2015. december 23., szerda

Pre-Xmas

A tegnap reggel úgy indult, hogy megtettem a felfedezést, hogy nem csak 1, hanem még 2 (vagy 3, attól függ, hogy nézzük) nap van karácsonyig. Komolyan, teljesen odavoltam örömömben, nem is tudom, hogy sikerült így elnéznem a dátumokat, hirtelen úgy éreztem, kaptam ajándékba egy plusz napot, hogy pihenjek, funoljak, készüljek meg kitaláljam, milyen állásponton vagyok a Karácsonnyal kapcsolatban.

Közben volt róla szó, hogy Pilla eljön, és meglátogat engem meg a miniállatkertemet itt Milonkaföldön, de nem igazán bíztam benne, mert koncertje jár, pasizik, dolgozik, munkahelyi vacsizik, meg alig alszik, így arra számítottam, hogy le fogja mondani, mert fáradt. De aztán reggel bejelentkezett Tinderen Viberen, hogy na akkor mizu, mikor jöhet, annyira örültem. 

Szóval jött, mi a kutyival vártuk az állomáson, romantikusan, ahogy ő szokott engem a Nyugatiban. És aztán csináltam neki ebédet 15 perc alatt, kávéztunk, sétáltunk, ittunk forraltbort a Forraltboros jurtában. Erről a jurtáról már biztosan meséltem, a Főtéren van a téli időszakban, picike ajtón kell bemenni, csupa karácsonyi fény az egész, középen egy igazi sparhelt ontja a meleget, körben farönkökön lehet ücsörögni, van több fajta forraltbor, zsíros kenyér, iszonyat hangulatos. Ráadásul a kutyámat (meg persze engem is) ismerik, mint a rossz pénzt, óriási örömmel fogadják, kap kaját, a többi vendég pedig le szokta simogatni róla a bundát. A lényeg pedig talán az, hogy ez a hely nagyon szépen összehozza a várost, mert mindenki szeret ide járni, az emberek a nap random időpontjaiban szoktak beesni egy pohárkára, van, aki családostul jön, mondjuk vásárlás, vagy karácsonyfahazacipelés közben, este pedig egész sokan vannak, így mindig lehet ismerősökbe botlani és társasági életet élni egy kicsit. Ha erre jártok, ki ne hagyjátok. 

És jó volt, hogy jött Pilla, szuper nap volt, és úgy örülök, hogy mi egymásra találtunk (ha már pasink nincs). És rájöttem, hogy kicsit sem fogom egyedül tölteni a Karácsonyt, mert egy csomó mindenki van, akire számíthatok, barátokra is, családra is. Meg majd ha baj van, nyüszögök itt:).


6 megjegyzés:

  1. Már ezért megéri blogolni. :) Jó a kép, kinézetre is passzoltok egymáshoz. :)

    VálaszTörlés
  2. én úgy imádtam a jurtát, de pár éve minőségi romlást tapasztalok, ami nagyon elszomorít. meg az is, hogy vannak helyek, de valahogy egyik sem az igazi. és minden, ami jó, befuccsol.
    ma voltam n.maroson a csoki boltban, reggelizni vittem egy barátom (hát nem vagyunk egy brunch-os környék), és szomorúan mondta a pasi, hogy nekik sincs forgalmuk, nyáron is alig mentek, a vasárnapi zárvatartás meg végképp betett nekik. amúgy átalakították, be lehet ülni egy kávéra, isteni a szilva lekvár és a croissant is finom, de pl fűtés nincs. :(

    VálaszTörlés
  3. Én is úgy örülök, hogy minket összehozott az internet. Majd ha fent leszünk tinderen, ott is párba állhatunk. :)

    VálaszTörlés
  4. Én is úgy örülök, hogy minket összehozott az internet. Majd ha fent leszünk tinderen, ott is párba állhatunk. :)

    VálaszTörlés