2020. január 2., csütörtök

10 év - part 2.

2017 decemberében, karácsony előtt 1 nappal ismerkedtem meg Barnival. Előző éjjel Katával támasztottuk a pultot a törzshelyünkön, úgyhogy kissé kialvatlan voltam és nyűgös, ő meg olyan szűkszavú volt a tinder-chaten, hogy fogalmam sem volt, mire számítsak. De együtt ebédeltünk a Kisparázsban a Jókai utcában, ami nagyon jó volt, a többi meg már történelem. Tavaly nyáron össze is költöztünk nála, Budapesten, a blogomon keresztül pedig megtalált egy szuper állás az egyik legjobb Budapesti középiskolában, szóval 2018 őszére minden a feje tetejére állt. 

Viszont éreztem, hogy mintha ezt az egész tündérmesét kívülről nézném csak: nem bírtam boldog lenni, nem bírtam igazán beleengedni magam a kapcsolatunkba: féltem. Úgyhogy kerestem egy pszichológust, aki segített helyre rakni a fejemben a dolgokat, megérteni, hogy a házasságom csődje nem az én hibám volt, és hogy az, hogy férjem csúnyán cserben hagyott, nem jelenti azt, hogy Barni is cserben fog, elhihetem, hogy szeret, és bízhatok benne. Hatalmas megkönnyebbülés volt ez a belső utazás, és úgy fél év alatt sikerült tényleg megérkeznem a kettőnk boldogságába. 2019 már teljesen felhőtlenül indult, és aztán arról szólt, hogy csiszolódjunk és igazi társak legyünk mindenben.

Egyetlen dolog miatt nem aludtam jól: tudtam, hogy mindenem megvan, amit egy nő kívánhat, kivéve egyetlen dolgot: a gyereket. Sokszor ébredtem éjjel arra, hogy mi van, ha sosem lesz gyerekem, mi van, ha mire eljutunk oda, már túl késő lesz? És mivel megtapasztaltam, hogy milyen, ha nem lehet, még úgy sem, hogy orvosok, hormoninjekciók és kezelések hadserege támogat ebben: elkezdtem rettegni tőle, hogy nekem nem adatik meg, hogy gyerekem lehessen. Tudtam, hogy Barni nagyon szeretne, de még csak egy éve voltunk együtt: hova sürgessem? 

Aztán a pszichológusnő nyitotta ki a szemem: forgolódhatok álmatlanul a dilemmámmal éjjelente, de talán meg is beszélhetném ezt Barnival, és engedhetném, hogy legyen a dologba beleszólása. Hiszen annyira érett, és maximálisan partner mindenben, miért gondolom, hogy nem azt fogja mondani, hogy hajrá? 

Úgyhogy márciusban Bledben, mikor magától valami erősen gyerekes témát vetett fel a délutáni sétánk alatt (hogy ha hamarosan szülök, akkor is milyen idős szülők leszünk), annyira adta magát a helyzet, hogy vettem egy nagy levegőt, és kiböktem: nagyon szeretnék gyereket, és mivel 41 éves vagyok, aggódom, hogy már most is túl késő. És igaza lett a pszichológusnőnek: Barni egy pillanat gondolkodás nélkül rávágta, hogy rajta nem múlik,  ő is nagyon szeretne, és vágjunk bele. 

7 hónapot kellett várnunk, szerencsére egy kicsit sem görcsöltünk rá, bár bevallom, ősszel megszereztük egy olyan nőgyógyász telefonszámát, aki sok párt segített gyerekhez. De aztán kiderült, hogy nem lesz rá szükségünk, mert november elején minden jel arra mutatott, hogy terhes vagyok, erre a teszt is ráerősített, és mostanra már 12. héten emésztgethejük a gondolatot, hogy valóban gyerekünk lesz. Szombaton megyünk a genetikai ultrahangra, meg a Prenát is megcsináltatom. És tudom, hogy megvárhattam volna itt a hírrel az eredményt, de a családunk és a barátaink már tudják, vagy hamarosan megtudják, január elején pedig a suliban is bejelentem. És már így is annyira őszintétlennek éreztem minden blogbejegyzést az utóbbi időben, hiszen minden más eltörpül a boldogságunk mellett. És ha bármi gond van, hol másutt sírnék, ha nem itt? 

Úgyhogy 2020-ba már hárman vágunk bele, már a pocakomon is látszik kicsit, és reméljük, minden rendben, és nagy kalandok várnak ránk.

