2022. augusztus 11., csütörtök

just the three of us

Voltunk megint néhány napot a Balatonon, Barni közben dolgozott néhány napot Keszthelyen, így valamennyi időt nélküle, a nagyszülőkkel töltöttünk Danival. Esténként én lefeküdtem aludni 10 körül, mikor Dani is, de igazság szerint legtöbbször már este 9-or tudnám húzni a lóbőrt. Ráadásul ott, a Balcsin egy legolcsóbb, alap, nyikorgós, ikea ágyunk van, nem jók a párnák sem, kicsi a szobánk, nincs hely a cuccoknak és meleg is van az emeleten, úgyhogy nem a legpihentetőbb ott aludni. Kell majd egy kicsit költeni rá, hogy komfortosabb legyen, de most egy csomó minden van, ami sokkal fontosabb ennél. Kedd éjjel csatlakozott hozzánk újra Barni is, a nagyszülők meg visszamentek Budapestre szerda reggel, így volt néhány napunk kicsit hármasban lenni, nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen, nagyon jó érzés volt.  Tudom, hogy luxus, hogy nagyszülőkkel és unokatesókkal vagyunk körülvéve és Dani imádja ezt, de nagyon várjuk hogy a saját kis hasziendánkban lakhassunk, magunkra zárhassuk az ajtót és csak akkor legyünk másokkal, ha nekünk is úgy esik jól. 

Nagyon közeledik egyébként a due date, augusztus végén megkapjuk a kulcsokat, tényleg, el sem hiszem. Teljesen rá vagyunk pörögve a konyha és a fürdőszobák kitalálására, de hát atyaúristen, ez egy iszonyúan összetett szakma, és azon kívül, hogy van némi érzékünk a jó ízlésű, de leginkább bohémnek nevezhető belső terekhez, nem értünk hozzá. A konyhát már 90%-osan kitaláltuk profi segítséggel (itt is köszönöm a szuperhasznos kontaktokat, tormacsillus, puszi!), de még vannak bennem kérdőjelek: tudom, hogy szép lesz, de annyira elmentünk az eredeti koncepciótól, hogy nagyon félek, hogy utólag megbánok ezt-azt, hogy máshogy kellett volna, más anyagokból, más színekkel, többet/kevesebbet. Vicces egyébként, hogy konyhastúdiót és csempét (Pataki Tiles) is Szegeden találtunk, így már kétszer voltunk lent úgy, hogy csak elintéztük, amit kellett, és már jöttünk is vissza. Megkerestem egyébként egy lakberendező/belsőépítészt is (szintén Csilla barátnője), aki nem vállalt el, mert neki ez túl kicsi projekt volt, de átnézte a terveket, és pontokba foglalta, hogy mire figyeljünk oda/min változtassunk, és még egy feljavított tervet is küldött szimpla jófejségből. Végül úgy döntöttünk, hogy a két fürdőszobát és a wc-t is felújítjuk, ezekhez kicsit lazábban állunk, tudjuk, mit szeretnénk. Persze sokkal hatékonyabban tudunk majd tervezni, ha kezünkben a kulcs és bármikor bemehetünk. Annyi biztos, hogy embereink már vannak, a bontás azonnal megkezdődik, ha hozzáférünk a lakáshoz, a konyha október közepére kész lesz, a többit meg közben csináljuk. Mást nem akarunk venni, kezdünk a meglévő bútorainkkal (illetve majd nekünk kell valamikor egy ágy, meg Daninak is egy nagyfiús), aztán majd közben alakul. Nagyon optimista vagyok a beköltözés dátumát illetően (november eleje), iszonyúan várjuk, hogy elkezdjük a közös életünket ott. 

2 megjegyzés:

  1. Egy csoda hogy vannak embereitek. Nekünk 3 év alatt lett kertészünk, és a hiányzó beépített bútorokra most épp a második asztalos hiteget minket 3 hónapja, úgy hogy az első fél év után mondta hogy kösz mégsem. De ezer dologgal "lógnak nekünk" mindenféle mesterek, van aki már 6 éve. Szerintem tragikus a helyzet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondjuk úgy, hogy ígéretünk van, hogy jönnek! egyébként nekünk azt mondták, hogy egy csomó mindenki lemondja a berendelt munkákat, mert hogy nincs pénz... és hogy egy csomó szaki tökre ráér emiatt.

      Törlés