2015. november 25., szerda

Vallomások

Két nagyon komoly dolgot szeretnék bevallani nektek. Már régóta kikívánkoznak belőlem, hát úgy döntöttem, eljött a napja, hogy színt valljak. 

  • Tegnap az egyik legkedvencebb instagrammerem kiírta, hogy lelép az IG-ról. Nagyon megváltozott a közeg, nem tetszenek neki az újítások, és nem várja meg, míg behány tőle, jó emlékekkel akar távozni, inkább csáó, köszöni mindenkinek a barátságot. És hát dettó. Én az indulás óta (2011) használom, amikor még csak IOS alól működött, és abban az időben még nem volt ciki a szelfi, cool volt napi 20 fotót feltölteni kiskutyáról, kajáról, kávéról, cipőről, az életünkről. Szimpátia alapon ment a bekövetés, a lájkolgatás, és egész pici közösség volt, iszonyú jó arcokat lehetett megismerni. Mára alig maradtak közülük. Nekem zárt az IG profilom, nincs sok követőm, ismeretleneket már nem is jelölök vissza. És már alig használom, ha nagyon akarok valamit mutatni, arra itt van nekem a blog. Az IG felhígult, elcsépelt lett, igénytelen, valahogy olcsó, tele reklámmal. Nem izgat már, nem töltök fel képeket, nem lájkolok (csak a vizslás fiú képeit), és vele sem cukiskodunk már egymás képei alatt (talán emlékszünk, vele ott kommunikáltunk legelőször). Ma feltettem egy képet a hajamról, fura volt, úgy érzem, kit izgat? Szomorú ez kicsit. End of an era. A legkedvencebb applikációm volt.
  • Nem titok, 37 éves vagyok, egy hónap múlva 38 leszek. Az egyik fiú férfi*, akivel mostanában megismerkedtem, 42 éves, 4 évvel idősebb nálam. Korban épp hozzám illő, nem? Hát szerintem nem. Pedig ez egy jó formában lévő 42 éves, extrém sportokat űz, az ingén keresztül láttam a kockákat a hasán, az izmokat a karján, és nagyon jóképű volt. És mégis úgy érzem, hogy az apám lehetne. Mert be kell, hogy valljam magamnak, én sokkal fiatalabbnak érzem magam, mint amennyi vagyok. Belegondolni, hogy maholnap 40 leszek - egyszerűen hihetetlen. Én egy csitrinek érzem, látom magam, mikor a tükörbe nézek, de nem csak akkor, hanem mindig, és egy kölyökképű, laza srácot képzelek el magam mellé, nem egy középkorú férfiembert. Anyukám mesélte egyszer, hogy az a legnehezebb az életben, hogy megöregszel, de csak testben, a lelked, a gondolkodásod mindig 20 éves marad, és ezt nagyon nehéz megemészteni. Hát én fizikailag sem érzem magam annyinak, mint amennyi vagyok, oké, nem 20, de könyörgöm, 38? Most komolyan járjak öregemberekkel**? 
* Konrétan a párizsi amerikairól van szó.
**Senki ne sértődjön meg, nem gondolom, hogy aki 42, az öreg, csak stilisztikai elemként, a drámai(bb) hatás kedvéért fogalmaztam így.  

20 megjegyzés:

  1. En is mindig meglepodom magamon, hogy harmincon folul, meg ket gyerek. De igazan csak azert, mert anyukam ennyi idosen mar komolyabb volt (jo, hat ez nehez, mert most is tok laza.) Szeretem a ferjem, meg mielott felreertesre adok okot, de elvi problemam nem lenni idosebb ferfiakkal. Egyik legjobb baratnom 75. :-) Valahogy minden a viselkedesukon mulik.

    VálaszTörlés
  2. En is ugy erzem h vhol megallt az ido 27-28 eves koromban, es minden evben felhaborodok h kerul a tortara meg egy gyertya. :)
    Viszont, anno 25 evesen jartam egy a faszival, akirol csak azutan derult ki h 37 h orulten egymasba zugtunk es lefekudtunk. Szoval sztem egy 42es is lehet szemtelenul kolyokkepu, pont ugy, ahogyan te sem nezel ki 30nal tobbnek Ilonka ;).

    VálaszTörlés
  3. hát, én tökre megértelek, én valahol a +2 évnél húztam meg a határt magamban (nem húztam meg persze sehol, de valahogy sosem volt annál idősebb pasim) és egyszerűen még véletlenül sem akad meg senkin a szemem, aki idősebb nálam, sem most, sem korábban (amikor még szép voltam) - az őszülő halánték, amire annyian esküsznek, számomra kiábrándító (még jó, hogy már van pasim, mert kizárt dolognak tartom, hogy találnék másik olyat, aki tetszene (azok közül, akinknek én tetszenék) - másmilyet meg minek?)

    VálaszTörlés
  4. 30 után kezdtek érdekelni a nálam fiatalabb férfiak, és ez töretlenül így is marad, nincs ebben semmi furcsa szerintem, mivel nem egyformán öregszünk. Van akihez kegyesebb az idő és az élet , vigyáz magára vagy egyszerűen csak jobb géneket örökölt. Hajrá vizslásfiú :)

    VálaszTörlés
  5. Mondjuk siman elkepzelhetö,hogy ezek a pasik sem erzik magukat 42-nek. Vagy hogy a fiatalabb fiukak ezert nem kezdenek 35+ csajokkal. Ez az eletkor egyebkent is fura dolog, nem talalkoztam meg senkivel, aki ne arrol meselt volna, hogy fiatalabbnak erzi magat, mint amennyi...

