2015. szeptember 17., csütörtök

Surprise holiday recap

Annyira jókat eszem most, hogy senkihez nem kell igazodnom, nem engedem magam elcsábulni anyuékhoz, pedig ilyenek történnek, hogy hazaérek edzésről este 9-kor, és itt vár a konyhaasztalomon egy szelet torta meg 4 friss krumplis pogácsa, hát köszi. De most erős vagyok, és azonnal viszem is vissza. Jó, egy pogit azért megkóstoltam, edzés után belefért. Teletömtem a a hűtőt zöldségekkel meg hússal és hallal, és tök jó, hogy mindig akad valami egészséges ennivaló. Reggelire ma megint zöldséges rántotta volt, nem tudom megunni, ebédre őszibarackkal párolt csirkemell párolt sárgarépával és spenóttal, vacsira meg tonhalkrémet csináltam és összevágtam hozzá egy halom uborkát meg paradicsomot. Isteni volt minden. Mondjuk én ezt munka mellett nem bírom ilyen kreatívan intézni, de holnap reggel negyed 7-re (!!!) megyek a barátnőmmel edzeni, szóval igyekszem tartani az egyensúlyt. Vadásztam a Pinteresten új salátákat, és elképesztően nyálcsorgatókat találtam, majd megosztom veletek. 

És kitakarítottam ma végre teljesen, még az ablakokat is lemostam, letörölgettem a polcokat mindenütt, még a hajkeféket is beáztattam szappanos vízbe és megtisztítottam, szóval ragyog minden. Még a ruhásszekrényre vár egy nagy rendrakás, majd hétvégén, ha lesz kedvem. Jellemző rám amúgy, hogy ha bennem káosz van, akkor nagyon fontosnak érzem, hogy körülöttem tökéletes rendben legyen minden. 

Pfff, ne gondoljátok, hogy nem tudom, hogy felelőtlenség így elvesztegetni egy ajándékba kapott napot takarításra, főzésre (meg futásra), de nagyon jólesett itthon gondolkodni, pihenni, szorgoskodni, rendbe rakni magam körül a dolgokat, meg kicsit a lelkem is. Ó, és holnap délután fél1-től hétvége! 


4 megjegyzés:

  1. Őszibarackkal párolt csirkemell párolt sárgarépával és spenóttal? Basszus, néha azért sajnálom, hogy nincs kedvem magamnak ilyeneket csinálni, kva jól hangzik..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) nagyon finom is volt. Nekem ezt úgy volt 20 perc elkészíteni, hogy 10 perc volt, míg kiolvadt a mikroban a hús. Miért nem csinálsz ilyesmit magadnak?

      Törlés
    2. most én is kitaláltam, hogy fogok sokat főzni, például a tegnapi vacsit is reprodukálni, amit étteremben ettünk. És nézegettem a régi képeimet meg jegyzeteket meg mindenfélét és rájöttem, hogy régebben időnként voltak tök jó ötleteim kajára és elfelejtettem őket, pedig tök egyszerűek. Például a répa és gomba pirítva szezámmaggal és tésztával. Idén valahogy a répára vagyok rákattanva, lehet, én is lenyúlom a répa-spenót kombó ötletét.
      Meg azt is kitaláltam, hogy reggelire majd csinálok levest, mint valamelyik keleti országban dívik, de majd meglátjuk, merthát nem vagyok egy morning person, ezt tudjuk. Nade majd hátha a szuper ébresztős app segítségével :D

      Törlés
  2. Nem is tudom, talán lustaságból. Néha azért szoktam sütögetni, de már rég tettem, lehet ráveszem magam megint.

    VálaszTörlés