128 megjegyzés:

  1. A legjobb hír! Sok-sok örömet, napfényt, boldogságot kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  2. Azta, ez az értékelő most mindent vitt! Nagyon örülök neked, nektek, nagyon megérdemelted ezt a boldogságot! A legjobbakat! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon orulok a hirnek. Es raadasul termeszetes uton csodalatos. Vigyazz magadra es nagyon drukkolok nektek. Es buék termeszetesen.

    VálaszTörlés
  4. Wow, gratulálok! (Ha szeretnél genetikát, jó szívvel ajánlom az Istenhegyi klinikát, ott eléggé értenek hozzá, hogy kinek melyik teszt fekszik jobban. Nekem a dokim a Panorámát javasolta, abból 4 féle van.)

    VálaszTörlés
  5. A legszebb hír!!! <3 Sok boldogságot! De örülök!

    VálaszTörlés
  6. Nem ismerlek, de megkonnyeztem a boldogsagotokat. Sok boldogsagot a tovabbiakban is! Nagyon jo erzes volt ezt olvasni :).

    VálaszTörlés
  7. Annyira örülök neki, Ilonka! Nagyon boldog babavarast kívánok.:)

    VálaszTörlés
  8. Isten éltessen titeket! Köszi, hogy elmondtad.

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok, és ismeretlenül is nagyon nagyon nagyon örülök a boldogságotoknak! (Ráadásul némi csúszással, de egyszerre várunk babát, amitől még különlegesebb számomra ez a hír!) Teljesen feldobtad a napomat!!! :) sok szeretetet küldök nektek! <3 a lehető legjobb helyre érkezik ez a kisbaba!

    VálaszTörlés
  10. Ez aztán a jó hír! Gratulálok! Konnyu babavarast!

    VálaszTörlés
  11. Istenem! Sok szeretettel gratulálok!
    Ez annyira jó!
    Biztos nagyon jó és szép lehet az élet gyerek nélkül is, de én azért titkon mindenkinek kívánok legalább egyet!

    VálaszTörlés
  12. ó, hát itt ugrálok boldogan, hogy de jó, de jó, nagyon sok boldogságot nektek, vigyázzatok magatokra, pihenj sokat és újra csak de jó, de jó! ez milyen jó év lesz!

    VálaszTörlés
  13. Sok szeretettel gratulálok, köszi, hogy megosztottad velünk, hát ez tényleg a ti évetek lesz!!! 😊♥️ (Györgyi)

    VálaszTörlés
  14. De jó! Gratulálok és szuper könnyű terhességet kívánok! Bár csak a blogon keresztül "ismerlek", így is nagyon rokonszenves vagy, és nagyon-nagyon szurkolok mindig, hogy úgy alakuljon az életed, ahogy szeretnéd. Remélem minden rendben lesz. Tudod, mit? Inkább jelentsük ki: Minden. Rendben. Lesz. :)

    VálaszTörlés
  15. Jajj, libabőrös lettem a végén, úristen :) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  16. Ismeretlenül is sok szeretettel gratulálok! Csodálatos hír!❤

    VálaszTörlés
  17. úristenúristenúristen de szuper!!!!! nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon dejóóóóó!!!!! :)))))))))))) (üdv a 15. hétből! :D)

    (most elolvasom az előző 3 posztot is)

    VálaszTörlés
  18. 2014 óta olvaslak. Veled örülök és drukkolok. ❤️

    VálaszTörlés
  19. el se tudom mondani mennyire örülök neked, hát tisztára bekönnyeztem ❤️

    VálaszTörlés
  20. Waooooo, kirázott a hideg 😊olvasgatok itt nyugiban, sajtos rudat rágcsálva... erre micsoda hííír 🤗 gratulálok, minden jót, ez egy boldog új év nektek 😊
    ZugJucka

    VálaszTörlés
  21. Wow, gratulálok!
    Nem gondoltam, hogy egyszer ebből is babablog lesz :).

    VálaszTörlés
  22. Gratulálok ez igazán jó hír! Éljen 2020 :)

    VálaszTörlés
  23. Gratulálok! Nagyon sok boldogságot és boldog új évet <3

    VálaszTörlés
  24. Bizony en is nagyon meghatodtam, söt, el is sirtam kicsit magam, hogy mennyire szepen alakulgatott az evtizeded minden nehezseg ellenere. :)) Nagyon gratulalok es micsoda szerencses baba lesz! :))

    V, egy zugolvasod

    VálaszTörlés
  25. Elkezdtem olvasni, aztan az elejetol annyira izgalomba jottem,h.a kozepehez nem volt turelmem,rogton a vegere ugrottam:D Szivbol gratulalok!!Konnyu babavarast!Az egyik legfarasztobb,de legcsodasabb kaland var ratok!:)Ölelés-Lufi

    VálaszTörlés
  26. Jajj, nagyon örülök nektek és gratulálok :)
    szerintem én már olyan 2011-12 környékén is olvastalak vagy valamikor akkörültől, ki emlékszik már?!
    nem gyakran kommentelek de mindig olvaslak és nekem egy igazi példakép vagy abban, ahogy vezeted az életed és hozzáállsz a dolgokhoz. 2020-ra mindenkibe több molnárilonkát és a világ egy boldogabb hely lesz!

