2014. február 25., kedd

Feed me

Nem hoztam pénzt magammal, mert otthon felejtettem a pénztárcám, és nem vagyok olyan kapcsolatban a kollégáimmal hogy bármelyiküktől kérjek kölcsön akár egy százast is, akivel meg igen, az az imént fejtette ki nekem, hogy mennyi pénze van fizetésig - nem sok. Korog a hasam, és 15:05-ig van órám, jaaaaj. Ez szerintem még a tegnapi lúzerségfolyam folytatása. 

És biztosan emiatt van, hogy most, illetve már napok óta másra sem tudok gondolni, mint hogy otthon, a hangulatos kis konyhában töltsek magamnak egy pohár bort, hagymát vágjak, fokhagymát pucoljak, csirkemellet tisztítsak, pritamin paprikát vágjak darabokra, gyömbért, koriandert, meg mindenféle mindenféle fűszereket dobjak a sercegő kókuszzsírba, kevergessem az egymáshoz melegedő hozzávalókat, megszórjam ananászkockákkal, megkóstoljam a kókusztejet mielőtt ráöntöm az egészre, majd még egy kis fokhagyma, és még egy pici fűszer. És közben meg gőzölög a forró rizs. 
Dióhéjban: curryt akarok főzni, és enni is. Nagyon.


Pinch of yum

15 megjegyzés:

 1. ezt én is nagyon szeretném enni :) hétvégén főzök is

  VálaszTörlés
 2. az a szerencséd/m, hogy most zabáltam magam degeszre curryvel. :D

  VálaszTörlés
 3. Egy tavaszi vagy nyári bulit vizionálok, ahol Ilonka főz nekünk, én meg hozom a sajttortát! :)

  VálaszTörlés
 4. Isteni finom lehet!

  Mellesleg passzolok neked egy labdát. ;)

  VálaszTörlés
 5. kókusztejről mit kell tudni? simán megtalálom pl. a sparban is? csak mert a kókuszzsírból is többféle van, aztán már bele vagyok bolondulva teljesen. (zsofff)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Zsoff, megtalálod bárhol, a Lidl-ben pont le van árazva most, mert amúgy nem olcsó, konzerv formában árulják legtöbbször. Elég zsíros, szóval nem tejszerű, hanem olyan helyre képzeld el, ahová amúgy tejszínt használnál, és főleg az ilyen egzotikus receptekhez, currys cuccokhoz nagyon jól megy. Szerintem be fog neked jönni!

   Törlés
  2. sosem csináltam még kókusztejes semmit sem, de múlt héten pont eldöntöttem, hogy nekem curry kell és kész. Punktum.

   Törlés
  3. szólunk időben: a curry és úgy általában a thai kaja addiktív! :)

   Törlés
  4. :) oké, vettem a figyelmeztetést. Tegnap megrendeltem a curry-t (meg még egy-két dolgot), már alig várom, hogy megérkezzen. Igen, lusta vagyok személyesen vásárolni, online válogatok :)

   Törlés
 6. és kókuszzsírt hol lehet kapni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Asszem nekem a dm-ből van, de persze a recepthez tökjó bármilyen olaj, ha az nincs.

   Törlés
  2. Aldiban is van, és ráadásul olcsón, én meglepődtem, valamiért azt hittem, horror ára lesz.

   Törlés