2016. január 9., szombat

You smell nice

Én vagyok a lány, aki parfümillatot húz maga után. Van, aki azt mondja, hogy nekem mindig finom illatom van, de a bátyám szerint nemes egyszerűséggel parfümbuzi vagyok. Egy illat van, amit régen, és folyamatosan használok (Cacharel - Amor Amor), és mellé szoktam venni néhány kedvencet, hogy tudjam váltogatni (Hermés - Un jardin sur le toit / Clinique - Happy / Chloé - See / Kenzo - L'eau). Mivel liter számra locsolom magamra a parfümöt, ezért jó nagy  kiszerelést szoktam venni, mert az éri meg a legjobban, és hát igen, azt cipelem magammal. A Cacharelből pont ezért szoktam vásárolni egy kicsi, 30 milis üveggel is, és azt dobom be a táskámba. 

Mostantól viszont nem kell, mert karácsonyra az egyik barátnőmtől♥ egy csodás ajándékot kaptam. 


Egy pici üveget, amibe át tudom pumpálni a parfümöt a nagy üvegből, és azt tudom magammal vinni, ha Budapestre, vagy bulizni, vagy akárhova megyek, és úgy érzem, hogy bármelyik pillanatban szükségem lehet egy kis plusz illatfelhőre. Ő az:


Úgy működik, hogy a nagy parfümről le kell szedni a kupakot, ott van egy kicsi pöcök, azt be tudom szúrni a kicsi üveg aljába, pumpálni kell, és így átkerül a parfüm a kicsi üvegcsébe. És olyan kicsi, hogy a markomban elfér. Jó, nem?


Egyébként Travalo a neve, és elképzelhető, hogy eddig szatyorban éltem, mert tele van vele az internet, és mindenki odavan érte. 

Úgy működik, hogy

1. a saját parfümös üvegeden a fújókát le lehet szedni (és vissza is lehet rakni majd), és alatta van minden parfümös üvegen egy kis műanyag pöcök, voilá: 


2. A Travalo alján van egy kis cucc, egy műanyagból/gumiból kialakított lyuk, ami tökéletesen zár, ám bele fog majd menni az előbb látott kis pöcök: 


3. Szóval igen, a kis pöcköt határozottan belenyomjuk a Travalo alján lévő lyukba (rossz, aki rosszra gondol):


4. Miután egyesültek, pumpálunk néhányat, vagyis nyomkodjuk a kis üveg fenekét a nagyobb üveg tetején lévő pöcökbe, így gyorsan (5-8 pumpálás) megtelik a kicsi üvegcse. És kééész az utazó parfüm. Nem tud/akar/fog egy csepp sem mellé menni. 


Más kérdés?:)

15 megjegyzés:

  1. Ilyen nekem is van, eleinte jó volt, de aztán több folyt mellé mint jutott bele, az meg nagy pazarlás főleg az én imádott Chanel Coco Mademoiselleemnél:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ez pont emiatt profi cucc, itt nem öntögetni kell, egy csepp sem tud kárba veszni.

      Törlés
    2. Igen, tudom, hisz ilyen az is. Egy idő után mégis melléfolyt vmi csoda folytán.

      Törlés
  2. Ha pontosan bele tudnék célozni, akkor ilyen nekem is kéne. Bőröndben most úgy hoztam át egy nagyobb parfümös üveget hogy betekertem folpackal és beletettem 2 zokniba és a dobozába. Kibírta. De ilyen kis, áttölthető üvegem nincs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De itt nem kell töltögetni meg célozni. Tudod csatlakoztatni a két üveget, néhány pumpálás, és már tele is van a hordozható üvegcse.

      Törlés
  3. Amor Amor nekem is van, egy special edition, mellette jelenleg most 7 másik van, miután kettő kifogyott. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És még én vagyok parfüm-buzi:)). És mi a többi parfüm?

      Törlés
    2. hááát.. van Armani - Code, Dolce&Gabbana - The One és Pour Femme, L'Occitane - Verbena, Yves Saint Laurent - Black Opium, Women's Secret - Feminine, The Body Shop - Coconut és a Cacharel - Amor Amor Forbidden Kiss
      nem teljesen vagyok normális, az is biztos. :D

      Törlés
  4. Jaj, ez de jó! Tudnám használni a nagy kiszreléses Bvlgarinál, mert végtelen helyet foglal a táskában és annyira nem szeretem az üvegét sem... csak azt nem lehet szétszerelni, egyszer próbáltam egy üres üvegen, de csak annyit értem el, hogy eltörtem. :'( De lehet én voltam bamba.

    VálaszTörlés
  5. Komolyan, mintha egy befőttesüveget ajánlgatnék, hogy abba öntögessétek a parfümjeiteket, és azt vigyétek magatokkal:). A Travaloban pont az a lényeg, hogy nem öntögetni kell, mert ez pont erre van kitalálva, végtelenül profi kis cucc, nem az hogy egy csepp sem fog, hanem egy csepp sem TUD mellémenni, kárba veszni. És a parfümös üveget sem kell hozzá szétszedni. Na majd mindjárt csinálok még képeket/tutorialt a használatáról.

    VálaszTörlés
  6. OK, megnéztem videón, ez jó!
    https://www.youtube.com/watch?v=SLmCyYrc7qQ

    VálaszTörlés
  7. Igen, van kérdés: hol lehet kapni??? Travalot természetesen.:) Ezek szerint eddig én is szatyorban éltem. Hogy tudtam eddig meglenni nélküle??? (A parfümökhöz való viszonyulásunk teljesen megegyező.)Gyöngyvirág

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt asszem DM-ben vette a barátnőm, de gyanítom, hogy más drogériákban, parfümériákban is kapható (Marionnaud, Douglas). Vagy online tudsz venni: http://www.iparfumeria.hu/travalo/

      Törlés
  8. Ez nekem is új, de ki fogom próbálni, de a lényeg, hogy szuper a körmöd! 😊

    VálaszTörlés