    VálaszTörlés
  27. Ójézusom! Olyan régóta olvaslak, hogy most sírok! Nagyon nagyon sok boldogságot kívánok!

    VálaszTörlés
  28. <3 <3 <3 Dejóóóóóóóóóóóó! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  29. Gratulálok :) Olyan jól vezetted fel, tisztára mint egy regényben, sejtetve, a végén csattanóval! A két bejegyzésben pedig olyan személyes infókat is elárultál, amiért köszönöm a bizalmat olvasóként <3

    VálaszTörlés
  30. Kedves Milonka, gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok! :))) <3

    VálaszTörlés
  31. Ez tényleg nagyon kafa. :) Sok szépet kívánok!

    VálaszTörlés
  32. Hurrá és gratula! Akkor lassan kicsi lesz a lakás. :) egy zugolvasó, aki nagyon-nagyon örül és drukkol

    VálaszTörlés
  33. Micsoda hír! Gratulálok! Boldog babavárást nektek!

    VálaszTörlés
  34. Szívből gratulálok! Micsoda hír 😊

    VálaszTörlés
  35. Gratulálok, szuper hír! Boldog babavárást! ❤️

    VálaszTörlés
  36. Annyira örülök nektek, annyira vártam már, hogy egyszer csak mutatsz egy sejtelmes pocakképet, vagy egy ráutaló illusztrációt. Nagyon megérdemlitek, csodálatos szülők lesztek és én tiszta szívből csak minden jót tudok kívánni nektek :) <3

    VálaszTörlés
  37. vááá!!! :) :* gratulálok nektek!

    VálaszTörlés
  38. Jippiiiii! Nagyon gratulálok Milonka és sok boldogságot mindhármótoknak! ❤❤❤

    VálaszTörlés
  39. jaj, milonka, hat ez szuper!!! 🥰 szivbol orulok nektek, minden rendben lesz! ❤️

    VálaszTörlés
  40. tyűha, nagy-nagy gratula!

    VálaszTörlés
  41. Jajj, hat akkor nem lesz ebbol kettesben szilveszterezes, visszaszivom a kettovel ezelotti poszthoz irt kommentet. :)

    Csodalatos hir, kivannek nektek tengersok boldogsagot, de tudom, hogy mar megkaptatok. ❤️

    VálaszTörlés
  42. Ez a legjobb hír amit az utóbbi időben hallottam az biztos☺️ Szívből gratulálok! (Így most mosolyogva vágok neki a zsinórban a sokadik nemalvós éjjelemnek)

    VálaszTörlés
  43. Istenem, de jó ez a két poszt, ezzel a tündérmesei motívummal a végén :))) Meg ez a sok kedves komment! Sok sikert a genetikai UH-hoz, puszi!

    VálaszTörlés
  44. De jó, ez fantasztikus hír, gratulálok nektek! :) <3

    VálaszTörlés
  45. úristen mindjárt felrobbanok, nagyon örülök!!!!! a második bekezdéstől kb olyan gyorsan olvastam, mint a villám, mert reméltem, hogy ez lesz a bejegyzés vége :) <3

    VálaszTörlés
  46. Sok boldogságot Milonka! Fülig ér a szám amióta olvastam.:)

    VálaszTörlés
  47. Sok szeretettel gratulálok, a legjobbakat nektek! Olyan szuper időszak következik, annyira megérdemled ezt a mesés befejezést. ������

    VálaszTörlés
  48. Grathegyek az n-dik zugolvasótól😃.

    VálaszTörlés
  49. Uhh, örülök nektek!!! :)


    (és tudtam! Sejtettem. Tudtam. Sejtettem... Volt pár posztod a fáradtságról. Oké, máskor is, bennem mégis mostanában merült fel (1-2 hónapja), hogy vajon ez terhesség?)

