2014. július 23., szerda

Mit vettél már megint?

És azt még talán nem meséltem, hogy nálunk az egész családnak van ilyen bolhapiacos, régiséges fejlövete, apu faliórákat gyűjt (a család, ahol a spejzben is faliórák vannak a falon), a bátyám katonai obsitokat (don't ask), én meg színes konyhai eszközöket és dísztárgyakat. És amikor hazaérünk, mindenki szörnyülködik a másik vásárfiáján. Ez a matrjoska család most a legújabb vadászatom eredménye öccá' forintért (ügyesen alkudtam), annyira tetszik, hogy mindegyiküknek más arca van, tényleg kis orosz família ők.

16 megjegyzés:

  1. jujdecuki az a pici akinek már kötény se jutott csak szoknya!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a mellette álló nővérkéje pedig rendkívül szkeptikus :)

      Törlés
    2. nem is figyeltem, de valóban furcsa fejet vág:)
      Anno pár éve amikor Moszkvában jártam, Matrjoska- dömping volt, mivel náluk ez a No.1 tyurisztajándék, Osama Bin Laden matrjoskától Clinton meg Michael Jackson matrjoskáig volt ott minden mi szem szájnak ingere!

      Törlés
    3. végignézve a tieid fejeit, látok némi tendenciát: minnél nagyobb és kövérebb, annál heppibbek, és még arcpirosító is járt nekik!

      Törlés
  2. nálunk is ilyen a család, apukám a régi rádiókat (meg kütyüket), a barátnője miskakancsókat, borsdarálókat meg kis üvegállatkákat, én meg a cicás és konyhai dolgokat gyűjtöm. néha hajnali 4-kor kelünk, hogy nyitásra odaérjünk, nem normális dolog ez :)

    VálaszTörlés
  3. és hol van ilyen szuper bolhapiac? egyszer voltam az ecserin, de csalódás volt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vácon vasárnap reggelente, itt is sok gagyiság van, de azért van, hogy lehet kincset találni.

      Törlés
    2. Ha egyszer arra jársz, szerintem tetszene a veszprémi (vasárnap reggelente) és a devecseri (szombat és vasárnap délelőtt) piac is :)

      Törlés
    3. Köszi, nem szoktam arra járni, bár már gondolkodtam rajta, hogy Lenszit egyszer betalálom, mikor valami jó koncert van Veszprémben! :P

      Törlés
    4. Én a vácit szeretném egyszer megcélozni és a "bakancsost" Bp-en, de valahogyan ehhez megfelelő lelkiállapotra van szükségem. Kincset keresni jóóó :)

      Törlés
  4. no, ne viccelj, ez nem kacat, a matrojska minden háztartásban alapdarab! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, tudom, csak az én lakásomban már több ilyen kis orosz család lakik. :)

      Törlés
  5. .. És amikor hazaérünk, mindenki szörnyülködik a másik vásárfiáján.
    :D

    VálaszTörlés