2014. május 18., vasárnap

Step by step

Annak idején, mikor elköltözött innen a bátyám meg a barátnője, én megkaptam két egymás mellett lévő, ám különálló lakrészt, amit felújíttattam,  egybenyittattam, és kivetettem majdnem az összes falat. Így tágas, szellős, ahogy nekem jó, persze azzal a hátránnyal, hogy nem nagyon lehet külön elvonulni, de én nem is nagyon akarok, és egyelőre nincsen három gyerekem, hogy ez gondot okozzon, tanítani pedig a konyhában szoktam, arra viszont rá lehet csukni az ajtót. Nyáron, amikor hazaköltöztem, apu és a bátyáim segítségével elég szépen felújítottuk, kifestettük, helyrepofoztuk, vettem néhány új bútort bele, szóval nekem már így is megfelel, de elhatároztam, hogy apránként teszek róla, hogy igazán molnárilonkás legyen, és nagyon-nagyon szeressek itt lakni, persze minden pénz kérdése, szóval csak lassan. Most hétvégén 3 projekt teljesült. 

1. Még januárban rendeltem 3 képet a society6-ről, és most vettem hozzájuk keretet. Az igazság az, hogy nem is tudom, mi tartott ilyen sokáig. Na jó, tudom, igazából a helyük megtalálása függött a másik két projekttől. A képeken majd láthatóak lesznek.

2. A konyhámban nincsen túl nagy munkapultom (sőt, alig van), ráadásul az összes konyhai gépem, a mikro, a kávéfőző, a citrusfacsaró, és a vízforraló is a tálalószekrényem pultján foglalta a helyet, azt a pici teret is ellopva a főzéstől ami volt, ezt nagyon utáltam. Volt viszont a konyhában egy sarok, ami üresen, kihasználatlanul állt, itt a háttérben az ablaktól (rendezői) jobbra látszik: 



És ide vettem egy kis rakodóasztalt, rápakoltam 3 gépet, valamint fölé került az egyik kép, amit direkt ide választottam. Az asztalt pedig elforgattam, jobban bekerült térbe, nem tudom, mennyire látszik, nekem jobban tetszik, és jobban is működik így. És így felszabadult egy csomó pult, ahhh. 





3. A harmadik projektről már régebben írtam, talán emlékeztek. A kanapém szélesebb, mint a mögötte, a két könyvespolc közti hely, nem tudom rátolni a falra, így a mögötte lévő tér üresen állt, csak a porcicák gyűjtögetésére használtam, meg a fittlabdámat szoktam ott tárolni. Na és oda vettem egy komódot, végül nem a kéket, ahogy terveztem, mert élőben nem tetszett az a szín, hanem a fehéret, és fura módon valahogy világosabb lett tőle az egész szoba, odavonzza a szemet is. Rápakoltam minden a lakásban talált szedett-vedett dekorációs elemet (majd ezt még jobban kitalálom), és fölé raktam a másik két frissen bekeretezett képet (még nem volt energiám felfúrni őket). Előrébb kellett húzni a kanapét annyival, hogy ki lehessen húzni a fiókokat, de szerencsére helyem az van bőven. És most ilyen. 



Mit szóltok? 

17 megjegyzés:

  1. Nekem mindkettő tetszik, de különösen a komód. Tényleg odaragad az ember szeme, nagyon szép! A képek is jók.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik! Ebben a lakásban én is szívesen élnék.;) 2. Most készülök megvenni a kisebbik változatát az új robotgépemhez. 3. Mi a képek mérete? Rendelni szeretnék én is a napokban és segítene belőni, hogy melyik legyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem találom már az eredeti méreteket, centiben meg tudom mondani, mert pont lemértem a keretek miatt: macska: 33x33 konyhai: 56x43 bicaj: 71x52. Így ki tudod következtetni, hogy melyik méreteket rendeltem, nekem most nincs hozzá erőm. :)

      Törlés
    2. Koszonom a gyors infot! Tokeletes cm-ben is! :)

      Törlés
  3. szerintem szuper lett. A komód meg nekem totál beleszeretős. Ilyen bútorokkal lesz tele a lakásom, ha egyszer lesz <3

    VálaszTörlés
  4. Lovely <3 a kanapé is IKEA? (ha szabad kérdezni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, az valami random helyi bútorbolt, kinyitható egyébként óriási ággyá.

      Törlés
  5. Irigykedem. Ha sok pénzem lesz, keresek egy jó lakberendezőt. Imádom a szép lakásbelsőt, de a kialakításához nincs érzékem, ötletem. Azt tudom max. mi tetszik, mi nem.
    Úgyhogy nálam a nagy vonalak passzolnak (nagyjából) de nincsenek ilyen szép részletek.

    VálaszTörlés
  6. Ilonka ez gyönyörű! Imádom a színeket!

    VálaszTörlés
  7. Nekem ez a (z egyik) kedvenc rovatom, a lakásfelújítós! :)

    VálaszTörlés