2019. április 13., szombat

itthon, otthon

Tegnap este pedig hazajöttem Vácra, hogy enyhítsem a kutyahiányomat, meg megnézzem, hogy milyen az élet itthon. Még mindig nagyon furcsa érzés, hogy már nem itt lakom - illetve az a furcsa, hogy már egyáltalán nem furcsa. Nagyon-nagyon szeretem a mostani életünket, a miniatűr, de rendkívül praktikus lakást, ahol már attól kupleráj lesz, hogy a fotelen hagyod a pulcsidat, bírom a közös reggeleket, amikor Barni egy órával (!) korábban kel, hogy én 6-tól nyugodtan tudjak készülődni a fürdőszobában, és mire kijövök, ő már hangosan énekelve, ezerrel pörögve pakolászik, nagyon szeretem az estéinket, a kártyacsatákat, a sok színházat, a spontán csavargásokat, meg hogy nyugodt szívvel, hiányérzet nélkül képesek vagyunk este 9-kor bemászni az ágyba. Nagyon szeretem Budát is, meg a környéket, mondjuk jó lenne egy lidl, vagy egy szuper piac sétatávolságra, de itt a fonódó a ház előtt, és az azért eléggé jó. És a sulink és a ház közti 8 kilométert, meg az útvonalat is nagyon szeretem, pont mondta Pilla pasija a múltkor, hogy kicsit sajnálja, hogy ilyen közel lakik a munkahelyéhez, milyen jó lenne hosszabban bicózni reggelente - de tényleg, szerintem nem lehetne ennél jobban kezdeni a napot.

Apropó, reggelz: egy ideje reggelente, munka előtt járok edzeni hetente háromszor, ami azt jelenti, hogy 5-kor kell kelnem, és 6-kor már kezdem az edzést - azokon a napokon kb kétszer annyi energiám van, mint a többin, és szinte mindig megjegyzi valaki, hogy mennyire kipihentnek tűnök. Hát ja, jó lenne ez így, és tény, hogy a magántanítványok (még mindig van szabad kapacitásom, ha valaki szeretne) meg a főzés mellett nem igazán jut rá időm délután vagy este, de az 5-ös ébredés azért az hosszú távon szerintem nem embernek való.

Hoztam haza egy hegynyi javítanivalót, vizsgát, esszét, dolgozatot, ami némileg csökkenti a komfortérzetemet, de majd megcsinálom gyorsan (haha), és akkor lehet bűntudat nélkül fetrengni meg kutyázni.

5 megjegyzés:

  1. Lehet hogy nem vagyok ember... A gyerekei, immár gyerekeim 3 éve kelnek minden nap vmikor 4 és 5 között. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár nyilván más egy kemény edzés, mint meseolvasás plusz szoptatás stb. De én is dőlő ki este 9kor.

      Törlés
    2. jézusom, ezt egyáltalán nem így értettem:) keveset aludni, hosszú ideig állandóan korán kelni szerintem mindenképp pokol.

      Törlés
    3. Ki lehet bírni, bár azért már várom ,hogy magamtól ébredhessek.

      Törlés
    4. Jajj, és nem ironizáltam. Tényleg kemény lehet reggel edzeni. Nekem sose ment. Valahogy a sportot sose sikerült beépíteni az életembe. Most meg aztán pláne :-))

      Törlés