2013. október 27., vasárnap

Színház az egész világ

Tudtok ajánlani nagyon jó színdarabot nekem, amire elvihetem az anyukámat? 

4 megjegyzés:

  1. Örkény! A Kasimir és Karoline! Zseniális darab (vicces, de van mély mondanivalója), de nagyon jó szerintem még a Jógyerekek képeskönyve is (szürreális-vicces horrosmese), a Finito is nagyon jó és a Tangó is. Nem tudom, anyukád milyen darabokat szeret, de az Ibusáron is jól szórakoztunk mi. Végignéztem szerintem az elmúlt 1-2 évben többször a színházak repertoárját, alapvetően Nemzetit ajánlottam volna, ha...ha. Az Örkény még mindig nagyon magas színvonalat képvisel, a legjobb szerintem most Budapesten. No meg persze a független kísérletező színházak, de nem tudom anyukád azokra mennyire lenne vevő :) Én a Kasimirre szavazok, nekem az a kedvenc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen!
      Egy másik kedves olvasóm is az Örkény színházat javasolta, azt írta emailben hogy az Azt meséld el Pista, az Örkény életéről szóló darab Mácsai Pál előadásában zseniális, de nem lehet rá jegyet kapni. :(
      De nézem, nézem ezeket, köszi szépen. Anyu nagyon nyitott, de szeretne jó magyar színészeket látni, és azt hallotta hogy ez mostanában kis színházakban is lehetséges, és azt kérte még, hogy ne dráma legyen, hanem valami szórakoztató. Simán belefér független, kísérletező színház is. :) De szerintem ezek között találunk szimpit.

      Lenszirom, neked és Marcelnek pedig nagyon ajánlom a Dogville-t a Bárkában, szenzációs, és nem (csak) azért mert tele van mai magyar zenékkel (köztük Bizsukkal). Anger Zsolt rendezte.

      Törlés
  2. Láttuk a Dogville-t, valóban nagyon jó! :) És Anger rendezéseit is nagyon szeretem, bár szerintem a Dogville óta nem is láttam tőle mást, na majd megnézem, most épp mit csinál. A Bárkában még a Nehéz és a Mulatság nagyon jó (a Mulatság végén zokogtunk mindketten), de mindkettő nagyon nehéz darab, ha anyukád könnyedre vágyik, akkor nem ajánlom őket.

    Van egy nagyon jó barátnőm az Örkényben, meg tudom kérdezni, hogy tud-e esetleg jegyet vagy pótszéket szerezni nektek, ha kinéztek valamilyen darabot, meg van egy lány, aki tök olcsón árul Örkényes jegyeket ( a színház munkatársa), és mindig ír emailt, hogy az adott hónapban mire lehet kedvezményesen bemenni. Mi nagyon-nagyon jó helyekről néztünk már így rengeteg előadást feleannyiért. Ha gondolod, meg adom a csaj emailcímét is, bár lehet, most indult az évad, még nincsenek kedvezményes jegyek, de később tuti lesznek. :) Meg ha kinéztek valamit, és nincs jegy, akkor mondom, szólj, megkérdezem a barátnőm, hátha tud pótszéket varázsolni nektek (persze az lehet, a szélén lesz). A Peer Gyntöt is ajánlanám, de az sem a könnyed, szórakoztató kategória. Azt láttátok, hogy bele lehet nézni kicsit az előadásokba? :) http://www.orkenyszinhaz.hu/index.php/eloadasok/repertoar#2 Mindegyik darabnál ha rámész, van "videók" lehetőség, hátha így egyszerűbb dönteni.
    Ez a Kasimir: http://www.youtube.com/watch?v=KjQPVJgCqok#t=150

    (Az Azt meséld el, Pista iszonyatosan jó tényleg, viszont abban csak egy színész van, mondjuk tény, hogy Mácsai mellé nem is hiányzik nagyon más :D)

    VálaszTörlés