    VálaszTörlés
  6. Az én férjem 42 és szemtelenül kölyökképű, szóval ne add fel:)

    VálaszTörlés
  7. Instagrammos rész.. :( engem izgat, tök jó lett a hajad!!
    Mondjuk a mérhetetlen reklámáradat engem is nagyon bosszant.

    VálaszTörlés
  8. esetleg az új hajról egy fotó, ahol nem látszik az arcod?:) kíváncsi vagyok...

    erről a kor dologról én már annyi mindent gondoltam...mert én sem érzem magam annyinak, amennyi vagyok (pont 42), durván nem, szerintem nem is látszom még annyinak, és nekem régebben mindig korombeli, vagy +- 1-2 év barátaim voltak...ehhez képest a mostani 6+, és kinézetre símán kenterben veri a hamvas harmicasokat:) komolytalanságban is:) szóval szerintem is sokkal inkább egyénfüggő ez.

    VálaszTörlés
  9. Én is így gondolom, jórészt genetika, meg persze némi életmód is. Nekem is van olyan ismerősöm, aki 45, de 35-nél többnek nem néznéd, meg az oviban volt olyan ciki helyzet, hogy azt hittem a nagypapa, mert 50+-nak néztem, aztán kiderült, hogy nem, az apuka, és alig idősebb nálam.:-)))

    (Bár olyan is, van, hogy tényleg 50+, és mégis ő az apuka....)

    VálaszTörlés
  10. Egyszer egy tanítványom azt mondta, hogy 26 éves, mire felkiáltottam, hogy Komolyan?! Nemár!, vagy valami ilyesmit, nagyon ciki volt, de mit csináljak, simán 46-nak nézett ki.
    Van ez így nyilván visszafelé is: rajtam is mindenki csodálkozik, hogy 41 vagyok (én is szoktam, bár őszintén szólva nincs sok időm ezeken gondolkozni, ami nagyon jó, mert én aztán bele tudok ilyenekbe csavarodni), mondjuk olyan tök sértőn szokták csinálni, mintha a 41 az már olyan kor lenne, hogy nem is kéne képesnek lennem lábra állni vagy ilyesmi:))

    VálaszTörlés
  11. Bezzeg vagyok, 42 éves. :D

    Én az 51 éveseket tartom "bácsinak", a határvonal mindig tolódik, ahogy növekszik az éveim száma. Mindenesetre én is a jóval (de jóval!) fiatalabbakat szemelem ki magamnak, mert azt gondolom, hogy ők illenek hozzám.
    Az is csak azért volt, hogy egyszer egy 50 éves pasassal futottam, mert állati művelt volt és fiatal volt a külalakja.

    Én már most arra trenírozom magam, hogy hamarosan 50 éves leszek. Nem akarom, hogy padlót fogjak ettől. A 30-on és a 40-en is így sikerült könnyedén átsiklanom. Megrántottam a vállam és azt mondtam, na bumm, leszarom, úgysem tudok mit tenni ellene.


    IG: amen. :(

    VálaszTörlés
  12. Mostanában sokat töprengek azon, miért nincs státusza a középkorúsagnak. Fiatalnak lenni jó, öregnek lenni ok, esetleg cuki, középkorú viszont senki nem akar lenni. Miért ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert szerintem ez egy átmeneti korszak, amivel senki nem tud mit kezdeni. Ilyenkor a legtevékenyebb az ember, gyereknevelés, karrier stb. Pl marketing szempontból a fiatalok és az idősek jóval könnyebben definiálhatóak: az előbbinek még nincs semmije, így lehet buzdítani mindenféle megszerzésére, és persze, hogy maradjon fiatal, és tevékeny.Az utóbbinál meg a korral járó dolgok kb elkerülhetetlenek, akármennyire is fiatalnak is néz ki valaki. A középkorúak meg kérdőjel, mert ilyenkor valszeg már gyerekük van, de mi van ha nem, mert pl a karrierjük koncentráltak, vagy fordítva, nem vagy már fiatal, de még öreg sem, agyrém. És hát szerintem még erőteljesen az van a társadalomban tudatában, hogy huszonévesen szülj, legyen családod, negyvenesen meg illik ettől lestrapálódni, és tisztes anyukának, apukának kinézni.
      Egyébként kisgyerekként mindig azt hittem a középkorúak, azok a 50-60 évesek, és a mai napig irritál ha valaki egy harmincast, negyvenest leközépkorúz.

      Törlés
    2. én is az 50-60asokat hittem kpkorúnak - de azért a magyar átlagéletkort figyelembe véve sajnos teljesen korrekt a 30-40esekre használni :(

      Törlés
    3. Nem tudom, engem nem zavar, hogy középkorú lettem. 44 vagyok, ha ez a közepe ám legyen. De érdekes a szavak atminosulese hétköznapibol cikive. Mi pl 44 évesen is "csajok" vagyunk , ami gimiskoromban sose voltam... Ki hívna minket asszonyoknak? De ez mar nagyon off...

      Törlés
    4. Engem nem zavar, ha itt filozofálgattok a poszt alatt:).

      Törlés
  13. Én, aki szinte mindig fiatalabb pasit választok, be is fogom a számat. :-) Amúgy ugyanezt érzem, de persze tényleg nem a kor a lényeg, hanem a személyiség, mentalitás. Felőlem lehet 42, ha babyface, és van tornacipője. Sok tornacipője.

    VálaszTörlés
  14. Az a baj, hogy a kora/közép harmincas férfiak valószínűleg hasonlóan érezhetnek a fizikailag, szellemileg nagyon fiatalos, de mégiscsak náluk idősebb nőkkel kapcsolatban. Ördögi kör. :-(

    VálaszTörlés
  15. hat, en ismerek oreges 32 eves pasit is, es 'orok srac' tipusu majdnem otvenest:)

    VálaszTörlés