2016. április 22., péntek

Csokiba mártott eper

Uh, nem is meséltem, milyen desszertet csináltam hétvégén. Ott, ahol régen laktam, volt Godiva, ami egy cukrászda, és náluk lehet csokiba mártott epret kapni szép kis papírtölcsérekben, van étcsokis, tejcsokis, fehércsokis. És nem tudom, hogyan lehetséges, de sosem ettem. 


Na és hétvégén volt itthon egy nagy halom finom, friss, mézédes eprem, meg egy tábla tejcsokim, és nekiálltam. 


Mikróban felolvasztottam a tejcsokit, az epreket felszúrtam fogpiszkálókra, belemártottam őket a folyós csokiba, a pálcikák másik felét egy tiszta, sűrű szövésű szivacsba dugtam míg megszilárdult a csoki (2 perc, kicsit bedobtam a mélyhűtőbe is). 


Anyu azt mondta, még sosem evett ilyen finomat. De tényleg, a csoki meg az eper együtt maga a mennyország. 

Kipróbáljátok?

6 megjegyzés:

  1. Még szép, hogy kipróbáljuk :) remélem, már jobban vagy!

    VálaszTörlés
  2. Ilyen Godiva cuccot New Yorkban láttam, de valami eszeveszett drága volt :(. Milyen csokiba mártogattál?
    (Amúgy ajánlom a Carte d'Or belga csokifagyiját megszórni friss eperrel, vagy végszükség esetén a Sparnak van saját márkás piros bogyós gyümölcs mixe - fagyasztott málna, szeder, ribizli és áfonya - isteni!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen lidlis alap tejcsokit olvasztottam meg. Úbasszus, köszi a tippeket, csorog a nyálam.

      Törlés