2021. szeptember 23., csütörtök

the colours of the rainbow

Az esküvő előtt nagy dilemmában voltam, hogy legyen-e profi sminkem, vagy sminkeljem magam én. Igazából szerettem volna egy szép, természetes sminket, de izgultam, hogy olyan sminket kapok, amit nem ritkán látok esküvőkön: nagy műszempillák, vastag vakolat stb. Én úgy akartam kinézni, mint ahogy szoktam, csak egy jobb verziómban. Na és tök véletlenül rátaláltam egy profi sminkes lányra, aki itt él Vácon, és két héttel az esküvőnk előtt tudott adni időpontot az esküvő délelőttjére. Láttam, hogy ő nem egy kozmetikus, aki sminkel, hanem ez a szakmája, de nem mertem élesben bevállalni a dolgot, így kértem egy próbasminket is. Abszolút értette, mit szeretnék, beleszólhattam, és egyszerűen az volt az érzésem a sminkjében töltött nap után, hogy én mostantól fogva így szeretnék kinézni. 

Miközben sminkelt, meséltem neki, hogy anno, mikor még zenéltem, sokszor sminkeltek, és el is mentem egy sminktanfolyamra, ami után meg is vettem egy kisebb halom szuper MAC terméket, csupaszín szemfestékeket, pigmenteket, alapozót, púdert, bronzosítót, pirosítót, szemhéjtust több színben, ecseteket, mindent. De igazából azóta sem sminkelek, vagy csak minimálisan, és a szuper paint potjaim, a kicsi üvegcsében lévő krémes szemfestékeim be is száradtak, pedig azokat nagyon szerettem, mert nagyon könnyen használhatóak és gyönyörű az eredmény. Erre mondta, hogy igen, azok nagyon könnyen beszáradnak, de erre van már gyógyír: egy kis üvegcsében lévő speckó olaj, amiből egy picit kell a festékre cseppenteni, és nem csak, hogy újra használható lesz a festék, de könnyebben kezelhető és tartósabb is lesz. Ő a csodaszer, INGLOT Duraline:



És most, hogy újra tudom használni a szemfestékeket, belelkesedtem, és azóta egészen rendszeresen sminkelek, nyilván továbbra sem tudok, de legalább próbálkozom nem csak a szempillaspirál-pirosító vonalon maradni. Azóta Barnitól egészen sok pozitív visszajelzést kaptam, ma pedig találkoztam Violettel, aki, míg dumáltunk, végignézte, ahogyan betömök egy halom sütit meg egy hatalmas matcha lattét, közben szórakoztatta Danit, és még a szemfestékem is megdicsérte, úgyhogy sikeresnek ítélem a projektet.


Tegnap pedig eljutottam a körmös lányhoz, egyelőre lelkes vagyok, nem tudom, a körmeim meddig bírják: 


20 megjegyzés:

  1. Szuper dolog, hogy sminkelsz, de kerlek ne lejart termekekkel tedd. https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/meddig-jo/
    Bocsass meg, hogy unnepronto vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nem írta, hogy lejárt. Csak besűrűsödött.

      Törlés
    2. Köszi, tutira igazad van, és kíváncsi is vagyok, vagyok, ti kidobjátok a lejárt termékeket 1-2 év után, akkor is, ha alig használtátok? Én a pirosítót, folyékony alapozót, spirált el szoktam használni (vagy az alapozót összetöröm :P), de a rúzsból, szemfestékekből alig fogy.

      Törlés
    3. Neeem dobom ki. Nem is mondom meg, hogy egy-két termékem mennyire régi, mert bjuszika idejön és kidobja helyettem :D Szörnyű, tudom... De semmi bajom nem lett tőle (eddig). Arclemosót, fényvédőt, arckrémet nem használok régit, de sminket igen. Amit rendszeresen használok, az nekem sem jár le, de ki az, akinek amúgy elfogy a lejárati időn belül a rúzs vagy a szemfesték? Nekem még a szemöldökfesték vagy mi sem fogyott ki úgy két éve, pedig azt használom a legtöbbet.

      Törlés
    4. Duraline<3 nekem a beszáradt tushoz ajánlották, tényleg csodaszer. Szerintem a por állagú dolgok kb a végtelenségig használhatóak, a folyékony sminkeket akkor dobom ki, ha fura az állaguk vagy az illatuk.

      Törlés
    5. Volt olyan korrektorom, amit legalább 6 évig használtam, és akkor is csak azért dobtam ki, mert darabokra tört a tégely. Vessetek a mókusok elé!

      Törlés
    6. Nekem simán elfogy a rúzs, igaz folyékony fajtát használok. És csak három féle színt.