    VálaszTörlés
  50. Gratulálok, nagyon jó hír! És nagyon jó helyre fog születni:)

    VálaszTörlés
  51. Uramisten, Gratulálok, ez az évtized híre, nagyon nagyon örülök a boldogságotoknak! <3

    VálaszTörlés
  52. Hú Milonka megkönnyeztem. Mikor láttam, hogy van 63 komment alig bírtam ki, hogy ne azonnal a végét olvassam el :) Nagyon jó volt olvasni, köszi az őszinteséget.
    És szívből gratulálok! <3

    VálaszTörlés
  53. De jó, nagyon örülök nektek! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  54. Veletek örülök 😊 Csodás, nyugodt, boldog várakozást és babázást kívánok nektek! ❤

    VálaszTörlés
  55. Nagyon jó, vártam a csattanót a végére ❤️❤️

    VálaszTörlés
  56. Gratulálok! Annyira jó, tényleg mint egy babaház tündérmese ❤️
    Már a levegőben volt, annyiszor vártam, hogy ez a hír fogad 😊 Békés, boldog babavárást kívánok!

    VálaszTörlés
  57. Szeretettel gratulálok nektek! :) <3

    VálaszTörlés
  58. Kb.3 éve a meddőségem miatt talán Tamko oldaláról tévedtem ide. Nem volt itt lombik sztori,de annyira tetszett a stílus,hogy maradtam rendszeres zugolvasò.
    Áterzem azokat az álmatlan éjszakákat amikről írtál. Csodalatos lehet kiszabadulni a ketsegek közül. Az álmod valóra vált: kisbabatok lesz. Az életed boldog. Nagyon sokat tettél azért,hogy ez így legyen. Erős vagy. Szívből gratulálok! Jó egészséget kívánok Nektek. 😉♥️
    Ildikó

    VálaszTörlés
  59. De jóóó...💜 Szívből örülök így ismeretlen Ismerősként 😇

    VálaszTörlés
  60. De jó! Sok boldogságot nektek! ♥️

    VálaszTörlés
  61. Azta, ez szuper!!!! Annyira jó!!! Gratulálok!!!!

    VálaszTörlés
  62. Szervusz, néhány blogot olvasok csak, a tiedet egyedül folyamatosan, a koromból adódóan, 54 éves leszek hamarosan. Én is a második házasságomban találtam meg a boldogságot, már 27 éve és van egy 25 éves elmondhatatlanul csodálatos fiunk! Úgy mint ti, kimondtuk hogy igen, szeretnénk és 11 hónapra rá megszületett. Ezt a bejegyzésed most elolvastam és beleborzongtam. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz, hallgass csak mindig a belső hangodra. Az a kisgyermek már egy felhő szélén ülve, a kis lábát lógázva kiválasztott Benneteket. Amit én tanultam a fiamtól, elmondhatatlan, tudom, hogy fele ilyen ember nem lennék nélküle.

    VálaszTörlés
  63. Gratulálok, legyen minden úgy, ahogy szeretnétek :)

    VálaszTörlés
  64. Nagyon szépen köszönjük a kedves szavakat mindenkinek:) ♥️

    VálaszTörlés
  65. Gratulálok! Annyira örülök neked, kívánok neked ugyanolyan nyugodt, gondtalan várandósságot, mint az enyém is. Én már a végén járok, erre a hónapra vagyok kiírva. Hihetetlenül gyorsan eltelik ez a pár hónap, élvezd ki minden percét. 😊

    VálaszTörlés
  66. Szia/sztok!
    Szívből örülök, nagyon, de nagyon, gratulálok, és minden jót kívánok Nektek!
    A lehető legjobb dolog következik számotokra :-))

    VálaszTörlés
  67. Én is csatlakozom, hogy legyen 100 komment is! Nagyon örülök és írj mindig ilyen sokat :)

    VálaszTörlés
  68. Én is jövök ide örömködni... :)Te vagy az egyik kedvenc blogosom, már akkor is olvastalak, amikor Genfben éltél, egyszer valahol rádbukkantam és azt vettem észre pár nappal később, hogy napok óta az összes szabadidőmben a blogod olvasom visszafelé.
    Régóta gondoltam már arra, hogy vajon hogy alakul az életed, leszel-e anyuka...őszintén a legjobbakat kívánom nektek Barnival! :) :) :)

    VálaszTörlés
  69. Én is sok egészséget, meg örömöt kívánok még egyszer! 😘
    Már nagyon vártam a posztot! :)

    VálaszTörlés
  70. 🤗❤️🤗❤️🤗❤️ (Gyöngyi)

    VálaszTörlés
  71. Húú, én zugolvaslak... de szívből gratulálok!♥

    VálaszTörlés
  72. Gratulálok, én nem sejtettem! :)
    Mindjárt meglesz a 100!

