2015. július 5., vasárnap

The beach

Van itt a közelben, úgy 10 pernyire tőlem egy olyan Titkos Part, ahol annak ellenére, hogy úgy ismerem a várost, mint a tenyeremet, én is csak néhány éve jártam először. A bejárata ilyen Narnia stílusú, hogy soha nem gondolnád, hogy a Paradicsomba vezet, inkább tippelném hajléktalanok tanyájának vagy szemétlerakónak. Ha mégis veszed a bátorságot, hogy belépj, akkor két perc múlva legszívesebben visszafordulnál, ugyanis derékig érő gaz és bokrok fogadnak, ahogy követed a vékonyka, kitaposott ösvényt, csalán csipkedi a lábad, és annyi szúnyog támad meg, hogy biztos vagy benne, hogy egy csepp véred sem marad, mire odaérsz. Többször is elágazik az út, súlyos döntéseket kell hozni, hogy merre tovább, mert ki tudja, hogy a többi út hová vezet? Aztán át kell sétálni egy kis gáton, itt már nagy a csend, kétoldalt zöld, állott víz, amerre ellátsz, a vízben kacsapár terelgeti a kiskacsákat, nem különösebben félnek. A gát nem folytonos, de van egy picike, keskeny, ingatag palló, amin át lehet lépkedni, alattad a nem túl barátságos possadt víz, és mivel én a bicajt is tolom, nem egyszerű feladat, mindig örülök, ha már mögöttem van ez a rész. Aztán van néhány csúszós, nagyon meredek emelkedő, majd kvázi szakadék a másik oldalon, majd újabb vérszúnyogokkal teli dzsungel, olyan 10 perc küzdelem az egész, de aztán megcsillan a fény a sűrű fák közt, majd egy utolsó szakadék után kiérsz, és ott van. A Part. Egy széles, gyönyörű homok- és sóder borította vízpart, benne egy nagy öböl, ahol áll a víz, csak térdig ér, és lehet strandröplabdázni. Emberek alig, úgy látszik, nem sokan vállalják be érte a sötét dzsungelt, meg a szúnyoghadsereget - de az is lehet, hogy csak kevesen tudnak erről a helyről. Hál'istennek.

Mondtam a lányoknak, hogy úgy döntöttem, elhozom őket ide, de aztán meg kell, hogy öljem őket, nehogy el tudják mondani valakinek, hol van ez a hely. De azért még előtte megkóstolhatják a világ legfinomabb túrógombócát, meg megismerkedhetnek a kiskutyával és a macskával. :)

cressida bell

5 megjegyzés:

  1. na, megölted őket? a posztot olvasva az utolsó napjuk azért jól sikerülhetett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. képzeld, megúszták, nem oda mentünk süttetni a hasunkat. de igen, azért így is jól sikerült nap volt.

      Törlés
  2. Köszönjük... a Kutyát, a Macskát, a mosolyt, a kedvességet, a bringát (a lila foltokat), a dumcsit, a bodzaszörpit, a túrógombócot, a jégkrémet, a "majdnem -Narniát", a napot, a nyarat, a "dudákat", a röhögést, és még sok mindent! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és Ilonkát :) ofkorsz :)

      Törlés
    2. :) nagyon szívesen, nagyon jó volt lányok, gyertek máskor is! <3

      Törlés