéket pedig egy pár napja vettem, hogy a szokásos Lancome Doll Eyes spirálom kicsit lassabban fogyjon, legyen más opcióm is mellé. Nem pereg, semmi panda-effekt egy hosszú nap után, nagyon szépek a pilláim tőle (bár az én albínó szempilláimnak kevesebb festék is elég lenne). A kék tubusú, vízálló változatot vettem, és meglepően tartós, annak ellenére, hogy meleg vízzel viszont simán lejön, nem kell kétfázisú lemosóval suvickolni. Ahogy a képen látszik, el lehet "törni", hogy jobban hozzáférj a pillákhoz, én mondjuk ezt nem használom, működik enélkül is. Bejött nekem, szerintem nagyon megéri a 4000 forint körüli árát.

16 megjegyzés:

  1. én ezeket a körömlakkos salátás bejegyzéseidet is imádom :-) <3

    VálaszTörlés
  2. Müllerben lehet kapni Sleek matt rúzsokat, azok is elképesztő tartósak, és nagyon szépek, ha gondolod :)

    VálaszTörlés
  3. Engem inkább a saláták érdekelnének! :P

    VálaszTörlés
  4. Pont most néztem ezt a retinolos cuccot a smartskin-en:). Egy bőrgyógyász cikkében olvastam róla és pont most akartam rendelni. A másik csodaszer szerinte a hámlasztó, azt használsz? Juci blogger véleményét, tapasztalatait is szívesen veszem :) Porosodásra hajlamos bőrön van, mindig tálalok egy nagyon szuper Eucerin krémet, amit aztán jó gyorsan meg is szüntetnek, szóval kiszerettem belőlük és most éppen keresek valami mást.

    VálaszTörlés
  5. És itt a cikk is : https://www.tamasibeladr.hu/blog/2018/4/16/ezt-a-hrom-kozmetikumot-hasznld-hogy-arcbrd-olyan-legyen-amire-mindig-vgytl

    VálaszTörlés
  6. Fényvédőt is hazsnálsz mellette? A retinol mellett semennyire nem lehet napozni, barnulni, mert foltosodást okoz, nagyobb lesz a kár, mint a haszon. . :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ezt jó tudni! Most már csak az a kérdés, hogy 15 faktor ilyenkor még elég mellé? És nyáron mennyi legyen?

      Törlés
    2. állítólag a 15 az a vicc kategória :/

      Törlés
    3. én most 30-as fényvédőt használok, szerintem nyáron, ha tudom, h sokat leszek napon, mert nyaralok v nem tudom, akkor előző este nem használom.

      Törlés
    4. de írja is a használati utasítás ezeket.

      Törlés
    5. Merylla: Megnéztem a Mo-i forgalmazó oldalát, azt írja, hogy minimum 30 faktor: https://skinsmart.hu/advanced-retinoid-2-dd.html Nekem tavaly bármiféle hámlasztás, retinol, stb nélkül sikerült leégnem áprilisban, fényvédővel a fejemen, úgy, hogy 4 napot kinn kellett lennem a szabadban, a végére vöröslött a képem. (nem vagyok se barnulós, de érzékeny bőrű se.)

      Törlés
  7. ezeket én is szeressem :))

    fú, a szilárd sampon tippjeidet anno nem próbáltam, nem tudtam megbarátkozni a gondolattal, de ez most nagyon piszkálja a fantáziám

    meg a "ki milyen fényvédőt ken az arcára" téma is, az mindig :)

    to termékeknél még nem tartok (kencefice-próbálással fontolva haladva, picit tartok tőlük mindig), de rajta vannak a listán, jó tudni, h nektek beválósak

    VálaszTörlés