2018. november 8., csütörtök

nem a legpozitívabb, bocsi

Rendkívüli módon nyűglődöm. Nem tudom, hogy csinálom, de onnantól, hogy megszólal reggel a telefonom 6 előtt, odáig, hogy hulla fáradtan ágyba hullok 11-éjfél körül, úgy érzem, hogy egy perc megállás sincsen. Ez nyilván nem igaz, inkább talán igazán feltöltő, egyedül töltött énidőm nincsen. Esküszöm, hogy a legnyugalmasabb időszakom a bicajút a suliba, és aztán délután hazafelé: mozgok, csodálom a várost és gondolkozom. Fura nekem még mindig, hogy hosszú egyedüllét után most megint együtt élek valakivel, és persze imádom, de sokszor nehezen viselem, hogy sosincs igazán nyugi. Ráadásul ezer programunk van, mindig menni kell valahova, intézkedni, készülni valamire, meg szocializálódni, vacsi, társasjáték, bevásárlás, háztartás, vendégek, és bár tök jó, hogy ilyen izgalmas minden, néha úgy érzem, nem bírom a tempót. És most majdnem leírtam, hogy majd úgy szervezem, hogy ekkor és ekkor legyen egy délutánom egyedül, de igazából az van, hogy másfél hétre előre nincs olyan nap, mikor ne lenne valami. Arról nem is beszélve, hogy szombaton is (teljesen értelmetlen) suli - nem is annyira magamat sajnálom, inkább a gyerekeket. Most van két lyukasórám itt a suliban, de nyilvánvalóan nem arra lenne szükségem, hogy itt üljek a képernyő előtt, és stresszeljek azon, hogy blogolás helyett inkább az e-napló elmaradásaimat kellene rendbe raknom.

Rengeteg junkot és édességet is eszem az időhiány miatt, attól is rosszul érzem magam, és egészséges életmód szempontjából egyszerűen nem találok vissza magamhoz, pedig olyan jól szokott menni. Tegnap végre volt időnk bevásárolni, úgyhogy ma hoztam magammal egy csomó felszeletelt sárgarépát, uborkát meg almát, és komolyan, semmit nem tudok elképzelni, ami jobban esne, mint a ropogós zöldségek. Edzeni sem voltam pont egy hete, pedig amikor elmegyek, az olyan szuper, hogy mindig megfogadom, hogy járok hetente háromszor... Á, hagyjuk is. 

Az ideális munkanap egyébként az lenne, hogy elhozom magammal az edzőscuccomat, suli után azonnal elmegyek edzeni (a Corvinnál van egy terem, amit nagyon dicsérnek), hazatekerek, csinálok egy salit, majd fetrengek a kanapén és sorozatokat nézek, miközben sül valami finom almás, esetleg banános süti. Este 9-kor már ágyban lennék, egy órát olvasnám a könyvem, 10-kor már aludnék. Természetesen semmi esélyem ilyen napra a közeljövőben.

Ma egyébként nálunk alszanak a kölykök, a pasim keresztgyerekei, elutaztak a szüleik. És amúgy az jó lesz, mert már begyúrtam a túrós pogácsa tésztáját, és majd fetrengünk, társasozunk meg filmezünk, és ez pont olyan program, amire ki vagyok éhezve, de nekem pont ma értekezlet van estig, fogalmam sincs, mikor kerülök haza, gondolom, csak 8 körül. 

És van egy szép kis szürke, domború-szívecskés bögrém, nagyon szeretem, Olívtól kaptam talán két éve karácsonyra, azt használom itt a suliban. És basszus ezer bögre van a konyhában, de az enyémet mindig használja valaki, sosincs a helyén, vagy látom, hogy piszkos, esetleg pont el van mosogatva, tehát használták - de miért pont az enyémet? Értem én, hogy szép, de én akarom belőle a mandulatejes kávémat inni. Na és képzeljétek: három napja nincs meg, félek, hogy valaki végleg beleszeretett. A világ egy borzasztóan küzdelmes hely.*


 *tudom, hogy fogalmam sincs a küzdelemről, de hadd legyek drámai

11 megjegyzés:

