2019. augusztus 6., kedd

last night

Tegnap este találkozóm volt Tamkoval meg Violettel. Felnéztünk Tamkohoz egy aperitifre, találkoztunk Bonival meg Z-vel, és kicsi híja volt annak, hogy botrány lett a kinder tojásból, amit ajándékba vittem Boninak, és amit nem ehetett meg vacsora előtt. Talán van, aki emlészik, hogy vendégeskedtem náluk egyszer Metzben, és azóta is egészen sokszor találkoztunk, úgyhogy nem is igazán virtuális ismeretség már a miénk. Aztán hármasban elsétáltunk a Rákóczi téri Oinosba, és ott vacsiztunk - nagyon fura ez a hely, görög a neve, de közben olasz, ráadásul belülről gyönyörű, és a Violettel megfelezett pizzánk is finom volt. 

Nagyon vicces dolgokról beszélgettünk. Én egy erősen OCD-s pasival élek együtt (nem tudom, meséltem-e már, hogyan diagnosztizáltam, meg a számos vicces sztoriját, ha nem, akkor szóljatok, és mindenképp mesélek majd), szóval láttam már ezt azt, de mikor a lányok mesélték, hogy legszívesebben vinnének saját fésűt és ollót a fodrászhoz, és hogy nem lehet a fogkefét egy légtérben tárolni a wc-vel, azon azért nagyon nevettem. Mondjuk az este hatásaként hazafelé nem ültem le a 4-6 villamoson.  

A mángoldból pedig ez lett, szerintem is teljes mértékben spenót-ízű:

before

after 

16 megjegyzés:

  1. Na ezért nem járok már manikűrre. Egyik se ütötte meg a mércét🙂

    VálaszTörlés
  2. a fogkefét én sem merném egy helyen tárolni a wc-vel, a natgeon sajnos láttam egy mûsort, megmutatták, mennyi fekália ‘baci’ került a sörtékre. 🙈😃

    VálaszTörlés
  3. Mivel úgy emlékszem, hogy tejmentesen étkezel, itt megragadnám a lehetőséget, hogy megkérdezzem: mi az a tejszínnek látszó valami ami illik az - általam em ismert de ezek szerint - spenóthoz hasonló zöldség ízvilágához?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. laktózmentes tejszín! de van a dm-ben többfajta növény alapú tejszín, de Barnit nem szoktam azokkal terrorizálni, csak ha külön főzök magamnak.

      Törlés
    2. tudom, nem engem kérdeztél, de én a spenótos tésztához úgy szoktam csalni, hogy rizstejet sűrítek kukoricakeményítővel és hozzáadok mindig egy kis fűszert, hogy ne legyen annyira rizs ízű (bár én a rizstejet már megszoktam). De volt már az egyik dm-es, ami nekem is ízlett, csak mindig megmaradt a fele és dobhattam ki, mert elfelejtettem felhasználni később :S De aki nem lüke, azoknak érdemes ezeket kipróbálni :D

      Törlés
    3. Az a baj hogy a rizstej édeskés nekem csak a borsohoz jön be. Kókusz dettó. Nekem teljesen tejmentes verziók kellenének laktóz nem elég ezért kísérleteztek most.

      Törlés
    4. de a tejszín is édeskés, nem? én vennék a dm-ben több fajtát, hátha bejön valamelyik, de tényleg, volt szerintem legalább 5-6 fajta. sok sikert, esetleg írd meg a tapasztalatokat, kíváncsi vagyok (te blogolsz?).

      Törlés
    5. Igen, végülis lehet hogy a spenóthoz pont jó, mert ahhoz tesz az ember fokhagymát. Még nem próbáltam. Egyelőre a zöldbab, brokkoli és tök amihez képtelen voltam megfelelő helyettesítőt találni (speciel ezekbe tejföl helyett) de még csak most kísérletezgetek 2 hete, mert most kell átállnunk.

      Én blogolok (bár már ritkábban) de teljesen más, kisgyerekes téma.

      Törlés
    6. én attól szívesen olvasnálak viszont:)

      Törlés
    7. FElla, a Creme Vega az Aldibol? (tejföl helyett)

      Törlés
  4. :))) Látod, másoknak is vannak higiéniai fenntartásai

    VálaszTörlés
  5. Én mostanában gondoltam rá, hogy étterembe vinni kellene saját evőeszközt.

    VálaszTörlés