2016. december 14., szerda

Things that make me go mmmm

  • Dupla lyukasórám van, így hazajöttem egy kicsit. Beraktam karácsonyi zenéket, meggyújtottam a vaníliás gyertyát, elindítottam egy mosást, elmosogattam, beszélgettem anyuékkal, morzsolgattam a kutya fülét, telefonáltam a pasimmal, kilakkoztam a körmöm. Annyira jó lopni egy pici időt itthon így napközben, ha ezt gyakrabban csinálhatnám, valószínűleg sokkal jobban viselném, hogy szinte mindig a 8. órában végzek. 
  • Egyébként tegnap is volt ilyen, és akkor meg elmentem a városba, sétáltam egy kicsit a városban, megnéztem a Duna-partot, vettem apróságokat a csajoknak, és még hazaugrani is volt időm, igaz kábé csak annyi, hogy nyomjak egy puszit a kutya orrára meg igyak egy habos kávét, de már ennyi is feltöltött annyira, hogy sokkal lelkesebben menjek vissza a maradék óráimra. 

  • Tegnap voltunk az Ikeában, nem is voltak sokan, ami nagyon kellemes meglepetés volt. Az már mondjuk kevésbé, hogy a gyönyörű csomagolópapírokból és szalvétákból, amiket a honlapjukon kinéztem, semmi nem volt kapható, cak rondák voltak, nem is vettem ilyesmit. Vettem viszont teljesen indokolatlanul egy csodaszép ágyneműt meg egy piros rénszarvast, amit már tavaly is kinéztem, de aztán nem vettem meg, de most le volt árazva. Aztán kiderült róla, hogy nem rénszarvas, hanem kecske, hát, nem tudom, szerintem ez nem egyértelmű, bár sosem voltam fényes biológiából. 
ja igen, meg a körmeim
  • Vettem az Aldiban sütőtökös hummuszt, isteni finom.

Folyt. köv. de most muszáj visszarohannom dolgozni. 

9 megjegyzés:

  1. szerintem inkább kecske, mint rénszarvas - de ebben az esetben kevésbé determinál a nomen est omen - amúgy meg színcuki :)

    VálaszTörlés
  2. Hat, ha ez kecske, akkor annak eleg elcsszett, mert hianyzik a hosszu szakalla;) de renszarvasnak tok mas a szarva;) most hogy ezt igy megszakertettem, szerintem ez egy, őőő, timbuktuban oshonos kecskeantilop.

    VálaszTörlés
  3. Kecske az, a svedek minden karacsonykor nagy, szalmabol keszitett karacsonyi kecsket allitanak a varosok föterere, amiket aztan jol felgyujtanak a vandal ifjak. Allitolag mar fogalasokat is kötnek ra, hogy hany nappal a felallitas utan eg hamuva.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Yule_Goat

    VálaszTörlés
  4. Az egyeztetes es helyesiras nem megy ma.

    VálaszTörlés
  5. Deszeretem ezt a számot! (things that makr you go)

    VálaszTörlés
  6. én ezt a cuccot nézegettem a honlapom, nevettem, h 10ezer Ft és mondtam a többieknek, h nem igazán tudom eldönteni, h ez mi, nyúl vagy rénszarvas...erre a kolléganőm: dehát oda van írva, h kecske :)
    http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40326488/

    VálaszTörlés
  7. Bakkecske. Skandináviában ő helyettesítette a krampuszt (merthogy hasonlít, szarv és szakáll ugye; ezen mondjuk épp nincsen, de a hagyományoson van) Mostmár csak megszokásból teszik ki, nem is nagyon tudják megmagyarázni miért, szokás és kész.

    VálaszTörlés
  8. Bakkecske, merthogy Thor isten szekerét két kecskebak húzta, Thor pedig fontos szereplője volt a téli napforduló (Jul / Yule körüli pogány ünnepkörnek. Thor háttérbe szorult a kereszténységgel, a kecskék maradtak.

    VálaszTörlés
  9. Molnár Ilonka! Már 2 órája olvaslak. /Most hajnali 2,10 van!/ Nagyon színes, kellemes stílusban írsz. Valahogy én is így terveztem az életem, anno. Szingliként. Tanítani, élni... Élvezd ki ezt a kegyelmi állapotot, mert később, család mellett már nem lesz rá energiád. Más lesz a fontos!:) Sz.Ilonka

    VálaszTörlés