    VálaszTörlés
  73. Milonka, szívből gratulálok Neked és Barninak is! <3

    VálaszTörlés
  74. Valószínűleg nem véletlen, hogy az ex férjeddel nem sikerült, most pedig pár hónap alatt igen.
    TI vagytok egymásnak teremtve, ennyi az egész, ügyes legyél!

    VálaszTörlés
  75. ez az!!! :) gratulálok mégegyszer és még sokszor <3

    VálaszTörlés
  76. Rég olvaslak,így merek írni szívből gratulálok csodás pár vagytok!!

    VálaszTörlés
  77. Annyira de annyira örülök nektek, gratulálok és sok sok boldogságot kívánok!!!

    VálaszTörlés
  78. Gratulálok!!! Boldog babavárást!

    VálaszTörlés
  79. én úgy meghatódtam! gratulálok, veletek örülök!

    VálaszTörlés
  80. Egy óriási nagy puzzle volt az előző 10 éved, amiben az utolsó puzzledarabok is most a helyére kerültek :) Boldog babavárást kívánok nektek!🤰❤

    VálaszTörlés
  81. Nagyon sok boldogságot hármótoknak :)

    VálaszTörlés
  82. Régi olvasódként nekem is könny szökött a szemembe; szívből gratulálok és sok boldogságot kívánok!

    VálaszTörlés
  83. Régi, bújtatott olvasódként, szívből gratulálok, a blogod az első, amit megnyitok reggelente, mindig erőt merítek belőled, és nagyon-nagyon szurkolok 🤞🤞🤞🤗🤗

    VálaszTörlés
  84. Nagyon-nagyon jó volt ezt olvasni, köszönöm, hogy megírtad! Sok boldogságot!!

    VálaszTörlés
  85. Meg soha nem irtam neked, de most anyira orulok, hogy meg kell irnom, nagyon orulok, hogy babat vartok,jo egeszseget, sok boldogsagot kivanok nektek!!Regota olvasom a blogod, mindig felvidit, akkor is, ha nem olyan jo napod van, mert annyira emberi, kiegyensulyozott es megnyugtato. Gratulalok, vigyazzatok magatokra es egymasra draga Milonka :)

    VálaszTörlés
  86. Ismeretlenul is annyira orulok nektek! Csupa jot kivanok!

    VálaszTörlés
  87. Sok szeretettel gratulálok 😊

    VálaszTörlés
  88. Nagyon gratulalok! Nekem volt egy ilyen erzesem 🥰 irigykedem, hogy te ilyen jol vagy es nem visel meg, de termeszetesen orulok 💕

    VálaszTörlés
  89. Sok sok szeretettel gratulálok!😘

    VálaszTörlés
  90. Gratulálok! Sok boldogságot az új családhoz. :)

    VálaszTörlés
  91. Szívből gratulálok! :) Sok boldogságot, örömet, és minden félét :)

    VálaszTörlés
  92. Megkönnyeztem a hírt! 6 éve, az első kislányom volt pocakban,mikor elkezdtelek olvasni és azóta szurkolok és ismeretlenül kedvellek!

    VálaszTörlés
  93. Szívből gratulálok nektek!🧡 Épp egy vonatra vártam mikor olvastam a bejegyzésed, a végén pedig egy csöppet felsikítottam, alig néztek meg a többiek! :D

    VálaszTörlés
  94. Na jó,ezen jót sírtam örömömben. Sok boldogságot nektek.

    VálaszTörlés
  95. Gratulalok Milonka, sok boldogsagot! :)

    VálaszTörlés
  96. Istenem,én annyira örülök a boldogságot oknak!♥️Potyognak a könnyeim,mert követem a blogodat pár éve és nagyon megszerettelek! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  97. WOW! Gratulálok, nagyon örülök nektek!!!

    VálaszTörlés
  98. Uramisten, de csodalatos hir, annyire drukkoltam az elejetol, h ez Barnival vmi nagyon jo legyen. De igazandibol - bar en az elozo fiuidat nem ismertem - az elejetol kezdve, ahogy meseltel itt rola es rolatok erezni lehetett, h ez vmi nagyon jo, nagyon mas, nagyon AZ a kapcsolat.
    Boldog babavarast! ☺️

    VálaszTörlés
  99. Wow!
    Ezer éve olvaslak, soha nem szóltam hozzá, de most meg kell mondanom: nagyon-nagyon vártam ezt a hírt!
    Nagyon klassz, nagyon örülök és kívánok minden jót és szépet!

    VálaszTörlés