  1. Drága Milonka,
    és mi lenne, ha lemondanál egy-két programot a közeljövőben, illetve ha megbeszélnéd a Kedveseddel, hogy a már betervezett programok lefutása után másként, lazábban tervezettek, mert Neked jobban esne úgy. Kérlek, lelkiismeret-furdalás nélkül tedd magad mindig (vagy ahányszor csak lehet) a fontossági lista első helyére, hidd el, megtérül, százszor, ezerszer!
    Szeretettel,
    Bea

    VálaszTörlés
  2. Igen, lassíts
    Főleg, hogy igényed van rá
    Jó, hogy sok a program, de úgy tűnik ez most nem jó neked

    VálaszTörlés
  3. De amugy a pasid nyuzsog ennyire vagy ez csak igy kialakul? Sztem is lehet nyugodtan nemet mondani, nem kell minden nap porogni vhol, foleg hha nyugos es faradt leszel tole, nem pedig feltoltodott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez az időszak most valahogy ilyen, így alakul. tudok nemet mondani, szoktam is, csak most mindegyik olyan, h ezer éve nem találkoztunk, vagy egyedi/egyszeri eset, muszáj valamire készülni... ja, most ez van. a pasim lenne a legboldogabb, h itthon fetrenghetnénk a kanapén, de igen, az ő környezete aktív szociálisan nagyon, nagy, aktív baráti kör, család stb.

      Törlés
  4. Nehogymár te kérj bocsánatot, amiért "nem a legpozitívabb" a poszt :)

    VálaszTörlés
  5. Ha már van egymás után 3 olyan nap, hogy nem hagynak békén (=nem lehetek egyedül), már előre azt várom mikor jön el a 4.nap. Ez Nálad tetezve az együttéléssel. Ez brutál váltás, annyira megértelek. Nem lehet ezt így bírni, mert utána kinő mind a 7 fejed (magamból kiindulva).

    VálaszTörlés
  6. kedves Milonka,
    tényleg mind az ezer programon részt kell venned/vennetek?!

    ügyeket intézni sajnos kell (én is úgy bírtam ma rávenni magam a bankra, hogy előtte voltam a kedvenc helyeimen, megnéztem az őszi városrészt... aztán 5 perc alatt elintéztem a dolgomat egy halál cuki ügyintézővel :) )

    a bevásárlást, talán részben elintézhetnétek házhozrendelősen is. összeválogatod a neten, közben illatgyertya, tea, szól valami a szívednek kedves...

    szocializálódás meg programok. most komolyan! ezek mind családi szülinapok, esküvők, temetések, vezérigazgatói meetingek......, hogy muszáj ott lenni rajtuk?!?! mert ha nem, akkor mit vesztesz/vesztetek, ha nem mentek el egy-egy ilyen programra? hm? :) vagy ha a pasidnak el is kell mennie rá, szerintem meg tudnátok beszélni (nekem eddig úgy tűnt, hogy simán meg tudjátok oldani ezeket), hogy te egy-egy programot kihagynál... és jöhet egy agyagmaszk, egy trutyis banános pakolás, amit nem okvetlenül kell a pasiknak látni... pizsiben punnyadva valami nyálas "csajos film" a kanapén...

    pihenj, és valahogy tarts egy kis szünetet/énidőt a hétköznapokban is. <3 :)

    VálaszTörlés
  7. Két pici gyerekem van. Egyrészt miattuk nulla programom van, másrészt nulla pihenés, egyedüllét, töltekezés. Hiányzik az egyedül lét, egy éjjel egyedül stb. De majd pár év múlva ..

    VálaszTörlés
  8. A bogret ha meglesz tartsd az asztalodon.

    VálaszTörlés
  9. Nekem is volt ilyen idoszakom, az a pasim nem birta elviselni az otthonlétet, a nyugit, heti 3x ultunk be egy bambira a haverjaival... :D Huu szep lassan kivontam magam nehanybol, de furan hatott. Probalj pihenni, nehogy lebetegedj, en a porgestol le szoktam. Semmi sem kotelezo :) vagy nevezzetek ki fix x napot programra es semmittevesre:)

    VálaszTörlés