2014. július 1., kedd

My beauty minute

Természetesen, mint minden nőt, engem is érdekel minden, ami kencefice. Nagyon-nagyon szeretem tudni azt is, más milyen kozmetikumokat használ, a barátnőimet mindig részletesen ki szoktam kérdezni krémekről, sminkről, parfümökről, körömlakkokról. Garance Dorénak van egy rovata, A beauty minute with..., amiben nők elmesélik a napi szépségpraktikáikat. Hát az annyira izgi! Gondoltam én is elmesélem nektek, én hogyan csinálom a dolgaimat*. Van egy pár dolog, ami nagyon bevált, és hosszú évek óta ragaszkodom hozzá, viszont van egy csomó minden, amiben nagyon rugalmas vagyok, és szeretek is új dolgokat kipróbálni. Most viszont ők a napjaim részei.

Reggel meg szoktam mosni az arcom valamilyen arclemosó tejjel, mintha beszappanoznám, majd lemosom vízzel. Nagyon hosszú ideig Ilcsi arctejet használtam, de szerintem az arctej pont tökmindegy, most épp Nivea van soron. Clinique arckrémet használok (Dramatically Different Moisturising Lotion+ száraz bőrre, nekem nagyon bevált, ő az egyik stabil pont az életemben), és Ilcsi szemránckrémet, amit gyakran éjszakára az egész arcomra használok.



Ha tehetem, The Body Shop tusfürdővel zuhanyozom (most epressel, de az olívás a nagy kedvenc), mert szappanmentes, nem szárítja a bőrt, és olyan illata van, hogy utána még órákig gyümölcsillat lengedez az egész lakásban. Még a vizes bőrömre szoktam babaolajat kenni, vagy Body Shop testápolót használok (most épp grapefruitosat, de a mangós a kedvencem). 

 



Lancome Doll Eyes vízálló szempillaspirált veszek már évek óta. Nagyon drága, de ennél jobb nincsen, nagyon szép, hosszú, természetes pillákat gyárt, és még egy durva szakítást is végig tudtam csinálni elkenődött smink nélkül. Barackszínű krémpirosítót használok (MAC Something Special) mellé, és ennyi az alap sminkem. Ha nagyon jókedvű vagyok, akkor rúzsozni is szoktam: MAC Girl About Town (rózsaszín) vagy MAC Rebel (ami egy sötét, vamposabb cucc). Régebben mindig össze-vissza állt a szemöldököm, és úgy egy éve fedeztem fel a színezett szemöldökgélt, ami úgy néz ki, mint egy szempillaspirál, viszont egy színezett zselé van benne, ami egész nap a helyén tartja a szemöldök szálait. Nem tudom, hogy tudtam azelőtt nélküle élni:). Van egy elég komoly sminkkészletem is, amit akkor vettem, mikor elvégeztem egy sminktanfolyamot, és csupa MAC, de elég ritkán használom, de persze a tudat, hogy ha akarnám, használhatnám, az megfizethetetlen. 

  



Mac Girl About Town

Mac Rebel

Legalább 2 parfümöm van egyszerre, nekem fontos, hogy tudjam váltogatni, most épp a szokásos Cacharel Amor Amor az alap, ami piros, édes, pasiknak nagyon bejön, és nyári illatnak fehér Kenzot vettem, amit régen használtam, és nagyon szerettem, könnyed, levegős, tiszta, áttetsző illat. Viszem magammal napközben is az üvegcsét, és szoktam újraapplikálni, szóval egész nap parfümillatban úszom, ez az egyik védjegyem. Asszem. :)




Este kétbázisú, olajos sminklemosót használok, mert mással nem lehet lerobbantani a szempillaspirálomat, arctejjel arcot mosok, majd arctonikkal (Bioderma Crealine) törlöm át a bőröm. 

           

Ami a sampont illeti, ezt például gyakran változtatom, szinte sosem veszek kétszer ugyanolyan típust egymás után. Most épp Lush Godiva szilárd sampont használok, amitől hosszan illatozik a hajam, és a fürdőszobámban is úgy funkcionál, mint egy illatosító, nagyon szeretem (mint ahogy mindent, ami Lush).  A halbalzsamom Malin+Goetz (korianderes) még New Yorkból, zseniális, és épp kifogyóban, és mivel mostanában nem járok arra, úgy tűnik, meg kell találnom az utódját.  


És... így maradok örökké szép és fiatal. Ööö. :)

*Meg el is akarom kicsit terelni a gondolataimat.

6 megjegyzés:

  1. A kedvenc (és egyetlen) parfümömet neked köszönhetem, de mostantól azt hiszem a szemöldökgélemet is :)

    VálaszTörlés
  2. Noo, mi történt az imádott Cloe seevel?:-) már nem szereted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még mindig az a kedvenc, csak épp elfogyott, és nagyon drága.

      Törlés
    2. Hehe azt én is hiányoltam :)

      Törlés
  3. a szemöldökzselét tuti ki fogom próbálni, köszi:) a szemspirált is kipróbálnám, de biztos nem fogok venni ennyiért :D Amit én fedeztem fel mostanában. effaclar duo + a La Roche-tól, isteni! Én nem használok alapozót, de néha ha van piros folt az arcomon, vagy bármi ami nem oda illő, nagyon jól jön. Minden reggel használom, azóta még szebb a bőröm, ez lett az arckrémem.

    VálaszTörlés
  4. jaj, hát ez nagyon jó kis ötlet, ilyet szeretnék majd én is :)

    VálaszTörlés