2017. április 27., csütörtök

Helyzetjelentés

Nem ez e hét lesz az, amiről az unokáimnak mesélek majd. Vagy mégis, mert ma délután a suliból hazafelé nagyon megkergetett egy igen harcias kutya, mikor biciklivel száguldottam, de sikerült megőrizni a hidegvérem, megálltam, amivel láthatóan nem tudott mit kezdeni, és akkor elzavartam. 

  • Örülök: ...a héten sokat dolgoztam megint, és a kompenzációt a mozgásból származó endorfinokból kaptam, voltam edzeni, jógázni, holnap is megyek. Megint járok hetente egyszer az edző csajhoz, mert nem elég változatosak a gyakorlatok, amiket akkor csinálok, ha egyedül edzek, és bár most nagyon jó formában vagyok, szeretnék még jobban fejlődni, csak nem tudom, hogyan. A mozgásnak köszönhetően úgy alszom, mint a bunda, úgyhogy zen vagyok, reggelente úgy kelek, hogy ohmmmm. Ebből mondjuk ma eléggé kilendítettek, de nem hagyom magam.
  • Szomorú vagyok: ...az én kedvemet most, hogy itt a tavasz, 3 napos hétvégénk lesz, és közeledik az év vége, nem nagyon lehet elrontani. 
  • Tervezem: ...a kissé túlzsúfolt múlt hétvége után nagyon jó érzés, hogy nincsen programom hétvégére, illetve Mikével tervezünk némi laza krúzolást, evést meg mozizást szombaton, de ennyi. Bicajozni szeretnék, inni egy fröccsöt a parton a cuki helyi arcokkal, nagy, világmegváltó beszélgetéseket, meg sok-sok időt a kutyával meg a családdal. Jövő héten nem is lesz tanítás egyáltalán, mert mindenféle sulis programok lesznek, utána pedig 1 hét érettségi szünet, szóval most akkor két hét lazulás következik.
  • Can't wait:  ...holnap suli és edzés után citromfüves, lime-os, kókusztejes thai húslevest fogok főzni rengeteg zöldséggel és korianderrel. A héten csodálatosan fegyelmezetten ettem (némi pavlovát meg palacsintát leszámítva), szóval mindent megérdemlek. Körülbelül ez a recept lesz (éhesen ne nézzétek meg a képeket), csak tészta nélkül és csirkével, bár én általában elolvasom a receptet, aztán megfőzöm, ahogy én érzem. 
  • Izgi: ...a végzősök a jövő héten jönnek utoljára, és bejelentkeztek szerenádozni. Az jó buli szokott lenni, őket meg különösen imádom. 
  • Mázli: ...úgy volt, hogy egy cuki anyuka jön velünk osztálykirándulni, de kiderült, hogy az egyik fiatal pasi kollégám felszabadult akkorra, mert az ő osztálya nem kirándul, megkérdeztem, és ő szívesen eljönne velünk. Ő az, akivel tavaly kint voltam a Bocuse d'Or-on, nagyon jó fej, ráadásul nagyon jól főz, és akarunk bográcsozni - úgy örülök. Amúgy most, hogy elkezdtem a részleteket leszervezni, egyre jobban van hozzá kedvem, és a kölykök is lelkesek. 
reggeli, meg reggeli napsütés

ő onnan őrzi a házat

megejtettük az év első fürdését a Dunában. mármint ő.

reggeli II. szalvéta a Tiger-ből

3 megjegyzés:

  1. De hogy zavartad el a kutyust? Mi a titok egy ilyen helyzetben?
    (én rohadtul félek többnyire, de ja tudom, pont azt nem szabad, mert megérzik)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem nincs nagy titok:) megálltam, ettől ő is, és rákiabáltam

      Törlés