      Törlés
    7. Nekem rengeteg rúzsom van (vagy 20) ajándékba keptam őket, viszont nem tudom használni mert sárgák a fogaim. Nos ezek a rúzsok 15-20 évesek. Lassan lassan adom oda a gyereknek játszani, persze hamar tönkreteszi (6 éves) pedig milyen jó lenne ha ténylegesen használhatná 15-16 évesen? (Mert menő márkájúak amúgy).

      Egyébként én lejárt vitamint is szoktam beszedni. Sőt, szemcsepp ami 1 hétig jó simán 2-3 hónap múlva még használom. (Persze ki tudja milyen kórság fenyeget ezek miatt).

      Törlés
    8. Zsuzsa, Milonka posztja ugy irodott h azt suggalja evekkel ezelottiek ezek a termekek. Sztem felbontas utan max 1-2 evig szavatosak a termekek.
      Nem vagyok egy rettegesben elo tipus, de az arcboromet es a szememet, pont nem teszem ki felesleges kockazatnak.

      Törlés
    9. Én értem, hogy nem az a gond, hogy mit szólnak a kommentelők, hogy lejárt termékekkel sminkelünk, hanem hogy a megromlott termékek akár csúnya fertőzést is okozhatnak. Az enyémek tényleg több évesek, majd szépen lassan biztosan veszek 1-2 újat, és majd azokat használom, de sajnos nekem sem életszerű, hogy évente kidobjam a sokezer forintos cuccokat, és újakat vegyek helyettük. A sminkecseteket például tényleg kidobtam most, és muszáj újakat venni helyettük, de az is egy vagyon.

      Törlés
    10. sminkecsetet hogyhogy kidobtad? nekem siman van 10 eves MAC alapozoecsetem, nyilvan tisztitom rendszeresen, de eszembe nem jutott volna kidobni, szalai nem hullanak. Pont arra gondoltam, hogy legalabb ez megeri a penzet :D

      Törlés
    11. Az egyik hullott, a masik meg osszeallt, nem volt mar olyan ‘fluffy’. Van, ami jo meg nekem is.

      Törlés
  2. Jajj, én úgy szeretem az ilyen posztokat (is). Nem tudok sminkelni, semmi stílusom, érzékem öltözködni se, de annyira szeretek róla nálad olvasni ilyenekről mégis. Valahogy elhiszem, hogy hátha egyszer.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! hát szerintem ez csak rajtad múlik!

      Törlés
    2. Á, erre születni kell, azt hiszem. 40 év nem volt elég eddig :-)

      Törlés
  3. Én ki szoktam dobni, fájó szívvel.

    VálaszTörlés
  4. Régebben bátrabb voltam. Majd egy lejárt alapozó következményét alig bírta rendbe hozni a kozmetikus, majdnem bőrgyógyász lett belőle...
    Folyékony és krémes dolgok így kuka a lejàrati idővel, állag vagy illat megváltozása esetén korábban is.

    Por állagú sztem is sokáig jó, a palettákat van, h 10 évig használom.

    Sminkecseteket, applikátorokat relatíve gyakran kimosom száraz hajra való samponnal, így ezek is sokáig jók.

    Boci

    VálaszTörlés
  5. Őrület. Én vagyok itt a legkevésbé elővigyázatos. De mi a fenének nem csinálnak kisebb kiszerelést? Hát hogy lehet bármit elhasználni 1-2 év alatt? Max egy minden nap használt púdert (de az is inkább csak összetörik). De szemfestéket, rúzst, pirosítót?

    VálaszTörlés
  6. Sztem ez attól is függ, hogy kinek mit bír a szeme meg a bőre. Én a szememre és környékére biztosan nem kennék lejárt cuccot - láttam már olyan fertőzést, hogy az illető 3 hetet feküdt lesötétített szobában csukott szemmel a szemcseppjei társaságában.
    Az alapozó/púder is necc, mert ahogyan más is írja, simán bőrgyógyász para lesz belőle. Nemtudom, hogy ér-e ennyit a dolog.
    Amúgy meglepően sokmindenből lehet kapni icipici meg travel szetteket (pl én körömlakkból is utazom ezekre, mert a nagy az tuti beszárad); azt talán nem kell kidobni.

    VálaszTörlés
  7. En neha a labamra kenem a lejart arckremeket...tudom, nagyon durva :D, de azt valahogy kevesbe erzem erzekenynek es elvegre bőr-bőr. Lejart draga rúzsok sajnos nalam is vannak, sajnos mint kiderult a ferjem utálja a rúzsokat ezert nagyon-nagyon ritkán hasznalom őket. Az alapozó mindig elfogy es a szemfestek színeket is hamar megunom, ezert azokból csak olcsót veszek es szívesen dobom is ki.

    VálaszTörlés