2020. július 9., csütörtök

life as such

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a textilpelenka lesz a legjobb barátom!

Szóval úgy alakult, hogy péntek estére némi komplikáció után lett egy kisfiunk császárral. Nem sikerült a felkért szülésznővel szülni, mert épp nyaralt (nyilván abban az egy hétben szülünk, ugye), de szuperkedves volt mindkét ügyeletes szülésznő is,  meg úgy általában mindenki, a nőgyógyászom pedig a legkedvesebb, leggpozitívabb, legügyesebb dokinő, egy nálam szerintem jóval fiatalabb, kellemes, gyönyörű, iszonyúan közvetlen lány. Én nagyon szerettem, hogy úgy általában csak szükség esetén foglalkoztak velünk, és Barnival ketten, a zenéinket hallgatva, nagyon jókedvűen, egy hatalmas üvegvfelűletű, erdőre néző szülőszobában, ketten vajúdtunk. És nem engedtek tovább szenvedni, mint kellett, hanem őszintén megmondták, hogy ők nem gondolják, hogy lesz ebből természetes szülés, de döntsek én. Nagyon bíztam a dokinőmben és a másik orvosban is, akivel konzultált, és mondtam, hogy akkor hajrá, és jó döntés volt, mert a fiunknak kétszer (!) volt rátekeredve a nyakára a köldökzsinór. 

A következő két napban én kicsit próbáltam regenerálódni (fúbaszdmeg), meg egy kis felhőn lebegve igyekeztem felfogni, hogy ez az angyali, tökéletes kisfiú az én gyerekem, akit senki nem vesz el tőlem, hanem bűntetlenül puszilgathatom, amennyit akarom. Ismerkedtünk, tanultam szoptatni, egésen sokat aludtunk-pihentünk-bújtunk, Barninak viszont pokol volt, hogy az aranyóra után hazaküldték, és aztán (kis túlzással) akkor látott miket legközelebb, mikor értünk jött hétfőn.

Na de már itthon vagyunk, óránként elmondjuk egymásnak, hogy ez a kisfiú életünk legjobb döntése volt, és hát minden szempontból odavagyunk ettől a kis puha, illatos, ásítozó, pukizó, szuszogó, zen buddhista cukiságbombától. 

folyt. köv. 


33 megjegyzés:

  1. Megkezdodtek a kalandjaitok. Ugy varom az ilyen bejegyzeseid. Olyan jo most nektek! Gratulalok es legyetek nagyon boldogok egyutt mindig!

    VálaszTörlés
  2. jajj, kicsit sírtam, olyan jó a boldogságotok <3

    VálaszTörlés
  3. ne fogd vissza magad, jöhetnek a babás posztok, ja és gratula, kikerekedett aminek ki kellett <3

    VálaszTörlés
  4. ❤️❤️❤️
    Tök jó, pozitív élmény, jófej gyerek, cukiságbomba ❤️ úgy örülök nektek ❤️

    VálaszTörlés
  5. Hát a babaillat a legjobb. Állandóan szagolgatim a gyerekeim :-)

    VálaszTörlés
  6. A legjobb dolog a világon a babaillat! (Eszembe jutott a sajátom :) ) Mesélj még!!!

    VálaszTörlés
  7. <3
    (Zugolvasó ezt már nem hagyja "szó" nélkül 🙂)

    VálaszTörlés
  8. Ugye, Milonka, mekkora hősök vagyunk, még egyikünk se kommentelte ide a szülési és /vagy gyermekágyas élményeit :-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nap legjobb kommentje 😄
      Szívből gratulálok, ez a kisfiú a világodat fogja megváltoztatni és pár hónap múlva teljesen megérted majd a többi anyukát.

      Törlés
    2. Szerintem eddig is megéetette, csak nem akarta, hogy kizárólag ezzel törődjön a blog. Teljesen érthető. Tényleg túl tudunk pörögni, na.

      Törlés
  9. ❤️de cukik vagytok❤️

    VálaszTörlés
  10. De jó, hogy jól vagytok mindannyian! ❤️
    Boldog mindent kívánok! ❤️❤️❤️

    VálaszTörlés
  11. micsoda kedvcsináló a babázáshoz! ❤️

    VálaszTörlés
  12. Nagyon várom a babaillatú folytatást! ❤

    VálaszTörlés
  13. De jó, hogy ilyen boldogok vagytok :)

    VálaszTörlés
  14. Bár a zen buddhistaság csak a beetetés része, de az összes többit élvezzétek ki jó sokáig :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, ezen de jot nevettem. Tenyleg a beetetes a legjobb szo ra. :) De tuti evolucios, mert ez ember joool megszereti oket, aztan konnyebb elviselni, mikor mar kipihentek magukbol a szuletes utani zent. A legszebb idoszak. ❤️

      Törlés
    2. Erről az jut kicsit eszembe, h az esküvőmön, a tanúm, akit épp elhagyott a felesége egy másik pasi miatt, közölte velem, h hidd el, nektek is elbaszódik majd, két évet adok nektek, és el fogtok válni. Amúgy igaza lett, elbaszódott, és el is váltunk, de hát wtf. Én egyébként hiszek benne, h kis buddha marad! 😍

      Törlés
    3. Számomra az ultra, mega wtf, a "és jó baba?" kérdés. :)

      Törlés
    4. Amúgy a kamaszokra szokták mondani, hogy van 10-12 éved annyira megszeretni, hogy ne csapd agyon, na most nekem van 3 db kamaszom, és még egyiket sem akartam agyoncsapni, teljesen konszolidáltak.

      Törlés
    5. Simán lehet, az én nagyobbikam is az maradt.
      És tényleg csúnya dolog ilyenkor beszólni, hogy hahaha, készülj a rosszra:-(

      Törlés
    6. Én ezt humornak éreztem, bár nem nekem szólt, így könnyű. :-))
      És hát igen az én gyerekem sosem volt zen baba, 1 naposan kezdte az állandó ordítást, úgyhogy biztos alaptermészet kérdése.
      Kívánok gyors felépülést. Szuper hogy együtt tudtok lenni hárman az elején (bevallom ezt irígylem kissé).

      Törlés
  15. Aranyosak a bejelentkezési időpontjaid, amolyan tipikus kisbabásak. :) Nagyon jó lesz minden, örülök, hogy rendben otthon vagytok.
    A köldökzsinór miatt meg nem kell aggódni, nagyon gyakori amúgy, hogy a kisbabák így születnek, rajtam is kétszer rajtam volt, a gyerekeim közül is kettőn, és senkinek semmi baja nincsen. Láttam is, ahogy letekerték róluk a szülés után.

    Azt meg irigylem, hogy találtál egy cuki női nődokit, én is úgy érzem, hogy bizonyos dolgokat egy nővel jobban meg tudnék beszélni, bátrabban talán, de az egyetlen női nődoki a városban bunkóbb, mint az összes többi férfi nődoki.

    VálaszTörlés
  16. Egyébként milyen ügyes a dokid hogy így elővigyázatosságból befektetett és be is indult a szülés. Hihetetlen.

    VálaszTörlés
  17. Annyira joo, ugy szeretem az irasaid hangulatat, az is "mindegy" mirol irsz, utazas, mindennapok, terhesseg, baba.. Es a legfontosabb: kivanok egeszseget es boldog eletet a kiscsaladnak :)

    VálaszTörlés