2014. április 6., vasárnap

People making choices

Ilyen nagyon régen nem történt, de ma aludtam fél 10-ig, nagyon kellett. És bár vasárnap mindig nagy a kísértés, hogy délig pizsiben maradjak, gyorsan felöltöztem, tornacipőt húztam, beengedtem és megsimogattam a bundás fejecskéket, betoltam egy kiló zöldalmát a gyümölcscentrifugába, sütöttem tojást, mellépakoltam egy nagy adag uborkát és paradicsomot, beraktam egy rózsaszín kapszulát a kávéfőzőmbe, és megreggeliztem. Most pedig nekiállok őrületes tempóban takarítani, mert nagyon nagy a baj, a szociális életem mellett, ugye, igencsak háttérbe szorult a cukker kis lakásom. És az ebéd is az én reszortom lesz ma, gyümölcsleves lesz, meg zöldfűszeres csirkemell, salátával, párolt sárgarépával meg spárgával.

Szavazni ebéd után fogok elmenni, de annyira rosszkedvű vagyok emiatt, mert úgy érzem, hogy nincsen választási lehetőségem, mert hiába van olyan párt, akik a legközelebb állnak ahhoz, ahogy én ma itthon politikai hozzáállást elképzelek, mert zöldek, és józan gondolkodásúak, és lehetek idealista, és meg is adnám nekik az esélyt, de akkor persze nagy eséllyel elveszik a szavazatom. Vagy szavazhatok a kormánypárt ellen, Gyurcsányra és a pajtijaira, akik jól összefogtak, de rájuk kurvára nincsen kedvem, és valljuk be, az nagy valószínűséggel csöbörből lenne vödörbe. Tippelem, hogy jó sokan vagyunk hasonló dilemmában, az én családomban például mindenki, a bátyámék, a szüleim, nagyon szomorú beszélgetéseket bonyolítottunk le a témában.

Amúgy meg ha én valaki ellen szavaznék, az a jobbik lenne. Őszintén rettegek, hogy komoly támogatást fognak kapni. 

8 megjegyzés:

  1. Négyévente azt gondolom, hogy ekkora szar, ekkora gubanc már nem lehet, aztán mégis.

    VálaszTörlés
  2. én is így voltam, és arra jutottam, hogy végül azokra kell szavazzak, akikre szívesen teszem, mert ha a másikra szavazok, bár van "értelme", de nem akarok őket (sem) kormányon látni, akkor meg minek szavazzak rájuk. szóval érted. de nálam is nagy dilemma volt ez.

    amúgy meg: https://www.youtube.com/watch?v=1bMkN5eiJOQ

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is ugyanez :( Végül kicsire szavaztam, akármennyire is értelmetlennek tűnik. Máshova nem tudtam behúzni a zikszet :(

    VálaszTörlés
  4. ugyanez :O úgyhogy mégis arra szavaztam, akinél a szavazatom talán elveszik.

    VálaszTörlés
  5. En is a kicsiket választottam,masra nem lettem volna kepes szavazni.szerintem bejutnak, nem kell szentirasnak venni a velemenykutatasokat!

    VálaszTörlés
  6. En is kicsire szavaztam. a jobbikos dologtol tartok en is.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés