2019. augusztus 2., péntek

dresscode

Szombaton egy barátnőm esküvőjére megyünk. A zöld, csipke, esküvőre-járós ruhámat nem vehetem fel, mert abban ezerszer láttak már, bulizni is fel szoktam venni, ha velük vagyok. A többi elegáns ruhám viszont mind fekete, és van köztük egy ezer éves turkálós, ami nagyon cuki,nagyon elegáns-nőies, és szuperjól áll. Viszont rémlett, hogy nem illik feketében esküvőre menni... Úgyhogy egy ideje guillotine-ként lóg a fejem felett, hogy kéne valami ruha, és mivel nagyon közeledik a szombat, kezdtem rástresszelni. Tegnap elindultam, hogy veszek valamit, biztosan vannak a boltokban szép, elegáns, egyedi, milonkás ruhák, a zöld csipkét is így vettem anno, totál szerelem volt, és minden pénzt megért, ezeregyszer volt már rajtam és ezer bókot besöpörtem érte. 

De valljuk be: céltudatosan vásárolni, mikor muszáj venni valami konkrétat, maga a pokol. Voltam 20 boltban, felpróbáltam 80 ruhát, kínomban még a Sugarbirdbe is bementem (rejtély, hogy ott ki vásárol és miért). Közben kérdeztem a lányokat, és megerősítettek: esküvőre nem illik fehérben menni, mert ugye (gondolom) összekeverhetnek a menyasszonnyal, pirosban sem, mert menyecskeruha, a feketéről már nem is beszélve, mert az a gyász színe. 

Végül, elég sok óra nyűglődés után, miközben persze már úgy voltam vele, hogy menjen eküvőre szombaton, akinek 6 anyja van, találtam egy ruhát, ami tetszett, jól állt, kicsit olyan, mint egy japán pizsama, de már láttam hasonlót másokon, és nagyon-nagyon tetszett. Ráadásul egészen elegáns és felnőttes, nem ilyen hippis-eklektikus, mint a legtöbb cuccom, de mégis van benne valami milonkás. Még egy cipőt is vettem hozzá, mert sem birkiben, sem tornacipőben nem mehetek sajnos, ugye miért nem.




Kissé megnyugodtam, de hát úgy kellett nekem ez a ruhavásárlás, mint hátamra egy púp. Még vásárlás közben amúgy írtam a menyasszonynak, hogy nem mehetek-e nemes egyszerűséggel a cuki fekete ruhámban, de nem volt online, és csak este válaszolt: 


Na, ennyit az etikettről. Szerintem a birkit se bánta volna. 

13 megjegyzés:

  1. most nemreg voltunk eskuvon, es az egyik vendegen konkretan egy hofeher csipkeruha volt! en nem ertem, az o fejeben mi volt? es raasasul nagyon rosszul is allt neki...

    VálaszTörlés
  2. szerintem simán illik feketében menni, ma már teljesen általános

    VálaszTörlés
  3. oké, legközelebb végigolvasom, mielőtt bármit is írok, eskü :D

    nade, amúgy jókat találtál - bár, szerintem aki szerint nem illik feketében menni, aszerint ez pizsi és pizsamában sem

    amúgy ma már a menyecskeruha is gyakran kék, ahol mi legutóbb voltunk, ott konkrétan az volt fekete,
    pedig amúgy rendes lagzi volt,
    szóval nemtom, ezek már jócskán megváltoztak szerintem

    de azért a fehér még mindig erős

    VálaszTörlés
  4. ha a menyasszony nem bánja a feketét, és ez az új ruha amolyan overall-szerűen egyben van, akkor én pisilés szempontjából átgondolnám, hogy tényleg ezt az újat akarnám-e felvenni?! bocsi! :)

    VálaszTörlés
  5. En konkretan egy bezs Mustang sportcipoben voltam a sajat eskuvomon a szep ruha alatt. :) Menyecskeruha pedig nem volt. (Ket gyerekkel mit is bohockodtam volna mar.) Dresscode is overrated. Jol tetted, h megkerdezted, ugyis a menyasszonytol fugg o mit (nem) lat szivesen.

    VálaszTörlés
  6. ahol voltunk esküvőn, simán voltak feketében, nem is miniruhában hanem csini rövidnadrág és blúz kombóban, mondjuk az nekem annyira nem jött be. de ez a ruha tök jó lesz!!

    VálaszTörlés
  7. ez fuckin awesome, képet, ha ebben mész! 😍

    VálaszTörlés
  8. Sztem ha mintas, akkor okes, mint ahogy ez a ruha is. De egy tokfekete ruha sztem nem oke eskuvore. De ez eleg csini lesz :)!

    VálaszTörlés
  9. Nekem fotozaskor tunt tul soknak a fekete. Ugyebar kozepen a feher nagy ruhaban a menyasszony, korulotte a baratnok leginkabb pasztell minden arnyalatában persze 1-2 erosebb szinnel (kel, zold), es akkor a menyasszony mellé beall fekete ruhaban egy csajszi. Nem volt szep, eros volt a kontraszt, elvonta a figyelmet

    VálaszTörlés
  10. Keresztanyám esküvőjén simán nyomultam fekete ruhában piros tornacipőben. A diplomaosztómón is.

    Szerintem ez a "feketében nem illik menni" trend kezd megváltozni.

    VálaszTörlés
  11. Voltam eskuvoi tanu fekete koteny ruhaban - fekete felsovel - fekete Martens szandalban. Eleve elorebocsatottam, h imadom az unokahugomat, de a borombol csak nem bujnek ki egy este kedveert (es tobb 10ezret sem akartam kolteni altalam tobbe tutira fel nem veendo dolgokra..) Unokatesom azt mobdta, igy is en kellek neki :)

    A ruha a kepen csodaszep :) Menj abban, amit alkalomhoz illonek ES Milonkasnak erzel ES ami eleg kenyelmes ahhoz, hogy vegigbulizd benne az estet (ha lagzi is lesz).

    VálaszTörlés