2016. augusztus 24., szerda

Bye-bye, Gyuszi

Már két hete küzdök a torokgyulladással, tegnap már egész komolyan el voltam keseredve, mert rosszul is éreztem magam eléggé. Délután bementem két gyógyszertárba is, mert Pilla ajánlott egy cuccot, ami a kolléganőjének bevált, de nem volt egyik helyen sem. És akkor félig ráfeküdtem a pultra, és mondtam a gyógyszerésznőnek, hogy teljesen el vagyok kenődve, egyre rosszabb a torkom, már mindent kipróbáltam/beszedtem, és most már adjon valamit, ami segít, mert kezdem feladni, és nem szeretnék torokgyulladásban elpatkolni. Látszott, hogy átment az üzenet, mert úgy egy percig nézegette a polc torokgyulladás-elleni szekcióját, majd megfordult, és komoly képpel azt mondta, hogy ha a gyerekeinek fáj a torka, ő fagyit szokott nekik adni. Egy darabig azt hittem, hogy viccel, de nem. 

Délután találkozóm volt a régi roadunkkal*, aki egy cukimuki srác, a zenekar 5. tagja volt, a világ legviccesebb embere és az egyik legjobb barátunk, végigturnéztuk az egész országot és óriási kalandjaink voltak, de 5 éve nem láttam, mert külföldön él. De most összefutottunk tinderen (ahhaha), mert itthon van épp, szuperlájkolt, dumáltunk és találkoztunk. Vettünk üdcsiket, és pont volt ott egy jégkrémes pult is, úgyhogy feltankoltam, bepusziltam, miközben dumáltunk, és láss csodát: mára már tök jól vagyok. 

Nos, én a nem tudom, hogy vajon placebo ütött-e be, vagy ekkorát fejlődött az orvostudomány, és már jégkrémmel gyógyítják a torokgyuszit, esetleg az Anker'tben elfogyasztott két minőségi GT** tett velem csodát, vagy két hét alatt a törött csont is beforrt volna magától, de iszonyú jó érzés, hogy jobban érzem magam.

*ő az, aki pakol a zenészek helyett, meg pótolja a koncert közben elfogyott italokat, a második funkció szerintebb fontosabb
**gin tonic

12 megjegyzés:

  1. én is mindig fagyit eszem/adok torokfájásra. (y) azt hittem, ezt mindenki ismeri, mint ahogy a hányásra kólát is. :)
    örülök, hogy jobban vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! a kólát ismerem:) most már ezt is.

      Törlés
    2. Másnapra/hányásra kóla. - Avagy fröccs, liter tej és valami ütős fejfájáscsillapító.. :D
      Torokgyuszira fagyi/jégkrém. :)

      Vidéken mindig ezeket nyomjuk- :D

      Törlés
  2. Hát bizony én is fagyit\jégkrémet adok a gyerekeknek torokfájásra. :D Változik a világ. ;D
    Orrdugulásra éjjel sapka és nyitott ablak télen,lázra meg kitakarózás.A legjobb trükkök jó orvostól.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lázra én a meztelenül összebújást is szoktam alkalmazni.

      Törlés
  3. az öcsémnek, amikor kivették a manduláját, akkor is kötelező volt fagyit enni. Anyám ki is akadt, mert nemadunkcukrosatagyereknek, de kötelességtudatból, mertazorvosaztmondta mégis kapott sok-sok fagyit az öcsém. Meg akkor már apu is. Én nem vagyok nagy fagyis, de a apu kedvességből segített fagyit enni az öcsémnek anno :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amikor kivették a mandulám, akkor nekem is azt kellett, de az egy seb, ez meg egy vírusos gyuszi, az más, nem?

      Törlés
    2. igen más, nekem is meglepő amúgy. Tegnapra nekem is megfájdult a torkom, netes vírus lehet :D
      Nem értem én ezeket a tudományos dolgokat.

      Törlés
  4. azonnal rájöttem, mi az a GT :) - épp segíthet a fagyi is, de a GT is :)

    VálaszTörlés
  5. En is ezzel kuzdok epp.. amugy virus fertozesnel kb 14 nap alatt eri el az immunvalaszod azt a szintet, h kiirtja a betolakodokat, es gyogyultnak erzed magad. Ez mondjuk szamomra rossz hir, mert meg csak a harmadiknal jarok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uh, szegény. Én nem tudok tanácsot adni, mindent toltam, gyömbért, mézet, citromot, gargalizáltam, nyomtam calciumot, vitaminokat, gyulladáscsökkentőt, semmitől nem lett jobb, éjjel úgy kapart, h nem tudtam aludni. Kitartás:)!

      Törlés
    2. propolisz tinktúra. én a bölcsességfog-műtéteim után is azzal ecseteltem a sebeimet, mert terhesen nem akartam antibiotikumot szedni (meg amúgy sem). amellett, hogy az egyik legerősebb természetes baktériumölő, fájdalomcsillapító hatása is van. (meg immunerősítő persze.)

      Törlés