2021. január 7., csütörtök

tete de moine

Már EZER éve nem volt lidlis poszt, de ma Barni elvitte Danit sétálni, én meg közben krúzoltam kicsit a kisautóval, és találtam a lidl-ben tete de moine sajtot, ami szerintem a világ legfinomabb sajtja, és kb az egyetlen dolog volt, ami igazán hiányzott Svájcból. Lehet amúgy pl. a Culinarisban kapni, de méregdrágán (most néztem meg, náluk 14.000ft/kg), itt meg az egész tömb 3500 ft, ami vicc. 


Még ilyen speckó kütyüke is van hozzá, amivel tudod gyártani ezeket a csodálatosan finom kis sajt rózsákat. Picit édeskés, nagyon harmonikus sajt, mindenképp kóstoljátok meg, ha találtok. Szuper vagy, Lidl!

8 megjegyzés:

  1. Nem ismerem ezt a sajtot, de annyira jól néz ki a kis szeletelő kütyüvel együtt, hogy muszáj útba ejtenem a Lidl-t a hétvégén.

    Köszi szépen a tippet!
    És persze jó étvágyat a sajthoz! ☺

    VálaszTörlés
  2. Ti még tudtok az erkélyen enni? Huh, nagyon irigykedem ha igen, én nem vagyok ilyen hidegtűrő pedig jó lenne balkonozni.

    VálaszTörlés
  3. Hű nem is hallottam még róla, de alig várom, hogy megkóstoljam, nagy sajtimádó vagyok :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi a tippet - nem ismerem ezt a fajta sajtot, de Lildl itt is van - ki fogjuk próbálni :-)

    VálaszTörlés
  5. lazán kapcsolódik, de szuper a körömlakkod színe!

    VálaszTörlés
  6. Sajnos nem kaptam sajtot itt a városunkban, átmentem Tatára, az egy kicsit exklúzívabb Lidl és már épp szomorkodni kezdtem, hogy ott sincs, mikor hirtelen megláttam, úgy örültem neki, hogycsakna, pedig akkor még nem is kóstoltam, hát valami isteni. Igaz, hogy a fél délután ennek vadáaszatával töltöttem, de olyan szépeket írtál róla, hogy muszáj volt beszereznem, ezer hála és köszönet (bocs a kisregényért)!

    VálaszTörlés
  7. Ez az a sajt, amivel a pasimat bármikor le tudom venni a lábáról :D Már aput is megfertőzte ennek a sajtnak a rajongásával :D

    VálaszTörlés