2014. június 17., kedd

Addicted to you

Én vagyok az a csaj, aki totál internet- (főleg email-, blogspot- és instagram-) függő, de nincsen internet a telefonján, mert olyan oldszkúl mobilja van, amivel telefonálni lehet, meg sms-ezni, mást nem nagyon. Illetve van menő mobilja is, csak azon nincsen 3G, és telefonálni sem lehet vele, de valahogy ez így kontrollban is tartja a internetfüggését. Ezért a leányzó folyton wifit keres, az éttermekben előbb kéri el a wifi jelszót, mint az étlapot, és a balcsiparton, ahol közel s távol nincsen wifi, azon veszi észre magát, hogy nem a melegtől gyöngyözik a homloka, hanem az elvonási tünetektől. És persze örökre belopja magát a szívébe, aki megosztja vele a 3G-jét. Na szóval ez vagyok én. Illetve ez voltam ma délig. 

Mert elegem lett, és nem voltam hajlandó tovább együtt élni a ténnyel, hogy a hiperszuper okostelefonom max fényképezőgépnek tudom használni, mivel nem lehet kikódoltatni - mindenütt, még a legprofibb telefonos üzletekben is ezt mondták. Illetve hardveresen feltörhető, de mivel külföldön vásároltam, azt csak ott csinálnák meg nekem. Szóval elegem lett. A bátyám talált egy teljesen illegál jailbreaker szoftvert, amiről azt írták, hogy müxik, lementettem a telefonról, amit tudtam, gondoltam, próba, cseresznye, mit veszthetek, legfeljebb tönkreteszem. Ráeresztettem a telefonra a programot, kiírta, hogy hey, it's nice to meet you, greetings from the creators, the magic is happening NOW. A varázslat kb fél percig tartott, a telefonon semmi változás, elmentem, kivágattam a simkártyámból egy pici simet, intéztem a számlámhoz egy L-es méretű internetcsomagot, és pár perc múlva már az utcán sétálva, fagyievés közben hívtam a bátyámat. A féltéglámról. És velem most madarat lehetne fogatni. :)

És mivel a telefonszámok a kicsi nyuszitelefonomban voltak, nem a simen, ezért szépen be kellett pötyögni őket egyenként a szupermobilomba, ami remek alkalom volt, hogy szépen kitakarítsam a telefonkönyvemet. És olyan jólesett kitörölgetni az exem családját, a már-nem-barátokat, az ismeretlen neveket (whothefuck is Marika?), és jó érzés volt bepötyögni, hogy annalight, tamko, lenszirom, meg rotigotin. És képzeljétek, rájöttem, hogy nekem megvan Kiss Tibi mobilszáma, valószínűleg nem fogom hívogatni, de már a tény, hogy bármikor megtehetném is menő, nem? És bár eddig a (kicsi nyuszi) telefonom jobbára a táskám mélyén kallódott lehalkítva, és ezerszer előbb válaszoltam emailre, minthogy felvegyem a mobilt, mostantól nagyon elérhető leszek, és írjatok nekem sms-t, és hívjatok bátran, ok? 

15 megjegyzés:

  1. Jóóóóó :))
    (bár egyszer régen azt írtad h nem szeretsz telefonálni, vagy összekeverlek valakivel? Mert nekem is nehéz ám néha, könnyebben írok sms-t, emailt)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, én voltam az is, de hát azóta egy teljesen új ember lettem, tudod. Meg hát ilyen szupi, funkcionáló telefonnal új perspektívák nyíltak. :) Amúgy annyira hajlandó vagyok már telefonálni, hogy ma úgy kiakadtam valamin, hogy felhívtam a rendőrséget, és bejelentést tettem csendháborítás miatt - nem jellemző rám amúgy.

      Törlés
    2. hú, remélem, kimennek és rendet tesznek!

      Akkor emlékszem arra a posztra - teljesen egyetértettem veled, hogy "majd hív" az illető az milyen már? És ha éppen bevásárolok, wc-n vagyok, bármi? (na persze nekem nincs ilyen szupi telóm hihi)

      Törlés
    3. képzeld, kijöttek pár percen belül, és rendet tettek. mondjuk jobb is így, mert a szomszédaim vérmérsékletét ismerve, szerintem ők már a légpuskájukat tisztogatták.

      Igen, ezek a telefonvárós szituk azért megvannak, és én sem annyira szeretek telefonálni, de ha kell, akkor letudom, és kész. Itt legalább nem franciául kell, az extra stressz volt. :)

      Törlés
  2. Te jó ég! Ez a harmadik olyan poszt, amitől szívritmuszavarom lett. Kiss Tibi? Akibe minden rendes magyar nő szerelmes? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen.
      A barátnőm azzal szívat, hogy stratégiailag fontos pillanatokban emlékeztet rá, hogy ő csókolózott vele.

      Törlés
    2. akkor most megtudtam, hogy nem vagyok rendes magyar nő.

      Törlés
    3. Nyugi, az én életemből is kimaradt az iránta való rajongás, nekem zenei kapcs. miatt van meg a száma.

      Törlés
    4. Anais! Én a barátnőddel szóba sem állok! :)

      Zsoff! Iluska! Próbálom kimosni magam... gondolkozom, hogyan tehetném jóvá. :)

      Törlés
    5. zsofff: bár nem vagy rendes magyar nő, de szeretném olvasni a blogod, lehet? :)

      franciakulcs: hát, én is pont ezzel szoktam fenyegetni! :)

      Törlés
  3. Szerintem Marika a pedikuros volt. Ismeretlen Marikak a telefonba szinte mindig pedikurosok. :-)

    VálaszTörlés