2021. április 11., vasárnap

a nagy hidratálókrém poszt

Annyira régen halogatom a posztot, amit ígértem a krémekről, hogy már saját magamtól is valami nagy dolgot várok, pedig igazából csak nagyon bejött két hidratálókrém, és gondoltam, megmutatom. Az egyiket @okosszepseg oldalán találtam, őt biztosan sokan ismeritek, szerintem sok nő arcápolási rutinja változott meg alapjaiban az ő tanácsai alapján. Én nem csinálok mindent úgy, ahogy ő mondja, sőt, de azért tanultam tőle egyet s mást én is, többek közt azt, hogy nem mindenkinek ugyanaz válik be, ismerni kell a bőrünket, és figyelni kell, mit szeret. Nos, ami az én bőrömet illeti, eléggé száraz, ezért az arcápoló rutinom legfontosabb pontja az alapos hidratálás. Nekem a könnyű krémek sokszor nem elegek, ezért általában éjszakai hidratálót használok nappalra is, vagy nagyon száraz bőrre valót, azt érzem elég táplálónak. 

Tessék, két csodás, gyógyszertári hidratálókrém, nekem mindkettő nagyon bejött:

Imádom a Weleda márkát, még a popsikrémünk is Weleda. A Skin Food krémet anno akkor találtam, mikor Barni a hidegtől és stressztől kirepedezett, kb vérző kezeire kerestem megoldást, és kb minden külföldi oldal ezt ajánlotta. Nagyon jól működött, de túl zsíros ahhoz, hogy B napközben tudja használni, nincs utána mondjuk egy órája, hogy beszívódjon. Viszont már van Skin Food Light, ami ugyanazt tudja, csak nem olyan zsíros. Engem kilóra megvett, legszívesebben fürödnék benne, és igen, arcra, kézre és testre is jó. Az illatát is nagyon szeretem, de elég erős, gyógynövényes illat, biztosan van, akit ez zavarhat. 




Ezt a hilauronsavas hidratáló krémet száraz és nagyon száraz bőrre találtam okosszépségnél. Hatalmas tégely szuper áron (177ml kb 3500ft), csodálatosan puha és hidratált tőle a bőröm. Illatmentes, gyógyszertárban kapható. 


9 megjegyzés:

  1. Ezeket arcra is használod vagy inkább csak kéz és test?

    Az a weleda tényleg csoda. Csak a kicsi gyereim úgy utálják a szagát, hogy kvázi nem engedik nekem használni. No, majd ha felnőnek:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Most mindenféle szérumokra, azt a Reve de Mielt használim, éjjelre, amit ajánlottál:-)

      Törlés
    2. Zsuzsa, van egy Iris nevű kréme a Weledának, ami elég hasonló a skin food light-hoz, kicsit levendulás illatú, szerintem az is nagyon jó :)) (az illata is)

      Törlés
    3. Köszi. Megnézem, bár a levendulát nem nagyon bírom. Régen volt szőlős az szuper volt.

      Törlés
    4. a Reve de Miel csodás:) de pl a CeraVe ár-érték arányban és hatékonyságban nagyon veri (bár az illata nem olyan finom).

      Törlés
  2. Köszi szépen az ajánlót!☺

    Nekem is nagyon száraz a bőröm mostanában, pedig régebben inkább a gyorsan zsírosodás miatt szenvedtem vele. 🙄 Biztos hormonok, vagy nem tudom, mi lehet az oka ennek a hirtelen változásnak nálam.

    Az illatokra eléggé érzékeny vagyok, úgyhogy szerintem inkább a CeraVe lesz a választottam.

    VálaszTörlés
  3. A Weleda homoktövises kézkrémje nálam az etalon kézkrém: azonnal beszívódik, és nagyon jó.

    VálaszTörlés